Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam
Panowie, przerabiał ktoś z Was blendę tablicy rejestracyjnej z pdc z wersji szwajcarskiej na europejską?
Mówię tu o np. rozfrezowaniu otworu.

Komuś się powiodło?

Opublikowano
5 godzin temu, jolley napisał:

Witam
Panowie, przerabiał ktoś z Was blendę tablicy rejestracyjnej z pdc z wersji szwajcarskiej na europejską?
Mówię tu o np. rozfrezowaniu otworu.

Komuś się powiodło?

Ja tak jeżdżę od paru lat. ; ]

Powiększyłem diaksem otwór tylko pod wymiar tablicy. Przy ori adapterze pod tablicę zostaje luka pomiędzy blendą, a tablicą i wygląda to średnio dlatego nie dawałem adaptera tylko tablicę podkleiłem na piance do grilla i przykryłem elegancko blendą. Z bliska widać, że cięte. Poza tym żadnych problemów.

Opublikowano

Właśnie szkoda mi 2 czy 3 stówek na takie cuś, dlatego pomyślałem, że gdyby to na frezarce obrobić, to może będzie miało chociaż w połowie handlowy wygląd :D

Opublikowano

Panowie wrzucał ktoś inne lusterka zew. do b6/b7 (większe) jak Np z a3lift albo b8? Się zastanawiam czy jest jakaś opcja 

Opublikowano

Krótkie pytanie koledzy, czy dojazdówke o parametrach:
RIM WIDTH - 3.5J
OFFSET - 25.5
STUD FITMENT - 5x112
125/70/18 - Continental Tyre
Part Number: 1K0 601 027 B

Założe bez problemu na heble 345 z przodu ?

Opublikowano

Jeśli jest to typowa dojazdówka z B7 to wejdzie.

Opublikowano
1 minutę temu, afroo. napisał:

Jeśli jest to typowa dojazdówka z B7 to wejdzie.

Jest z Gofra...

https://www.stevensvwspares.com/vw-golf-space-savers-spare-carrier/18-space-saver-wheel1

Dlatego, nie chcialbym sie zaskoczyc, ze jak mi jeb... zeby sie nie okazalo ze jej nie zaloze :/

Opublikowano

Pany jak ktoś potrzebuje to mam swierze jeszcze w pudełku folie 

3M Wrap Film Seria 1080 - Satin White Aluminium - S120 - Satynowe Aluminium 
0.50 mb(odcięty kawałek na lusterko) 

i folie do przyciemnianą lamp, tą w odpowiedniej barwie(nie za dużo nie za mało) 

kupiłem kiedyś a nie mam się za to kiedy i jak zabrać, gdyby ktoś akurat szukał to oddam w dobrej cenie:) można powiedzieć ze jak za darmo :) plus wysyłka 

Naklejki jeszcze mam 

http://allegro.pl/naklejki-tuningowe-sport-mind-audi-a3-a4-a5-a6-i6510284709.html

nowki 

Opublikowano

Chłopaki, potrzebuję kupić B7 i tutaj pytanie - jaki silnik ?

Z diesli "pewniak" to ponoć 1.9, a benzyny ? 2.0 131km jest ok czy coś innego proponujecie ? tfsi wiem, że lipa z mega braniem oleju .

Opublikowano
7 minut temu, Maggot napisał:

Z diesli "pewniak" to ponoć 1.9, a benzyny ? 2.0 131km jest ok czy coś innego proponujecie ? tfsi wiem, że lipa z mega braniem oleju .

1.9 TDI w B7 to nie jest ten sam stary mocny motor co w B6 i ma swoje bolączki.

1.8T dobry motor.

2.0T w A4 B7 nie ma problemu z poborem oleju

Z diesli 2.0 TDI nie jest takie straszne "jak go malują".Trzeba poprawić napęd pompy oleju i będzie śmigać:wink:

Najważniejsze by trafić zadbaną sztukę

Opublikowano
Godzinę temu, Rabbi napisał:

1.9 TDI w B7 to nie jest ten sam stary mocny motor co w B6 i ma swoje bolączki.

Każdy ma jakieś bolączki ale widać każdy chwali swoje. Zapomniałeś napisać, że 1.8T też do idealnych też nie należy :P 

1 godzinę temu, Maggot napisał:

Popatrz w dziale Diese/Benzynal a znajdziesz tam dużo info na temat silników i na pewno dokonasz jakiegoś wyboru. Tak jak Rabbi napisał najważniejsze to trafić/znaleźć zadbaną sztukę :) 

Opublikowano
12 minut temu, Norbas napisał:

Każdy ma jakieś bolączki ale widać każdy chwali swoje. Zapomniałeś napisać, że 1.8T też do idealnych też nie należy :P 

Popatrz w dziale Diese/Benzynal a znajdziesz tam dużo info na temat silników i na pewno dokonasz jakiegoś wyboru. Tak jak Rabbi napisał najważniejsze to trafić/znaleźć zadbaną sztukę :) 

Mam w rodzinie 1.8T 2.0TDI i 1.9TDI.

W 1.8T przez 4 lata wymieniłem rurkę odmy,cewkę

W 2.0 TDI brat przez rok wymienił napęd pompy oleju i nic więcej a W 1.9TDI wałek i szklanki.

Przebiegi w dieslach podobne

Edytowane przez Rabbi

Opublikowano

A 1.8 T chwalę i będę chwalił:decayed: gdyż tak bezawaryjnego auta nie miałem

Opublikowano

No widzisz jednemu się trafi drugiemu nie i tyle w temacie.  Każdy silnik ma wady i zalety ;) 

Opublikowano

Tak.

Najważniejsze żeby egzemplarz był zadbany

Opublikowano
13 godzin temu, Norbas napisał:

No widzisz jednemu się trafi drugiemu nie i tyle w temacie.  Każdy silnik ma wady i zalety ;) 

Każdy silnik ma też poprzednich właścicieli. Tego bardziej bym się obawiał niż typowych dla danej jednostki wad. ; )

Opublikowano
7 minut temu, afroo. napisał:

Każdy silnik ma też poprzednich właścicieli. Tego bardziej bym się obawiał niż typowych dla danej jednostki wad. ; )

Nie tylko właścicieli bo czasem bywa tak, ze właściciel robi wszystko jak książka nakazuje. Spora cześć ludzi oddaje auta do mechaników a oni tez potrafią namieszać w eksploatacji ?

Opublikowano

Jak to w przysłowiu " największym wrogiem samochodu jest jego poprzedni właściciel" to samo z 3.0 Tdi, kupi jeden z drugim zajeżdżone egzemplarze, z padającym wszystkim co najdroższe do zrobienia a potem leci opinia co to w nich się nie psuje:naughty:

Opublikowano

Panowie czy po kodzie wyposażenia dowiem się jakie dekory były zamontowane ? 1nk czy 7n6

s-line fabryczny z popiolka i ramka biegów