Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jak lubisz mieć nisko samochód, to brak możliwości regulacji kątów przednich kół powoduje że ścina od wew. opony, a ten wynalazek pozwala na regulację kątów.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W skrócie pozwala negatyw zrobić w większym zakresie.

Opublikowano

Suli :D - idąc tym tokiem myślenia uzytkownicy B7 sa następni :D a syndrom BMW i "gimbaza" udzieli się kiedyś wszystkim :) Mnie to nie przekonuje. Buda b5 jest najbardziej rozkminiona, są porobione tam najgrubsze mody, wielu użytkowników prześwietliło te auta na wylot, wiedząc co i jak w każdym temacie, oraz jest ich też najwięcej na forum :) Wnioski nasuwają się same. Wielu z nich stać na b6 czy b7, ale po co? Do modów nie ma lepszej budy od tej. A nowsze to i często szkoda przerabiać.

:hi:

Opublikowano

Suli :D - idąc tym tokiem myślenia uzytkownicy B7 sa następni :D a syndrom BMW i "gimbaza" udzieli się kiedyś wszystkim :) Mnie to nie przekonuje. Buda b5 jest najbardziej rozkminiona, są porobione tam najgrubsze mody, wielu użytkowników prześwietliło te auta na wylot, wiedząc co i jak w każdym temacie, oraz jest ich też najwięcej na forum :) Wnioski nasuwają się same. Wielu z nich stać na b6 czy b7, ale po co? Do modów nie ma lepszej budy od tej. A nowsze to i często szkoda przerabiać. :hi:

I Ci użytkownicy należeli do battalionu. Tam rozkminialiśmy takie rzeczy.

Z czasem część osób sprzedała B5 ale i tak się tam udzielaliśmy. Chociaż widać było, że powoli najwięcej piszą ci, którzy do battalionu nie należą.

W każdym razie, szkoda że battalionowcy (ci należący do battalionu) przenieśli się na inne forum. Szkoda dla osób, które chcą b5 modzić.

Opublikowano

Napisano dziś, 12:32

Suli :D - idąc tym tokiem myślenia uzytkownicy B7 sa następni :D a syndrom BMW i "gimbaza" udzieli się kiedyś wszystkim :)

Tak pewnie będzie - B8 też to kiedyś czeka :whistling:

Buda b5 jest najbardziej rozkminiona, są porobione tam najgrubsze mody, wielu użytkowników prześwietliło te auta na wylot, wiedząc co i jak w każdym temacie, oraz jest ich też najwięcej na forum :) Wnioski nasuwają się same.

Czyli, że niby jak? Po prostu wszystko było już rozkminione, więc z nudów przestali pisać o samochodach i zaczęli spamować o pierdołach? :unsure:

Do modów nie ma lepszej budy od tej. A nowsze to i często szkoda przerabiać. :hi:

Jako były posiadacz eS4 B5 nie zgodzę się z tym :no4: . Nowsze konstrukcje dają większe możliwości upgarde-ów i modzenia (nie mówię o silnikach - bo tu im młodsza konstrukcja tym większy kibel) tylko jest to bardziej skomplikowane, wymagające większego wysiłku i droższe. Np. wymodzenie pamięci ustawienia foteli w B8 według tego, co mi opowiadał Laguna to już istny Sajgon. :strachliwy:

Pikuś :decayed:

A co to wogóle daje? :eusathink:

Jak lubisz mieć nisko samochód, to brak możliwości regulacji kątów przednich kół powoduje że ścina od wew. opony, a ten wynalazek pozwala na regulację kątów.

A jest coś takiego do B6? Zawsze jak ustawiałem zbieżność mechanik na Nowotyskiej narzekał, ze nie ma regulacji w jednej płaszczyźnie i nie może ustawić zbieżności perfekcyjnie :kox:

Edytowane przez Suli

Opublikowano

A jest coś takiego do B6?

Jest.

Opublikowano

Sorry że nie cytuję, ale w pracy mi to nie działa,

Pisząc o nich miałem na myśli raczej to że posiadacze b5-ek, także Ci byli, sa na forum z założenia najdłużej, sa to najbardziej ogarnięte osoby ze względu na długość interesowania się tematem. Nie dziwne że nawiązała się tam największa paczka miłośników, to takie typowe najstarsze drzewo w lesie. Z czasem zeszli trochę na off-top, ale nie oszukujmy się, genezą tych wątków (B5B, B6D i np ten) była luźna rozmowa, włącznie z off-topem. Ktoś akurat jedzie droga w kierunku Katowic i pyta czy sa utrudnienia - za 5 minut ma odpowiedź. Wątek w którym masz najwięcej użytkowników generuje prawdopodobieństwo otrzymania odpowiedzi najszybciej. Temu był taki oblegany z taką ilością osób.

Szkoda też że informacje ze strony ZK o mniejszej ilości bluzgów zostały przekazane tak, powiedzmy szorstko, zbyt profesionalnie (jak rozumiecie co chce powiedzieć, bo temat jak widac teraz był delikatny). Wiadome że trzeba było cos z tym zrobić, ale wg mnie jakby ktoś powiedział "słuchajcie robaczki, są problemy na forum przez zdjęcia i bluzgi, jeżeli zalezy wam na tym aby to dalej działo, postarajcie się nie robić tego tego tego, bo ktoś węszy i wysyła ostrzerzenia z zewnątrz forum". Temu też, tak jak pisze Armi, ubolewam nad tym niezrozumieniem się na wzajem :/

Szerokości :hi:

Edytowane przez s3ns

Opublikowano

A jest coś takiego do B6?

Jest.

Jakiś namiar? Link czy cóś? :naughty: :naughty:

Może być nawet w Divisionie, co by nie robić Hammerowi :ot:

Opublikowano

halo, dzień dobry. O czym można tu porozmawiać? o Audi a4 b7 rozumiem ? O konkretnych modelach ? Konkretne kolory ?

Chcę wiedzieć, żeby ZK nie zamknęło wątku, ani żebym bana nie dostał.

:nabijasie:

Opublikowano

W BRD masz na dzień dobry dłuższą skrzynię co jest na +. Do siebie chcesz wrzucić?

Tak, do siebie. Tak rozmyślam, może jak się trafi okazja cenowa to już będę obeznany w temacie.

Wiem, że trzeba by mocy więcej ciągnąć, ale i na serii quattro fajnie się zachowuje :)

Strasznie auto zamulisz, moim zdaniem nie warto :whistling:

Wiem, niestety minusy są, ale gdyby się trafila okazja, mozna by sprobować :)

Opublikowano

Ostatnio na spocie rzucilem luzny temat apropo wizualizacji parktornika. Jak widac chyba jednak da sie rozkminic :P

5eb46b7f8d2e7a89cc0ebd5ca07b82b7.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Nie od wczoraj o tym wiadomo, już interesowałem się tematem...

Opublikowano

To da się to zrobić czy nie? Z tego co wiem to tylko na Led jest taka możliwość?
Opublikowano

A a3 masz wizualizacje...

Opublikowano

5x112 20" 8,5jET38 i 9,5jET36,

Szybka piłka, wejdzie to przy oponie 225/35 ?

Przód i tył ta sama guma

Opublikowano
  • Autor

To da się to zrobić czy nie? Z tego co wiem to tylko na Led jest taka możliwość?

Da się, trzeba mieć LEDa, inny sterownik i w przypadku B6 emulator CAN

5x112 20" 8,5jET38 i 9,5jET36,

Szybka piłka, wejdzie to przy oponie 225/35 ?

Przód i tył ta sama guma

Wejdzie ale będzie tarło, za wysoki profil gumy

Opublikowano

Jest tylko 22 mm wyżej, kurde bo mam w dobrej kasie nawet.

Mam gwint, to ustawie jak trzeba, tylko czy to się zmieści w tylne nadkole

Edytowane przez davidlive

Opublikowano

djim to ogarnie ?

Opublikowano
  • Autor

djim to ogarnie ?

Nie

Opublikowano

A w B7 emulator CAN nie jest potrzebny? Sterownik masz na myśli od parktronika? To chyba nie problem, bo z A3 chyba podejdzie, gorzej z tym emulatorem, bo kosztuje chyba 300 euro.