bryndal90 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam Panowie, mam pytanko czy istnieje realna możliwość wymiany radia chorus na concert II w audi a4 b5 rok 1998 po I lifcie ?? z góry dzieki za odpowiedź
przemciotorun Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 tak istnieje, tylko nie bedzie w 100% dzialalo tak jak powinno, chyba ze dokupisz adapter... ale to chyba nie oplacalne zabardzo...
bryndal90 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2012 a mógłbyś dokładnie opisać o co tam chodzi ?? i jaki adapter jest potrzebny?
przemciotorun Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 adapter can bus, sa dwa rodzaje concert II z okraglymi rogami i kwedratowymi, ten z okraglymi pasuje, ale nie bedziesz mial podswietlenia - idzie to zrobic jest opis na forum, bedzie sie wylanczalo co godzine, slabo bedzie radio odbieralo - ale to tez idzie zrobic.... bedziesz je musial wlanczac i wylanczas recznie - przez wcisniecie on/off
kostek23mj Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Ja tak mam na Canie z Rds-em dziala idealnie:) bez Cana nie masz podswietlenia ale na forum masz opis jak podlaczyc wszystko a no i nie edzialaja wszystkie glosniki ale jest patent chyba jedyny bialy kabelek przy kostce utnij go zaizoluj i masz juz wszystkie glosniki dzialajace no ale niestety po godzince wylaczy ci sie a na Canie wszystko IDEAL No ale neistety cd mi padlo
ENDSTHEONE Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Podepnę sie pod pytanie bo tez mam zamiar zmienic kaseciaka chorus 1 na concert 2, rozumiem ze to radio wraz z CanBusem bedzie dzialac w 100% sprawnie?
jarek_ns Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Podepnę sie pod pytanie bo tez mam zamiar zmienic kaseciaka chorus 1 na concert 2, rozumiem ze to radio wraz z CanBusem bedzie dzialac w 100% sprawnie? W autach po II lifcie występowały zegary z can. Jak twoje mają can to wystarczy pociągnąć dwa kable od radia do zegarów i nie trzeba can adaptera. Żeby wszystko zagrało. Sent from my iPhone using Tapatalk
Marcin6 Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 W autach po II lifcie występowały zegary z can A jak poznać czy na 100% mamy zegary z CAN? Bo rozumiem nie we wszystkich poliftach to jest.
ENDSTHEONE Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Znalazłem na internecie wiec pomyślałem że i Wam się przyda Legenda: Cluster 1 to 1996/97 (nie immobilizer, no Can-Bus) Cluster 2 jest 1998-1999.5 (nie immobilizer, no Can-Bus) Cluster 3 to 2000 do 2001.5 (00 + nie miał immobiliser ale Can-Bus został wprowadzony od 2000 r.,)
Marcin6 Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Hehe to teraz już całkowicie zgłupłem... Mam 99 i cyfrowy zegarek w liczniku
przemciotorun Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 ta fotka nie do konca mowi prawde.... chociazby immo bylo poza w 95-96 i poczatki 97 resztabyla w liczniku.... itp...
Banan Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Hehe to teraz już całkowicie zgłupłem... Mam 99 i cyfrowy zegarek w liczniku to roczniki modelowe podane czyli 2000 to autko produkowane od 1 lipca 1999 roku Moja A4 jest z września 2000 roku i mam rocznik modelowy 2001
Marcin6 Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 to roczniki modelowe podane A, no to fakt, bo ja mam model 2000
lorzak Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Podepnę się pod temat powiedzcie mi jak wygląda sytuacja gdy mając a4 b5 z grudnia 1999r. wymieniłem właśnie chorusa na concert II, podświetlenie zrobiłem lecz bez cana i mam taki problem że co godzinę się wyłącza i nie za każdym razem wszystkie głośniki grają (muszę parę razy radyjko załączyć/wyłączyć by zadziałało). Mam Digital Clock jakie kable trzeba pociągnąć z radia ? i jak wygląda sytuacja gdy chcemy podłączyć wzmacniacz + tuba. Bo mam problem iż chciałem podłączyć wzmacniacz po przez adapter i pod głośniki. Sygnał na wzmacniaczu mam lecz nie gra skrzynia. Podejrzewam ze na glosnikach mogą być seryjne wzmacniacze tylko jak teraz to podpiąć by je ominąć. Prosze o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi