Cocco Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam Panowie, Padł mi Intake Manifold Flap, czyli klapa gasząca. Po zgaszeniu silnika dochodzą dźwięki takiego jakby cykania. W swojej B7 mam silnik 2.0 TDI BLB. Chciałem zapytać, czy przepustnica, bo chyba trzeba wymienić całą przepustnicę, o numerze 03G 128 063 C będzie pasować do mojego silnika, i czy przepustnice z numerem z inną końcówką np. A J też będą pasować? Pozdrawiam ---------- Post dopisany at 16:16 ---------- Poprzedni post napisany at 15:43 ---------- Czy te literki na końcu mają jakieś znaczenie, w sensie, to są zupełnie inne części, czy np. i dalsza literka, tym jakaś nowsza część z wyeliminowanymi wadami, części z końcówkami z literkami wcześniejszymi?
H4mm3R Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam Panowie,Padł mi Intake Manifold Flap, czyli klapa gasząca. Po zgaszeniu silnika dochodzą dźwięki takiego jakby cykania. W swojej B7 mam silnik 2.0 TDI BLB. Chciałem zapytać, czy przepustnica, bo chyba trzeba wymienić całą przepustnicę, o numerze 03G 128 063 C będzie pasować do mojego silnika, i czy przepustnice z numerem z inną końcówką np. A J też będą pasować? Pozdrawiam ---------- Post dopisany at 16:16 ---------- Poprzedni post napisany at 15:43 ---------- Czy te literki na końcu mają jakieś znaczenie, w sensie, to są zupełnie inne części, czy np. i dalsza literka, tym jakaś nowsza część z wyeliminowanymi wadami, części z końcówkami z literkami wcześniejszymi? Do BLB taka ma być 03G128063J 03G128063J - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cocco Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 podziękował ---------- Post dopisany at 17:43 ---------- Poprzedni post napisany at 17:00 ---------- Ale ogólnie jak padła mi ta klapa gasząca, to muszę wymienić całą przepustnicę, czy tak ? To juz tak piszę żeby się upewnić :-) Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
H4mm3R Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Opublikowano 9 Listopada 2013 podziękował ---------- Post dopisany at 17:43 ---------- Poprzedni post napisany at 17:00 ---------- Ale ogólnie jak padła mi ta klapa gasząca, to muszę wymienić całą przepustnicę, czy tak ? To juz tak piszę żeby się upewnić :-) Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 To jest jeden cały element.
czarny Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 pamięta ktoś może numer przetwornicy nie skrętnej do B7?
RS Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 pamięta ktoś może numer przetwornicy nie skrętnej do B7? Dzisiaj będę wyciągał to ci podam.
IroN_87 Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 W bixenonie wszystkie przetwornice są firmy AL? Da sie to sprawdzić bez wyciągania lamp? Sent from my Lumia 820 using Tapatalk
czarny Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Swietnie dzieki Nie sprawdzisz bo przetwornice masz pod lampa Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2
RS Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 :hi:podziękował Wlasnie to otworzylem na kompie i jakos niewyraznie to widac- na fonie lepiej widac. Widzisz to co chcesz, albo mam dodac wyrazniejsze zdjecie?
niestandardowy Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Pany, kto rezal ledy od a6 na tyl?
oprych Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Pany, kto rezal ledy od a6 na tyl? Akjam. Hammer
shakal Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Szybkie pytanie mam. Jakie oznaczenie (kolory pasków) powinny mieć przednie sprężyny s-line przy silniku 1.9 ?
H4mm3R Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Opublikowano 16 Listopada 2013 Szybkie pytanie mam. Jakie oznaczenie (kolory pasków) powinny mieć przednie sprężyny s-line przy silniku 1.9 ? Zależy jaka klasa wagowa...
shakal Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 0yk 0jh PS. Dlaczego jak piszę dużymi literami w tych oznaczeniach to wyświetla mi później małe?
H4mm3R Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Opublikowano 16 Listopada 2013 0YK = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 10 0JH = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1ba:1386-1435; 1bj:1386-1435 Kody wyposażenia ť Audi Klub Polska
shakal Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Tylko dalej nie wiem jakie powinno widnieć oznaczenie na sprężynie. Wydaje mi się że sprężyny które mam mogą być nie do mojego silnika bo jak patrzę na inne audi z zawieszeniem s-line to prześwit tył i przód jest mniej więcej równy a u mnie jest zbyt duża różnica. Tył siedzi tak że prawie nie ma prześwitu między oponą a nadkolem a z przodu prześwit jest według mnie za duży.
H4mm3R Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Opublikowano 16 Listopada 2013 Tylko dalej nie wiem jakie powinno widnieć oznaczenie na sprężynie. Wydaje mi się że sprężyny które mam mogą być nie do mojego silnika bo jak patrzę na inne audi z zawieszeniem s-line to prześwit tył i przód jest mniej więcej równy a u mnie jest zbyt duża różnica. Tył siedzi tak że prawie nie ma prześwitu między oponą a nadkolem a z przodu prześwit jest według mnie za duży. Przeważnie prze 1BE przód 0,5cm wyżej stroi. Ty masz 1BE? Jakie masz kolory na sprężynach? Może masz tylne amorki padnięte...
Rekomendowane odpowiedzi