trepek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Bardziej coś na WG, jakieś T2 albo coś z deczka większego. ---------- Post dopisany 19-01-2014 at 16:06 ---------- Poprzedni post napisany 16-01-2014 at 22:28 ---------- Nooo... udało się! Nareszcie mam kierownicę poliftową. Najlepsze to to, że zamontowałem starą stacyjkę Trochę zabawy boszką i pasuje jak ulał. Wymieniłem: - kierownicę z AirBagiem - taśmę - obudowę - kolumnę kierownicy - manetkę z tempomatem i sterowaniem FIS poliftową Na razie tempomat nie jest podłączony, FIS też nie. Ale poduszka nie wywala błędów, klakson jest, wycieraczki i wszystkie światła również. Powoli się ogarnia elektrykę.
TrollGun Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 W końcu kierownica wygląda jak należy, wymień jeszcze gałeczkę do kompletu
trepek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Pomyślę nad gałeczką :-) ale chętnie bym skórzaną przygarnął.
roae Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 daj se spokój z 9n, moja zona ma tylko 1.4tdi, ale mniejsza o silnik, w środku jak w cinqecento, komfortu w porównaniu do audi tam nie ma, już myslimy o zmianie.
trepek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Też właśnie powoli sobie daję spokój z 9n... Teraz po głowie mi chodzi aby kupić polifta z PD rozbita bądź anglika i zrobić swapa. Ale to jedynie marzenie.
mtb84 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 witaj ramiona wycieraczek z Passata B5 FL pasuja w kliny bez problemu ? interesuje mnie czy zwieksza sie pole wycierania czy dochodzi wycieraczka od strony kierowcy równolegle do słupka jak i góra taki dołem . umnie jest cos kombinowane bo góra dochodzi do uszczelki a dołem z 5 cm od słupka nie wytarte. ja mam 1.9tdi afn 1999 po drugim lifcie
trepek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Pasują bez problemu. To, że tak krzywo dochodzi to znak, że musisz o jeden ząbek ramie wycieraczki przesunąć w dół. A co do tego, czy pole wycierania jest większe... a kto to wie Grunt, że ładnie wyglądają.
mtb84 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 wiem ze tak można regulować sam tak ustawiłem bo wymieniałem cały mechanizm . nie uderza uszczelki dochodzi idealnie do niej ale tylko góra a dołem nie wyciera zamontowałem sobie listek do bilecików z parkomatów (ze skody superb) i w miejscu listka akurat szyba jest nie wycierana . niby pierdoła ale jak by ramie było odpowiednio wyprofilowane to dochodziło by równolegle. będziecie mieli kiedyś czas sprawdźcie czy u was równo ze słupkiem zbiera pozdrawiam.
trepek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 U mnie ladnie wycieraczki zbieraja wode. A jakie masz piora? Ja mam Boscha i one bardzo mocno przylegaja do szyby. Jak ramie wycieraczki dam do gory to tworzy sie z piora ladny banan.
przemciotorun Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 jak Ci sie sprawuje Zamiennik katalizatora od Gruchota? dobrze to tlumi drgania?
lapek85 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Grzesiek, jakie masz max ciśnienie doładowania na tym nowym programie?
trepek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 przemciotorun Jezdze juz ponad rok i nic sie nie dzieje. Wiec dobrze jest lapek85 Jak zamontuje wskaznik doladowania to bede na biezaco widzial co i jak ale w piku 1.2, normalnie 1.1.
lapek85 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 ok dzieki, czyli dmucha tyle ile może:wink:
trepek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 T15 moze i 1.4 dmuchac ale to zabojstwo na ta pchelke mala
jedrekx Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 trepek, powinieneś dostać bana za brak lamp poliftowych auto śliczne, kierownica o wiele lepiej wygląda
trepek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Plany na poliftowe przednie swiatla sa. Ale ostatnio cos mi sie uwidzialo miec PD pod maska i chyba zaczne gotowke skladac na jakiegos dawce, typu rozbitka poliftowego badz anglika z PD. Ale zobaczymy, co wyjdzie w praniu, jeszcze mam kilka gratow na montaz do tego sachodu M.in. FIS i podlaczenie wszystkiego (tempomat, pakiet oswietlenia, system BOSE).
trepkowa Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 ... ale zanim my to wszystko zamontujemy... to zejdzie
kujawaPGN Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ooo ;D kto zagościł na forum ;P p. Trepkowa
Rekomendowane odpowiedzi