Opublikowano 26 Maja 20215 l 24 minuty temu, MaTeo85 napisał: no i teraz już wszystko jasne, dziękuję za wyjaśnienie sprawy Poczytaj jakie tam softy są,jest w wersji beta możliwe uruchomienie map na rnse led z kary sd. Myślę iż to fajna sprawa.
Opublikowano 26 Maja 20215 l Teraz, pila24 napisał: Poczytaj jakie tam softy są,jest w wersji beta możliwe uruchomienie map na rnse led z kary sd. Myślę iż to fajna sprawa. stronkę znam i ten soft, może bardziej czytałem o nim, jednak na swoim radiu nie będę eksperymentował mam wszystko czego mi trzeba na dzień dzisiejszy jak by wstawili odczyty z TPMSu w opcjach CAR czy coś podobnego to wtedy może pomyślał bym nad tym cudem. A mapa z dvd jest ok, na płyty mam zmieniarkę.
Opublikowano 27 Maja 20215 l Ja już od dawna mam ten soft u siebie w wersji PL, jest stabilny, nic się nie dzieje, teoretycznie mógłbym to chyba sprawdzić odpinając przewód od pinu RFSL i aktywowaniu opcji po CAN ? A wgrałem bo liczyłem, że zadziała opcja przewijania utworów na fis w trybie MP3...
Opublikowano 3 Listopada 20214 l Montował ktoś z was kamerę cofania skrętną pod RNS-E zwykłe ? Gdzie można nabyć takową jeśli jest możliwość montaży pod to radio. Bo jakoś nie mogę nic wyszukać w necie.
Opublikowano 3 Listopada 20214 l Jeśli pisząc skrętna masz na myślę to że linie na obrazie skręcają, to widziałem takie kamerki na aliexpress. Szukaj z hasłem dynamic lines. Standardowo w samochodach takie kamerki wykorzystują kąt skrętu kierownicy, więc w rns-e raczej niewykonalne, ale te chińskie kamerki działają na zasadzie analizy obrazu lub mają wbudowane akcelerometry. Nic nie potrzebują dodatkowo, żeby linie skręcały
Opublikowano 3 Listopada 20214 l 23 minuty temu, woszu napisał: Jeśli pisząc skrętna masz na myślę to że linie na obrazie skręcają, to widziałem takie kamerki na aliexpress. Szukaj z hasłem dynamic lines. Standardowo w samochodach takie kamerki wykorzystują kąt skrętu kierownicy, więc w rns-e raczej niewykonalne, ale te chińskie kamerki działają na zasadzie analizy obrazu lub mają wbudowane akcelerometry. Nic nie potrzebują dodatkowo, żeby linie skręcały Dokładnie, chodziło mi o linie. To widocznie taka musiała być zamontowana, bo na pewno była podpięta pod rns e.
Opublikowano 3 Listopada 20214 l 3 godziny temu, r7adek napisał: Montował ktoś z was kamerę cofania skrętną pod RNS-E zwykłe ? Gdzie można nabyć takową jeśli jest możliwość montaży pod to radio. Bo jakoś nie mogę nic wyszukać w necie. Poczytaj ten temat, jest tam link do takiej już sprawdzonej kamerki: https://a4-klub.pl/topic/467017-rns-e-tańszy-sposób-na-kamerę-cofania/
Opublikowano 29 Marca 20224 l Pamiętaj że z a3 ma inną obudowę. A czy obsłuży to na naklejce w miejscu pinu c2 musi być opisany pin plus fizycznie być w gnieździe i powinno działać. Aha, tu widać N.C. więc raczej nie. Edytowane 29 Marca 20224 l przez MaTeo85
Opublikowano 29 Marca 20224 l Nawet jak by był C2 opisany RFSL, to nie ma gwarancji że zadziała. 193B, D i G nie działają. Chociaż podobno już ktoś rozkminił jak to obejść aktualizacją softu
Opublikowano 26 Maja 20233 l Witam Panowie, Jak przeciągaliscie kabel nad podsufitką? Dziś straciłem cały dzień na tym etapie montażu i poległem.. co spróbuję kabel z drutem puścić to mi coś blokuje drogę jakąś gąbka wygłuszająca. Po której stronie klapy bagażnika wkładacie kabel? Ma to jakieś znaczenie? Próbuje drut z kablem po włożeniu skierować na krawędź auta żeby już przy ścianie prowadzić prosto do słupka pasażera ale ciągle cos mi tam blokuje przejście. Nie wspomnę już o gumie na przewody to jeszcze jakoś wcisne ale przeprowadzenie całego kabla przez podsufitkę i jeszcze trafienie do słupka pasażera to jest jakaś misja niewykonalna.
Opublikowano 26 Maja 20233 l Czemu podsufitką? Idź progami. Zdemontuj podłogę bagażnika, to wystarczy żeby boczki odsunąć i przeciągnąć kabel, potem już progami resztę załatwisz. Podsufitkę łatwo złamać i duże ryzyko, że narobisz sobie więcej szkód. Edytowane 26 Maja 20233 l przez Langista
Opublikowano 26 Maja 20233 l 44 minuty temu, Langista napisał(a): Czemu podsufitką? Idź progami. Zdemontuj podłogę bagażnika, to wystarczy żeby boczki odsunąć i przeciągnąć kabel, potem już progami resztę załatwisz. Podsufitkę łatwo złamać i duże ryzyko, że narobisz sobie więcej szkód. A przypadkiem ori wiązka nie szła podłogą? Bynajmniej ja tak ją dałem i moduł od @woszu juz 2 sezon śmiga. Edytowane 26 Maja 20233 l przez bombelm7
Opublikowano 27 Maja 20233 l Bombelm7 czy prowadząc kabel podsufitką rozbierałeś słupki i te plastiki przy suficie? Langista też myślałem o montażu podłogą ale jedno pytanie. Mam kabel od kamery który idzie z klapy bagażnika i jak go poprowadzić do bagażnika żeby nie był widoczny? Pod uszczelką?
Opublikowano 27 Maja 20233 l Wychodzisz u góry, zdejmujesz tą osłonę środkową od góry i przeciągasz kabel w słupku D (avant chyba ma słupek D, ja bym go tak nazwał). Dzisiaj będę to właśnie robić to porobię fotki co i jak.
Opublikowano 27 Maja 20233 l Powodzenia w zamontowaniu tego z powrotem z założonymi osłonami słupków, obyś nic nie połamał