Opublikowano 5 Października 201411 l Pewnie jego spotkałeś: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/279581-zmiana-koloru-auta-nowa-folia/
Opublikowano 5 Października 201411 l Problem felg poki co rozwiazany. Pojawil sie natomiast nowy. W srode z kolega MAT1000 robilismy przymiarke felg. W miedzy czasie okazalo sie ze mam peknieta sprezyne lewy tyl. Kiedys kombinowalem z zawieszeniem zeby rowno posadzic auto i finalnie padlo na to ze na przod wsadzilem sprezyny czarne eibacha, na tyle zostaly ori sline. I teraz pytanie co kupic na wymiane?? Opcje sa takie: - ori - moze byc drogo - dokupic tylko dwie czarne eibacha na tyl - oile beda chcieli sprzedac tylko dwie - kupic komplet eibacha sportline czerwony i zmienic wszystkie 4. Tylko tu pojawiaja sie wieksze koszty. Zalezy mi na tym aby auto stalo rowno, ewentualnie przod troche nizej. Podpowiecie co kupic ? Ma ktos na forum zalozonego sportlina ? Obawiam sie ze moze byc za nisko na codzien. Z gory dzieki za podpowiedzi. Ja mam Eibacha Sportline + Bil B8 (czyli tzw. kit Bilstein B12). Zmiana z 1BV na B12. Jest niżej ( o dobre 2 cm) i dużo bardziej miękko/komfortowo. Na dziurach i wybrzuszeniach trzeba uważać bo łatwo przytrzeć osłonami. Z tego co widziałem u Ciebie w temacie to nie sportline a prokit, chyba, że zmieniłeś ? Na jakiś spot byś wpadł, chętnie bym oblukał jak siadło to to. Jak byś miał zdjęte koło to zmierzyłbyć tak długość amora, ciekawe ile krótszy jest B8 od seryjnego amorka. Edytowane 5 Października 201411 l przez MAT1000
Opublikowano 5 Października 201411 l Autor Pewnie jego spotkałeś: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/279581-zmiana-koloru-auta-nowa-folia/ Fenkju
Opublikowano 6 Października 201411 l http://a4-klub.pl/index.php?/topic/291199-Emblemat-"dope"-na-zamówienie--kto-chętny?
Opublikowano 7 Października 201411 l Problem felg poki co rozwiazany. Pojawil sie natomiast nowy. W srode z kolega MAT1000 robilismy przymiarke felg. W miedzy czasie okazalo sie ze mam peknieta sprezyne lewy tyl. Kiedys kombinowalem z zawieszeniem zeby rowno posadzic auto i finalnie padlo na to ze na przod wsadzilem sprezyny czarne eibacha, na tyle zostaly ori sline. I teraz pytanie co kupic na wymiane?? Opcje sa takie: - ori - moze byc drogo - dokupic tylko dwie czarne eibacha na tyl - oile beda chcieli sprzedac tylko dwie - kupic komplet eibacha sportline czerwony i zmienic wszystkie 4. Tylko tu pojawiaja sie wieksze koszty. Zalezy mi na tym aby auto stalo rowno, ewentualnie przod troche nizej. Podpowiecie co kupic ? Ma ktos na forum zalozonego sportlina ? Obawiam sie ze moze byc za nisko na codzien. Z gory dzieki za podpowiedzi. Ja mam Eibacha Sportline + Bil B8 (czyli tzw. kit Bilstein B12). Zmiana z 1BV na B12. Jest niżej ( o dobre 2 cm) i dużo bardziej miękko/komfortowo. Na dziurach i wybrzuszeniach trzeba uważać bo łatwo przytrzeć osłonami. Z tego co widziałem u Ciebie w temacie to nie sportline a prokit, chyba, że zmieniłeś ? Na jakiś spot byś wpadł, chętnie bym oblukał jak siadło to to. Jak byś miał zdjęte koło to zmierzyłbyć tak długość amora, ciekawe ile krótszy jest B8 od seryjnego amorka. Kiedy i gdzie są teraz spoty- bo już dawno rachubę straciłem? Na spot takim nie umytym? Sam już nie wiem co zakładałem- leżało ponad rok na strychu to trzeba było to w końcu ogarnąć Wiem jedno... ATE PD + klocki ATE po rozgrzaniu piszczą jak cholera... Masz jakies fotki dla porownania ? Fotek na razie brak, postaram się jakieś ogarnąć na dniach... Edytowane 7 Października 201411 l przez melman_zyrafa
Opublikowano 7 Października 201411 l W Arkadii są 19:00, każdy wtorek.ATE to mi lubiło piszczeć z tyłu, nigdy więcej tego szitu.
Opublikowano 9 Października 201411 l Panowie doszły mnie słuchy że do quattro nie stosuje się opon kierunkowych , fałsz czy prawda ?
Opublikowano 10 Października 201411 l Byłem u 4 wulkanizatorow i każdy mi powiedział ze nie powinno sie stosować opon kierunkowych tylko tylko jakiś asymetryczne chyba nie pamietam tej nazwy . Na pytanie dlaczego mowili ze sa inne trakcje i ze szybciej sie zużywają
Opublikowano 10 Października 201411 l Gdzies wyczytalem, ze maja byc asynetryczne i takie kupiłem… choć w zadadzie nie wiem dlaczego. Czekam na kogos madrzejszego
Opublikowano 10 Października 201411 l zna ktos to auto http://allegro.pl/show_item.php?item=4673611742
Opublikowano 11 Października 201411 l Autor zna ktos to auto http://allegro.pl/show_item.php?item=4673611742 Pamiętam te dekory, bo był temat na forum ale czyj to nie wiem....
Opublikowano 11 Października 201411 l pytanie bo spotkałem się z różnymi opiniami zmieniam olej na polecanego przez dzika 5w40 LM synthoil high tech + płukanka czy filtr oleju zakręcam tylko ręką bez użycia narzędzi ? Edytowane 11 Października 201411 l przez gumish
Opublikowano 11 Października 201411 l Na pokrywce od oleju jest napisany jakim niutem. Ja zawsze smaruje oring olejem i zakręcam ręką i tak później trzeba kluczem odkręcać.Panowie: mam klimatronik bez grzanych tyłków, jak włożę z grzanymi tyłkami nie podłączając jeszcze tyłków mam coś kodować ??? Czy będzie na razie działało identycznie jak poprzedni ???
Opublikowano 12 Października 201411 l Bedzie dzialac ale po zalaczeniu stolkow beda bledy siedzen Musisz przyuczyc jeszcze vin i adaptacje silniczkow zrobic... Aaaa tak pozatym na pelnym legalu hej Panowie
Opublikowano 12 Października 201411 l Panie niestandardowy widze kolor sie zmienił a nawet się nie przywitał. nie ładnie
Opublikowano 12 Października 201411 l Bedzie dzialac ale po zalaczeniu stolkow beda bledy siedzen Musisz przyuczyc jeszcze vin i adaptacje silniczkow zrobic... Aaaa tak pozatym na pelnym legalu hej Panowie Czyli mam założyć i zrobić coś takiego ? Włączyć klimatyzację i wcisnąć auto. Przyuczenie VIN 08 Klima - 10 Adaptacja - Kanał 81 Wpisz PIN 26467 Testuj Zapisz Nastawy podstawowe 08 Klima - 04 basic settings - Blok 001 - zaczekaj aż wszystkie wartości zejdą do zera i ewentualnie potem: 08 Klima - 10 Adaptacja - Chanel 00 [Test] > [save] - (czyli przywróć ustawienia fabryczne)