Skocz do zawartości
IGNOROWANY

S4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

C63 AMG vs LEXUS ISF vs AUDI S4 B8 vs AUDI RS4 B7 - 2009 - film z Polski.

Opublikowano

"EsCztery jest prze chooy" :decayed:

Opublikowano

"EsCztery jest prze chooy" :decayed:

Bo jest !!! Doładowany lżejszy silnik robi swoje.

Opublikowano

Ile wazy S4 B8?

Podobno walczyli z wagą [s4 B7 wazylo ponad 1800KG(!)], ciekawe z jakim rezultatem...

Opublikowano

http://www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,37&con=42916

1720 kg sedan w manualu :gwizdanie:

1705 kg avant :shocked:

Hmm, dziwne, i jeszcze podają przyśpieszenie 0,2 sek gorsze sedana, chyba powinno być odwrotnie jeśli chodzi o jedno i drugie

Nie wiem skąd oni takie bzdury wzięli.

Oficjalne dane nowego A4 Avant z silnikiem 1.8 TFSI wg Autocara 1470 kg --> http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Audi-A4-1.8-TFSI-160-SE/232959/ natomiast S4 3.0 TFSI Sedan 1650 kg --> http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Audi-A4-3.0-V6-S4/235475/ czyli wg tego, co pisze Flyer 150 kg mniej niż S4 b7 i dziwić sie, że nowe S4 3.0T objeżdża RS4 B7. Doładowanie + mniejsza masa to jest to, co powinien mieć sportowy samochód.

Opublikowano

Audi S4 vs BMW 335i

Opublikowano

Z C63 AMG juz S czwórce nie idzie tak łatwo i to w sumie nie dziwne, ale po chipsie by go wciągneła :>

moim zdaniem S4 jest swietne pod kazdym wzgledem! I ciesze sie ze audi wrocilo w tym modelu do V6 T.

a507decda1878945m.jpg88af81e9110e8383m.jpg829f9b66d3e887c7m.jpgffc8c4a8a972a39am.jpg

Opublikowano

No ale S4 B8 napewno nieobjezdza S5,osiagi,masa podobne spalanie tez ,bo jesli ktos mysli ze 3.0 bt pali 12-12 litrow to wspolczuje z tego co wiem to 15-19 przy ostrej jezdzie wiec tyle co moje s5 a dzwiek silnika nieporownywalny-jedyna wada wolnossaka to ze go nie podkrecisz :angry:

Opublikowano

jedyna wada wolnossaka to ze go nie podkrecisz

kompresor :wink4:

Opublikowano

za 28tys euro mozna miec RS4 b5 ktore jest klasykiem i jeszcze go podkrecic można i zadne inne esy, eresy, empałery nie podskoczą :cool1: No ale S4 B8 naprawde robi wrażenie :good:

Opublikowano

No ale S4 B8 napewno nieobjezdza S5,osiagi,masa podobne spalanie tez ,bo jesli ktos mysli ze 3.0 bt pali 12-12 litrow to wspolczuje z tego co wiem to 15-19 przy ostrej jezdzie wiec tyle co moje s5 a dzwiek silnika nieporownywalny-jedyna wada wolnossaka to ze go nie podkrecisz :angry:

Od 0-100km/h na bank objeżdża, w zakrętach pewnie też, jedynie przy większych prędkościach na prostej S5 może być szybsze. Co do spalania to Audi podaje, że jest o 20% mniejsze niż 4.2, więc średnie pewnie coś koło 2 litrów mniejsze. Zresztą od przyszłego roku S5 coupe też będzie miało 3.0 TFSI :cool1: i bardzo dobrze.

Opublikowano

na bank to mozesz byc pewny, ze tego co napisales nie jestes pewien :polew:

a ja wiem z doswiatczenia ze nie jest :> poprostu redukcja emisji spalin zmusza ich do robienia takich manewrów,a ze moze duzo czytasz gazet to masz wiedze papierowa a rzeczywistosc na drodze jest calkiem inna,osiagi podobne spalanie tez---WIEC V8 Lepsze od tego silnika 3.0bt ,mogli by do RS4 wsADZIC v8 4,4 bt JAK W X6M lub cos podobnego(bajeczny silnik) :hi:

Opublikowano

na bank to mozesz byc pewny, ze tego co napisales nie jestes pewien :polew:

a ja wiem z doswiatczenia ze nie jest :> poprostu redukcja emisji spalin zmusza ich do robienia takich manewrów,a ze moze duzo czytasz gazet to masz wiedze papierowa a rzeczywistosc na drodze jest calkiem inna,osiagi podobne spalanie tez---WIEC V8 Lepsze od tego silnika 3.0bt ,mogli by do RS4 wsADZIC v8 4,4 bt JAK W X6M lub cos podobnego(bajeczny silnik) :hi:

Zanim coś napiszesz, obejrzyj sobie ten filmik, który jak byś się odrobinę wysilił znalazłbyś na poprzedniej stronie tego topika:

Jak widać każdy z samochodów na filmie jest mocniejszy od S5 4.2 i nowe S4 objeżdża je wszystkie, łącznie z RS4 B7. :gwizdanie: Także nie pisz bzdur jak nie wiesz bo to, że masz w profilu S5 nie czyni cię alfą i omegą w dziedzinie motoryzacji. Aha nie ma silnika 3.0bt, tylko 3.0 TFSI doładowane mechanicznie tak dla ścisłości panie ekspert od rzeczywistości drogowej. :polew:

Opublikowano

ty normalnie tu widac ze jest szybsze pokaz mi gdzie???????? :polew:czlowieku zejdz na ziemie bo od ogladania filmikow mozg ci sie chyba przegrzal :polew:[br]Dopisany: 07 Grudzień 2009, 21:32_________________________________________________aaaa chyba ze 1 cm to dla ciebie objecanie to peewnie tym twoim trabantem to wszystko objezdzasz :polew:

Opublikowano

Jak zmierzyłeś ten 1 cm, bo na filmiku widać przynajmniej pół długości auta. Jeśli niedowidzisz to czas najwyższy wybrać się do okulisty. :> Zresztą nawet jeśli to jest minimalna przewaga, to i tak nieźle jak na auto potencjalnie wolniejsze od np. RS4 czy ISF. Co do trabanta to chyba mówisz o sobie, bo tego "twojego" S5 to jeszcze nikt nie widział... :gwizdanie: Po drugie nie będę z tobą dyskutował, bo musiałbym się zniżyć do twojego poziomu chłopczyku. :bicz3:

Opublikowano

nie kłócić się:bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...