MDM Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Dziś jechałem sobie jak zwykle rano do pracy, wszystko ok i nagle pod praca wrzuciłem wsteczny, cos zgrzytneło i gdy normalnie chciałem ruszyc usłyszałem dzwonienie. Czy ktos wie co??? Ja sie dowmyślam ale moze sie myle/
bratpit Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Dziś jechałem sobie jak zwykle rano do pracy, wszystko ok i nagle pod praca wrzuciłem wsteczny, cos zgrzytneło i gdy normalnie chciałem ruszyc usłyszałem dzwonienie. Czy ktos wie co??? Ja sie dowmyślam ale moze sie myle/ Przegub szlag trafił i tyle
MDM Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Opublikowano 16 Listopada 2006 ja myślałem bardziej o synchronizatorach w skrzyni
Pikuś Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 MDM, a jakies inne objawy moze napiszesz :?: Da sie ruszyc, wszystkie biegi da rade wrzucic itp.
bratpit Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Na pewno nie przegub..... A czemu niby nie jak ci się wysypie kompletnie przegub to biegi sobie możesz wrzucać obroty idą wgóre a autem i tak nieruszysz
Pikuś Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 bratpit, w B6 jest system anty poslizgowy i chyba by ruszyl.
bratpit Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 A tak na dobrą sprawe to nawet niewiemy czy to automat czy manual :mrgreen:
Pikuś Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 bratpit, no tyz prowda, a moze jeszcze Q :mrgreen:
adadur Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 Czy ktoś mówił o problemach w skrzyni biegów audi .... bo pierwsze slyszę (nie liczac wynalazków multi- i trip-tronik)
bratpit Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 bratpit, w B6 jest system anty poslizgowy i chyba by ruszyl. Ale czujniki są raczej przy kołach jak zerwiesz przegub koło sie nieruszy czyli info o poslizgu nieistnieje a przegub sie obraca. Ale może sie myle.
MDM Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Opublikowano 17 Listopada 2006 Auto to ośka o normalnej skrzyni biegów(manulanej), każdy bieg wchodzi normalnie, przy wcisakniu gazu obroty normalnie ida w góre tylko auto nie chce jechac. Ps. wiem jak sie rusza samochodem:).
pre_pl Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 tylko auto nie chce jechac możesz to znacznie rozwinąć ? Stoisz w miejscu ?
MDM Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Opublikowano 17 Listopada 2006 tylko auto nie chce jechac możesz to znacznie rozwinąć ? Stoisz w miejscu ? tak stoje w miejscu, gdyby jechało nie miał bym przeciez problemu:)
Pikuś Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 MDM, moim skromnym zdaniem jest cos nie tak w skrzyni z przekazywaniem mocy na poloski. Ale wiesz to jest gdybanie i nie znam sie na skrzyniach.
MDM Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Opublikowano 17 Listopada 2006 MDM, moim skromnym zdaniem jest cos nie tak w skrzyni z przekazywaniem mocy na poloski.Ale wiesz to jest gdybanie i nie znam sie na skrzyniach. Jutro ma juz mechanik tam zajrzec, gdy juz bede widziałam to napisze. A założylem ten temat bo myslałem ze moze ktos z was miał taki problem. Przegub to naewno ne był, bo miałem kiedys w Vitku uszkodzony i wiem jakie dzwieki wydaje wadliwy. No chyba ze ten sie zerwał na raz [ Dodano: 18-11-2006, 16:16 ] Mechanik zajrzał okazało sie ze był to przegub. Ulżyło mi ze nie skrzynia
baskecior Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 Dziwne. Objawy wskazują na przegub, ale równie dobrze mógł paść główny wałek w skrzyni (nie znam dokładnej nazwy) ... Jeśli to ośka to obstawiam przegub.
bratpit Opublikowano 19 Listopada 2006 Opublikowano 19 Listopada 2006 MDM, moim skromnym zdaniem jest cos nie tak w skrzyni z przekazywaniem mocy na poloski.Ale wiesz to jest gdybanie i nie znam sie na skrzyniach. Jutro ma juz mechanik tam zajrzec, gdy juz bede widziałam to napisze. A założylem ten temat bo myslałem ze moze ktos z was miał taki problem. Przegub to naewno ne był, bo miałem kiedys w Vitku uszkodzony i wiem jakie dzwieki wydaje wadliwy. No chyba ze ten sie zerwał na raz [ Dodano: 18-11-2006, 16:16 ] Mechanik zajrzał okazało sie ze był to przegub. Ulżyło mi ze nie skrzynia Heh a niemówiłem :razz:
adadur Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 Mówiłem że skrzynie audi (manulane) są niezniszczalne :razz:
Rekomendowane odpowiedzi