Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Żwawy zecior. Coś się kończy, coś się zaczyna. Sprzedane.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myśl nad zmianą. Jakiś AWX np. :whistling:

Opublikowano

Bardziej coś na WG, jakieś T2 albo coś z deczka większego.

---------- Post dopisany 19-01-2014 at 16:06 ---------- Poprzedni post napisany 16-01-2014 at 22:28 ----------

Nooo... udało się! Nareszcie mam kierownicę poliftową. Najlepsze to to, że zamontowałem starą stacyjkę :grin: Trochę zabawy boszką i pasuje jak ulał. Wymieniłem:

- kierownicę z AirBagiem

- taśmę

- obudowę

- kolumnę kierownicy

- manetkę z tempomatem i sterowaniem FIS poliftową

Na razie tempomat nie jest podłączony, FIS też nie. Ale poduszka nie wywala błędów, klakson jest, wycieraczki i wszystkie światła również. Powoli się ogarnia elektrykę.

5ac56949a99ee8e5m.jpg 3d4814a0b4143d3bm.jpg 3aeca4fb2c1892e9m.jpg

Opublikowano

W końcu kierownica wygląda jak należy, wymień jeszcze gałeczkę do kompletu :wink:

Opublikowano

Pomyślę nad gałeczką :-)

ale chętnie bym skórzaną przygarnął.

Opublikowano

daj se spokój z 9n, moja zona ma tylko 1.4tdi, ale mniejsza o silnik, w środku jak w cinqecento, komfortu w porównaniu do audi tam nie ma, już myslimy o zmianie.

Opublikowano

Też właśnie powoli sobie daję spokój z 9n...

Teraz po głowie mi chodzi aby kupić polifta z PD rozbita bądź anglika i zrobić swapa. Ale to jedynie marzenie.

Opublikowano

witaj ramiona wycieraczek z Passata B5 FL pasuja w kliny bez problemu ? interesuje mnie czy zwieksza sie pole wycierania czy dochodzi wycieraczka od strony kierowcy równolegle do słupka jak i góra taki dołem .

umnie jest cos kombinowane bo góra dochodzi do uszczelki a dołem z 5 cm od słupka nie wytarte.

ja mam 1.9tdi afn 1999 po drugim lifcie

Opublikowano

Pasują bez problemu. To, że tak krzywo dochodzi to znak, że musisz o jeden ząbek ramie wycieraczki przesunąć w dół.

A co do tego, czy pole wycierania jest większe... a kto to wie :decayed: Grunt, że ładnie wyglądają.

Opublikowano

wiem ze tak można regulować sam tak ustawiłem bo wymieniałem cały mechanizm . nie uderza uszczelki dochodzi idealnie do niej ale tylko góra a dołem nie wyciera zamontowałem sobie listek do bilecików z parkomatów (ze skody superb) i w miejscu listka akurat szyba jest nie wycierana . niby pierdoła ale jak by ramie było odpowiednio wyprofilowane to dochodziło by równolegle.

będziecie mieli kiedyś czas sprawdźcie czy u was równo ze słupkiem zbiera pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie ladnie wycieraczki zbieraja wode. A jakie masz piora? Ja mam Boscha i one bardzo mocno przylegaja do szyby. Jak ramie wycieraczki dam do gory to tworzy sie z piora ladny banan.

Opublikowano

jak Ci sie sprawuje Zamiennik katalizatora od Gruchota? dobrze to tlumi drgania?

Opublikowano

Grzesiek, jakie masz max ciśnienie doładowania na tym nowym programie?

Opublikowano

przemciotorun

Jezdze juz ponad rok i nic sie nie dzieje. Wiec dobrze jest :wink:

lapek85

Jak zamontuje wskaznik doladowania to bede na biezaco widzial co i jak ale w piku 1.2, normalnie 1.1.

Opublikowano

ok dzieki, czyli dmucha tyle ile może:wink:

Opublikowano

T15 moze i 1.4 dmuchac ale to zabojstwo na ta pchelke mala :grin:

Opublikowano

trepek, powinieneś dostać bana za brak lamp poliftowych :decayed: auto śliczne, kierownica o wiele lepiej wygląda :good:

Opublikowano

Plany na poliftowe przednie swiatla sa. Ale ostatnio cos mi sie uwidzialo miec PD pod maska i chyba zaczne gotowke skladac na jakiegos dawce, typu rozbitka poliftowego badz anglika z PD.

Ale zobaczymy, co wyjdzie w praniu, jeszcze mam kilka gratow na montaz do tego sachodu :decayed: M.in. FIS i podlaczenie wszystkiego (tempomat, pakiet oswietlenia, system BOSE).

Opublikowano

... ale zanim my to wszystko zamontujemy... to zejdzie :grin:

Opublikowano

Ooo ;D kto zagościł na forum ;P p. Trepkowa :D

Opublikowano

No a jak :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...