Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nikt nikomu tu nic nie narzuca a każdy z nas stara się raczej pomóc drugiemu chyba po to jest to forum.A ktoś kto szuka porady i tak wybierze to co Jemu pasuje.

Tak jest! :drunk:

W/g mnie nie ma się co pierd0lić, montujesz gazik za te ok 2,5k PLN (no chyba że montujesz sam ale to już inna sprawa) i cieszysz się tankowaniem smrodków za 2,50 a czy się zwróci za 3, 6 czy 12 miesięcy to już jeden uj :naughty: Dla mnie pierdopaliwo to ok 350zł miesięcznie w kieszeni uwzględniając te 5 dych na bene :wink: Jeździ to tak samo, nic się z tym nie dzieje - a że w bagażniku zalega mi koło zapasowe to za taką kasę mogę przeżyć :naughty: A czy se zamontujesz wlew w zderzaku czy w błotniku czy pod klapką mały lub duży to już ma mniejsze znaczenie :wink: Ja oddając auto gazownikowi powiedziałem tylko żeby zerknął czy się będzie dało a jak nie to już w/g jego uznania, a że mi powiedział że jego to ryra bo gniazdko to gniazdko i jeden uj czy małe czy duże i jak będę chciał to mi je nawet na dachu zamontuje to mam tak jak mam i jest ok, mnie się tak podoba :wink:

Opublikowano
  • Autor
Nikt nikomu tu nic nie narzuca a każdy z nas stara się raczej pomóc drugiemu chyba po to jest to forum.A ktoś kto szuka porady i tak wybierze to co Jemu pasuje.

no dobrze ja nie mówię że ktoś narzuca :) po to forum jest żeby pomagać i doradzać :D

---------- Post dopisany at 07:04 ---------- Poprzedni post napisany at 07:03 ----------

Tak jest! :drunk:

W/g mnie nie ma się co pierd0lić, montujesz gazik za te ok 2,5k PLN (no chyba że montujesz sam ale to już inna sprawa) i cieszysz się tankowaniem smrodków za 2,50 a czy się zwróci za 3, 6 czy 12 miesięcy to już jeden uj :naughty: Dla mnie pierdopaliwo to ok 350zł miesięcznie w kieszeni uwzględniając te 5 dych na bene :wink: Jeździ to tak samo, nic się z tym nie dzieje - a że w bagażniku zalega mi koło zapasowe to za taką kasę mogę przeżyć :naughty: A czy se zamontujesz wlew w zderzaku czy w błotniku czy pod klapką mały lub duży to już ma mniejsze znaczenie :wink: Ja oddając auto gazownikowi powiedziałem tylko żeby zerknął czy się będzie dało a jak nie to już w/g jego uznania, a że mi powiedział że jego to ryra bo gniazdko to gniazdko i jeden uj czy małe czy duże i jak będę chciał to mi je nawet na dachu zamontuje to mam tak jak mam i jest ok, mnie się tak podoba :wink:

No właśnie popieram :) cóż to trzeba umówić się do gazownika i wkładać :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Co do gazowników z okolic Słupcy i Konina to ja zakładałem w Golinie u Rysztofa. Miałem wcześniej Audi 80 B4 2.0, Opla Omegę 2.0 i Audi 100 C4 2.8 V6 i wszystkie instalki zakładałem właśnie tam. Gaz firmy BRC dla mnie sprawował się idealnie widać było po montażu i częściach że konkret. Serwis gwarancja itp bez problemu. Tyle, że trzeba czekać praktycznie cały dzień ale warto.

---------- Post dopisany at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

Tutaj można sobie obliczyć po jakim czasie zwróci się instalka LPG

Kalkulator LPG - czy warto? • AutoCentrum.pl

Opublikowano
  • Autor
Witam

Co do gazowników z okolic Słupcy i Konina to ja zakładałem w Golinie u Rysztofa. Miałem wcześniej Audi 80 B4 2.0, Opla Omegę 2.0 i Audi 100 C4 2.8 V6 i wszystkie instalki zakładałem właśnie tam. Gaz firmy BRC dla mnie sprawował się idealnie widać było po montażu i częściach że konkret. Serwis gwarancja itp bez problemu. Tyle, że trzeba czekać praktycznie cały dzień ale warto.

---------- Post dopisany at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

Kalkulator LPG - czy warto? AutoCentrum.pl

będzie trzeba pomyśleć :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Śmiało zakładaj sekwencję, nie ma się nad czym zastanawiać, bo różnica w jeździe jest praktycznie nieodczuwalna zato w kosztach wychodzi Ci dużo taniej :) Polecam gazownika w Lublinie przy ul. Nałęczowskiej :wink: Mi robił od godziny 10 do 15 i było po krzyku - koszt kolo 2300pln, gwarancja na 2 lata, schowane wszystko elegancko, że zawór gdzie tankujesz gaz masz w baku i jest nie widoczny jak wcześniej kolega pisał.

Opublikowano
  • Autor
Witam

Kalkulator LPG - czy warto? • AutoCentrum.pl

no innego wyjścia nie ma jak czekać cały dzień na samochód :D

Opublikowano

Gaz to gaz, sam załozłem całkiem niedawno a juz mam ponad 7kkm zrobione. Oszczędność spora, a koszt założenia 2200zł. Wg mnie warto. Butla 55ltr, a wleje max 44 litry. Robie na tym do 400km po miescie. Spalanie na poziomie 10,5-12 miasto, w trasie ok. 9-10. Wszystko zalezy od nogi.

Opublikowano

Witam Panowie.

Dołączę się do postu, od miesiąca mam a4 b5, 2.6 v6 z 1997 r. do tego auta wskoczyłem z megane 1, 1.6. Spalanie jest duuużo większe:) Jestem z Olesna, to okolice Opola, może mi ktoś polecić gazownika w tym regionie który dobrze założy gaz, bez fuszerek itp. Napiszcie jeszcze przed czym się przestrzegać przy gazowaniu, żeby nie dać się zrobić w konia z częściami czy samym montażem. No i jaki sprzęt najlepiej wybrać do tego modelu samochodu. Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
Śmiało zakładaj sekwencję, nie ma się nad czym zastanawiać, bo różnica w jeździe jest praktycznie nieodczuwalna zato w kosztach wychodzi Ci dużo taniej :) Polecam gazownika w Lublinie przy ul. Nałęczowskiej :wink: Mi robił od godziny 10 do 15 i było po krzyku - koszt kolo 2300pln, gwarancja na 2 lata, schowane wszystko elegancko, że zawór gdzie tankujesz gaz masz w baku i jest nie widoczny jak wcześniej kolega pisał.

do Lublina nie pojadę ;D

---------- Post dopisany at 01:19 ---------- Poprzedni post napisany at 01:18 ----------

Gaz to gaz, sam załozłem całkiem niedawno a juz mam ponad 7kkm zrobione. Oszczędność spora, a koszt założenia 2200zł. Wg mnie warto. Butla 55ltr, a wleje max 44 litry. Robie na tym do 400km po miescie. Spalanie na poziomie 10,5-12 miasto, w trasie ok. 9-10. Wszystko zalezy od nogi.

no wiadomo że tak zaesze jest :P

---------- Post dopisany at 01:19 ---------- Poprzedni post napisany at 01:19 ----------

Witam Panowie.

Dołączę się do postu, od miesiąca mam a4 b5, 2.6 v6 z 1997 r. do tego auta wskoczyłem z megane 1, 1.6. Spalanie jest duuużo większe:) Jestem z Olesna, to okolice Opola, może mi ktoś polecić gazownika w tym regionie który dobrze założy gaz, bez fuszerek itp. Napiszcie jeszcze przed czym się przestrzegać przy gazowaniu, żeby nie dać się zrobić w konia z częściami czy samym montażem. No i jaki sprzęt najlepiej wybrać do tego modelu samochodu. Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. :thumbup1:

no chyba założe gaz ;D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Co powiecie o takiej cenie za zagazowanie 1.8 ADR 125km

Proponujemy do Audi:

STAG 4 PLUS

wtryskiwacze Hana H2001 pojedynczo + adaptery aluminiowe

reduktor AC R01

butla toroidalna w miejsce koła

przewody FARO (nie miedź)

filtr Certools F779C Glass Fiber

całość z montażem zgodnym ze sztuką i strojeniem na AFR/OBDII 2800pln

lub:

STAG 4 PLUS

wtryskiwacze AC W01

reduktor AC R01

butla toroidalna w miejsce koła

przewody FARO (nie miedź)

filtr Certools F779C Glass Fiber

całość z montażem zgodnym ze sztuką i strojeniem na AFR/OBDII 2500pln

Opublikowano

Ja bym brał instalacje na hana wtryskach, ładnie pracują, dają radę w moim 1.8T, także będziesz zadowolony, teść ma hany w scenicu II i mój kolega, też ten sam scenic , i są zadowoleni

Opublikowano

Normalne ceny, a w ADR wtryski AC pracują wyśmienicie. Także to już bardziej Twój wybór, jedna i druga wersja będzie się spisywać bardzo dobrze w tym silniku.

Opublikowano

Dostałem podobną propozycję od firmy z Wielunia.

STAG 4 PLUS

wtryskiwacze Hana czerwone

reduktor AC W01

butla toroidalna 55 l w miejsce koła

przewody nie pytałem czy miedź

cena 2600 a z wtryskami AC 2400 + 100 za wlew pod klapka ale wlew mały na przejściówkę.

Gwarancja 3 lata bez limitu km.

Teraz rozmyślam ale weekendowy wyjazd i tankowanie po 5,57 przybliża do podjęcia decyzji.

Opublikowano

Montuj i się nie zastanawiaj, ta stówka za wlew prawdopodobnie zwróci Ci się już w ten weekend. Pomyśl o tym w ten sposób :wink: Każdy litr to 3zł do kieszeni :wink:

Opublikowano

STAG 4 PLUS

reduktor AC W01

cena 2600 a z wtryskami AC 2400 + 100 za wlew pod klapka ale wlew mały na przejściówkę.

Teraz rozmyślam ale weekendowy wyjazd i tankowanie po 5,57 przybliża do podjęcia decyzji.

za 100 zl to powinienes miec wlew ale z gotowym wejsciem, a nie na przejsciowe, walcz o swoje, w B5 z palcem w d**ie sie miesci i jest elegancja francja

Opublikowano
  • Autor

STAG 4 PLUS

reduktor AC W01

za 100 zl to powinienes miec wlew ale z gotowym wejsciem, a nie na przejsciowe, walcz o swoje, w B5 z palcem w d**ie sie miesci i jest elegancja francja

u mnie mówią za instalacja 2200 a taką lepszą 2800 i nie wiem właśnie co wybierać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

podepnę się pod temat. Ja z moją A4 1,8 ADR pojeździłem trochę po gaziarzach i polecają:

- strerownik Staga 4

- wtryski OMVL reg fast

- butla 51 lub 55 L w koło

- reduktor do 150KM.

Czy bedzię to chodziło?? Ma ktoś taki zestaw u siebie??

w kilku warsztatach odradzali mi wtryski AC - nie wiem dlaczego

Pozdrawiam

Opublikowano

Będzie.

Opublikowano

Witam ja mam założona instalację brc i jestem zadowolony różnicę jaką czuję to tylko finansową:)wlew pod klapką:) 2400koszt

Opublikowano

kylo1991, Napisz co to za reduktor dokładnie, bo to że do 150KM nie oznacza wcale, że obrobi te 150KM

Druga sprawa, przydałoby się zobaczyć jakieś foto po montażu z danego zakładu. Bo dobór odpowiednich gratów to 30% sukcesu. Reszta to kumaty gazownik niestety...