Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AUDI S6 C7 4.0 V8 Bi-Turbo Ibissweiss Stage IV 701 KM / 880Nm by SPORTMILE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100-200 ponizej 9 sek to super wynik. Po wydechu inowym strojeniu ponizej 8 sek zejdzie a to juz mega wynik. Jak testowalem RS to w zaleznosci od wiatru i nachylenia bylo miedzy 8 a 8,5sek. Trza sie bedzie Szymek gdzies w przyszlym roku na zawidy 1/4 mili umowic...

• Odpowiedzi 4.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a potem Ty zawitasz do sportmile RSem i zrobisz 700 ps :naughty:

Opublikowano
a potem Ty zawitasz do sportmile RSem i zrobisz 700 ps :naughty:

Wczoraj tak staliśmy i rozmawialiśmy przy tych RSach itp. I jak to mówią na każdego kozaka trafi się większy kozak. A mając okazję jechać Hortexowym RSem chce mieć takie

Opublikowano

to już nie gtr/prosie/lambo?

Opublikowano

porównałem dwa filmiki - RS6 jak testowałem i Szymka do 300km/h, RS delikatnie jest szybszy ale róznica jest praktycznie znikoma -RSvS6 - 240 - 235, 250-244 itd

300-294 także siła musi być Szymek niesamowita teraz

---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

porównałem jeszcze inaczej - u mnie start jest od 204 u Szymka od 216, przy 260 RS jest o 4-6km/h szybszy, później do 300km/h róznica jest stała

---------- Post dopisany at 21:03 ---------- Poprzedni post napisany at 21:02 ----------

nakładając oba filmy RS i S6 100-200 auta idą identycznie

Opublikowano
to już nie gtr/prosie/lambo?

Za 1/2 ceny z tych aut będzie takie iak Hortexa RS. Rozjebal mi mózg ten potwór

---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ----------

porównałem dwa filmiki - RS6 jak testowałem i Szymka do 300km/h, RS delikatnie jest szybszy ale róznica jest praktycznie znikoma -RSvS6 - 240 - 235, 250-244 itd

---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

porównałem jeszcze inaczej - u mnie start jest od 204 u Szymka od 216, przy 260 RS jest o 4-6km/h szybszy, później do 300km/h róznica jest stała

---------- Post dopisany at 21:03 ---------- Poprzedni post napisany at 21:02 ----------

Na razie wrażenia sa kosmiczne ale trzeba pamiętać o tym j**anym S-troncu.

Opublikowano

Troche chyba sie rozpędziłeś w tych porównaniach i wnioskach idących z filmików na jutubie:wink:

Opublikowano

ja porównuje swoje filmy do tych Szymka, jak ktoś ma profi program do nakładania filmów to mogę podesłać na maila i ktoś nałoży, bo nie bardzo wiem Buba do czego pijesz, masz kila str wcześniej mój film z RS6 100-200 to sobie możesz sam porównać, no chyba że różnica 0,1sek to dla Ciebie mocne rozpędzenie. a w filmiku od 200 w góre bez nakładania, gołym okiem widać że RS jedzie troche lepiej

Opublikowano

Chodzi mi o to że porównujesz dwa samochody po filmikach i piszesz jednoznacznie że jest to samo i nie ma żadnej różnicy pomiędzy 2tonowym 5.0TT 580KM a 2 tonowym 4.0TT 420KM

Filmiki nie są od tego. Porównuje się auta na drodze, w realu. Z kreski albo z rolki przy takich samych warunkach pogodowych. Takie pisanie niczemu nie służy i nic nie wnosi. Pisanie że któryś jest o 4 czy 6 km/h szybszy czy o różnicy 0.1sek brzmi troche jak komentarze hejterów pod filmikami na jutubie. Bez obrazy. Próbuje Ci tylko przekazać o co mi chodzi:wink:

Ja wiem że nastała teraz taka moda. Tak jak Vampir porównuje golfa do osiągów veyrona ale dopiero jak staną obok siebie to będzie wiadomo który lepszy.

Opublikowano
Chodzi mi o to że porównujesz dwa samochody po filmikach i piszesz jednoznacznie że jest to samo i nie ma żadnej różnicy pomiędzy 2tonowym 5.0TT 580KM a 2 tonowym 4.0TT 420KM

Filmiki nie są od tego. Porównuje się auta na drodze, w realu. Z kreski albo z rolki przy takich samych warunkach pogodowych. Takie pisanie niczemu nie służy i nic nie wnosi. Pisanie że któryś jest o 4 czy 6 km/h szybszy czy o różnicy 0.1sek brzmi troche jak komentarze hejterów pod filmikami na jutubie. Bez obrazy. Próbuje Ci tylko przekazać o co mi chodzi:wink:

Ja wiem że nastała teraz taka moda. Tak jak Vampir porównuje golfa do osiągów veyrona ale dopiero jak staną obok siebie to będzie wiadomo który lepszy.

W serii miałem 460 PS i na 1/4 w Kamieniu robiłem 12,3 a RS 6 12,7. Ta sama pogoda te same warunki.

Opublikowano

A skąd wiesz czy RS6 w serii nie ma 600+? Może być analogiczna sytuacja że tam też jest bonus na starcie :wink:

---------- Post dopisany at 16:48 ---------- Poprzedni post napisany at 16:46 ----------

Nie czepiam się i nie jestem upierdliwy. Może się faktycznie okazać ze oba idą identycznie co byłoby strzałem w kolano dla Audi. Chodzi mi tylko o to że bez porównania na żywca nie ma można pisać że idą tak samo bo jest spora różnica w pojemności, KM i Nm

Opublikowano

W serii miałem 460 PS i na 1/4 w Kamieniu robiłem 12,3 a RS 6 12,7. Ta sama pogoda te same warunki.

100 koni mocniejszy RS6 wolniejszy od S6 o 0,4 sekundy na cwiare... ciekawe jak by bylo gdybyscie sie furami zamienili :)

Opublikowano
2tonowym 5.0TT 580KM

teraz jest 4.0TT 560KM

co do porównania filmików, jeżeli oba filmy lecą jednoczesnie i jedno auto zaczyna od 210 drugie od 220 i przy 260 to pierwsze jest z przodu to na tej podstawie pisze że jadą bardzo podobnie ze wskazaniem na jedno badz drugie, wiadomo, że nie wiemy w jakich warunkach oba auta jechały, dlatego też napisałem Szymkowi że chętnie bym się spotkał na zawodach 1/4 mili by porównać auta,

a co do RS6 to nie skręca tak źle jak poprzednik i całkiem nieźle sobie radzi

---------- Post dopisany at 17:00 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ----------

dodatkowo porównujemy std RS6 560KM do Szymka po programie 530KM, Nm nawet u Szymka większy i silniki oba 4.0TT, dlatego auta mogą faktycznie podobnie jechać

Opublikowano
2tonowym 5.0TT 580KM

teraz jest 4.0TT 560KM

co do porównania filmików, jeżeli oba filmy lecą jednoczesnie i jedno auto zaczyna od 210 drugie od 220 i przy 260 to pierwsze jest z przodu to na tej podstawie pisze że jadą bardzo podobnie ze wskazaniem na jedno badz drugie, wiadomo, że nie wiemy w jakich warunkach oba auta jechały, dlatego też napisałem Szymkowi że chętnie bym się spotkał na zawodach 1/4 mili by porównać auta,

a co do RS6 to nie skręca tak źle jak poprzednik i całkiem nieźle sobie radzi

---------- Post dopisany at 17:00 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ----------

dodatkowo porównujemy std RS6 560KM do Szymka po programie 530KM, Nm nawet u Szymka większy i silniki oba 4.0TT, dlatego auta mogą faktycznie podobnie jechać

I sedan który pewnie trochę jest lżejszy:wink: Trochę głupie to porównanie z GT-R`em bo to nie ta liga ale RS6 daję radę:kox:

Opublikowano

Ja się mierzyłem tylko ze starą RS6 C6. Różnice są na poziomie nie zauważalnym bez dobrej aparatury pomiarowej. Moja waży 1950

Opublikowano

[h=5]Sportmile Polska

[/h][h=5]Normalnie bym napisal w przypadku audi rs6 . 2 x audi rs6 lacznie 16xx koni ...... W tym przypadku 2 x gtr .... lacznie zadnej skrzyni ;)

:grin::grin:

[/h]

Opublikowano

Ja mialem na mysli rs6 c6 5.0TT

Opublikowano

Teraz wielkość twojego s6 mierzy się średnica jąder kierowcy :grin:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...