Plebansk8 Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Witam:hi:, Po prawie pół roku poszukiwań, znalazłem nareszcie moje S4. Z reguły bywa tak, że przed kupnem auta szukamy, maszyny w jak najlepszym stanie technicznym, właściwym typie nadwozia, a także w wymarzonej konfiguracji wyposażenia, koloru itd. Niestety w przypadku eSek dostepnych w Polsce wybór nie jest zbyt obfity... Trzeba szukać kompromisu, i rezygnować z niektórych elementów... Po wielu opiniach, kilkudziesięcio (albo nawet kilkuset) stronicowych informacjach na forach polskich i zagranicznych, kompletnej lekturze na temat silników V8, dokonałem najlepszego z możliwych dla mnie wyborów:naughty: MARKA: Audi MODEL: S4 SILNIK: [bBK] 4163,00cm3 V8 NADWOZIE: SEDAN MOC: 253kW/344KM ROK: 2004 SKRZYNIA: Tiptronic NAPĘD: LPG: TAK WYDECH: Miltek... oj mrrruczy to pięknie Wyposażenie: - fotele i kanapa Recaro, czarna skóra z alcantarą, podgrzewane, w pełni sterowane elektrycznie z pamięcią - kierownica skórzana, 3-ramienna, z łopatkami do zmiany biegów - komputer pokładowy z kolorowym wyświetlaczem - reflektory bi-ksenonowe z funkcją automatycznego poziomowania i systemem myjącym - DVD Pioneer 2dni, wkrótce wymiana na RNS-e - 4x elektryczne szyby - elektrycznie sterowane, elektrycznie składane i podgrzewane lusterka zewnętrzne - Aktualnie FELGI z poprzedniej Audi, wzór RS4 18" + opony PIRELLI P7 Cinturato 225/40R18 - klimatyzacja automatyczna, 2-strefowa - samo ściemniające się lusterko wewnętrzne z czujnikiem światła dla automatycznych świateł mijania - włącznik świateł z funkcją automatycznych świateł mijania i doświetlaniem przestrzeni auta (Coming/Leaving Home) - podłokietnik z przodu - nagłośnienie Audi Sound System (10 głośników w tym subwoofer) - tempomat - fabryczny alarm z czujnikiem wnętrza i zabezpieczeniem przed odholowaniem - czujnik zapięcia pasa kierowcy - pamięć ustawień fotela kierowcy i lusterek zewnętrznych - odblokowywanie pokrywy bagażnika z wewnątrz - HomeLink (pilot zdalnego otwierania bramy/garażu, sterowanie w osłonie przeciwsłonecznej) - pakiet "Schowek" (szuflady pod fotelami, siatki w oparciach przednich foteli, uchwyt na napoje w tylnym podłokietniku) - pakiet "Oświetlenie" (popielniczki, podłokietnik, dodatkowe LED-y w lampce podsufitki, wewnętrzne klamki, oświetlenie stóp, oświetlenie ułatwiające wsiadanie, oświetlenie ostrzegawcze) - pakiet "Bagażnik" (siatka oraz dodatkowe elementy mocujące ładunek w przedziale bagażnika) - servotronic (aktywny, wspomagany elektrycznie układ kierowniczy) NAJBLIŻSZE PLANY: - RNS-e - BOSE - Automatycznie otwierana klapa bagażnika - oświetlenie LED - kierownica multi od R8/TT PS. pozwoliłem sobie wykorzystać listę wyposażenia od Bart-S jakos tak to teraz wygląda: (wkrótce więcej zdjęć) Pierwszy przejazd w szkole bezpiecznej jazdy
Stolkien Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 servotronic (aktywny, wspomagany elektrycznie układ kierowniczy) Nie jest wspomagany elektrycznie jest tam tylko zawór elektryczny który reguluje Ciśnienie zależnie od prędkości Ale to tak tylko informacyjnie NIE CZEPIAM SIE A co do Auta to MIodzio. KOLOR, i wypas Super. Powodzenia w eksploatacji.
pablo_ua4 Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 daj wiecej fot no i filmik jak wydech pracuje. szkoda ze dyfuzorek na tylnim zderzaku pomalowany gratulacje zakupu szkoda ze sedan
Plebansk8 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Opublikowano 13 Września 2012 tak jak pisałem, więcej fot będzie wkrótce a jeśli chodzi o nadwozie, to po prostu mi SEDAN bardziej się widzi
?uki1984 Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 gratki kolego:wink: prawdziwie męski silnik:naughty:
junior_tdi Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Nagraj film jak to gada. fajna sztunia, tym bardziej że USA no i V8 to V8
kadafi Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Fajne autko V8 tylko ten kolor dyfuzora powinien byc ori kolorek fajnie ze us jak moje
dziadek Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 ... no i filmik jak wydech pracuje. brzmi jak 1.6 co tu podziwiać
Plebansk8 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Opublikowano 13 Września 2012 ... no i filmik jak wydech pracuje. brzmi jak 1.6 co tu podziwiać ooo, kolega się odezwał wiesz brzmi jak brzmi, a jak tam Twój: ??
Plebansk8 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Opublikowano 13 Września 2012 mały upek, pierwszy filmik (wkrótce postaram się nagrać pracę wydechu) + 1 fotka
?uki1984 Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 ... no i filmik jak wydech pracuje. brzmi jak 1.6 co tu podziwiać No sorry ale moja A3 1.6 tak nie chodziła:slina:
Plebansk8 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Opublikowano 13 Września 2012 ... no i filmik jak wydech pracuje. brzmi jak 1.6 co tu podziwiać No sorry ale moja A3 1.6 tak nie chodziła:slina: Łukasz, nie zwracaj na niego uwagi, droczy się bo zazdrości dlatego chciał żebym kupił klekota
dziadek Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 ... no i filmik jak wydech pracuje. brzmi jak 1.6 co tu podziwiać No sorry ale moja A3 1.6 tak nie chodziła:slina: Łukasz, nie zwracaj na niego uwagi, droczy się bo zazdrości dlatego chciał żebym kupił klekota no dobra niech będzie że chodzi jak 1.8 ---------- Post dopisany at 14:42 ---------- Poprzedni post napisany at 14:37 ---------- aha, ale furka zacna
?uki1984 Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Jakby nie irlandzki road tax 1600euro rocznie to sam bym wziął s4, ale nie widzi mi sie tyle kasy za darmo oddawać irlandzkiemu rządowi:thumbdown:, więc ulepiłem ze swojej a4 1.8T quattro s4:wink: a na dniach zawita catback MagnaFlow to też będzie ładnie gadać ale na pewno nie jak V8:slina::slina: Kurfa mogłem wybrać Anglię
Rekomendowane odpowiedzi