Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mama mowila, ze srebrny... :whistling:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 824 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I nawet tak wygląda :good:

Opublikowano

Moze ktos polecic jakas firme sprzedajaca tlumiki koncowe? Chodzi mi NIE o serie. 

I gdzie najlepiej zappatrzyc sie w DP do 3.0tdi?

Opublikowano

Panowie Be siódemkowcy (szczególnie posiadacze silników 2.0 tdi) czy macie jakieś przykre doświadczenia z tymi silnikami? Jeżeli tak to podajcie dokładne oznaczenia silników i co Wam się konkretnie z nimi działo ?! Z góry dzięki za odpowiedzi :hi:

Opublikowano

oooo avantador będzie na handel, dzwonie do szwagra bo szuka ! A nie, to ośka :facepalm:

Opublikowano
Godzinę temu, KoJ@K napisał:

Panowie Be siódemkowcy (szczególnie posiadacze silników 2.0 tdi) czy macie jakieś przykre doświadczenia z tymi silnikami? Jeżeli tak to podajcie dokładne oznaczenia silników i co Wam się konkretnie z nimi działo ?! Z góry dzięki za odpowiedzi :hi:

Ja mam BRD i ogólnie jakieś przykre doświadczenia to np: Pęknięta chłodniczka spalin- 800zł, DPF :facepalm:...

Nie pamiętam co jeszcze (coś napewno) ale są klubowicze z tymi motorami także może coś dorzucą :hi:

Opublikowano
57 minut temu, HOLMATRO napisał:

oooo avantador będzie na handel, dzwonie do szwagra bo szuka ! A nie, to ośka :facepalm:

Niech szwagier bierze a Q się wyreza :decayed:

Opublikowano

A te pękające głowice itd? 

Opublikowano
8 minut temu, KoJ@K napisał:

A te pękające głowice itd? 

Wiem że @Gremlin0209 zmieniał głowice bo pękła i coś tam jeszcze robił.. to pytaj jego...

Opublikowano

Nie no nie chodzi mi o jakieś pojedyńcze sytuacje, tylko tak ogólnie ciekawy jestem co macie do powiedzenia :)

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, KoJ@K napisał:

Nie no nie chodzi mi o jakieś pojedyńcze sytuacje, tylko tak ogólnie ciekawy jestem co macie do powiedzenia :)

Zadzwoń 

Opublikowano

Tera ? :naughty:

Opublikowano

Pytanie lusterko kierowcy duo opcja składanie, fotochrom, grzanie, pamięć ma 14 pinów? Zależy mi na szybkiej odp 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Tak, lusterko full ma 14 pinów

Opublikowano

Z kolei ja mam pytanie bo w dziale zawieszenie nikt mi nie odpisuje :(

W moim B7 1.8T Quattro PB mam zawieszenie 1BA przód 0JJ tył 0YL. Jako, że straszna koza to chce posadzić niżej. Chciałbym kupić używane zawieszenie od S-Line 1BE i wrzucić talerzyki od B5 i teraz mam zagwozdkę.

1. Czy 1BE powinienem szukać spręzyn przód 0JJ tył 0YL?  Wg tematów na forum 0JJ - klasa wagowa 9 przy 1BA jest 886-918 kg natomiast przy 1BE 941-982 kg   , 0YL - klasa wagowa 11 przy 1BA  jest 571-597 kg natomiast  przy 1BE 598-625 kg. Patrząc na te kg  to 1BA w tej samej klasie wagowej nie jest równe 1BE czy zatem nie powinienem szukać 1BE o podobnych kg? Np.  0JG - klasa wagowa 7 ma  przy 1BE 861-899 kg lub 0JH - klasa wagowa 8 ma przy przy 1BE 900-940 kg i analogicznie tył 0YK - klasa wagowa 10 ma przy 1BE 571-597 kg  (czyli dokładnie tyle samo co 0YL - klasa wagowa 11 przy 1BA  jest 571-597 kg).

2. 3. Gdybym chciał żeby siadło jeszcze niżej (niż standardowe -20) to sprężyny powinny być wyższej klasy wagowej czy niższej klasy wagowej? W poście #3 w temacie o obniżaniu sprężynami @Bart-S napisał, że wyższa klasa = lżejsze auto czego nie mogę zrozumieć. Powiedzmy klasa 9 (0JJ) przód przy 1BA 886-918 kg czyli sprężyna przeniesie 918 kg, a klasa 10 (0JK) przód przy 1BA 919-952 kg czyli sprężyna przeniesie 952 kg. Reasumując klasa 10 jest wyższa niż 9 i sprężyna jest na większy ciężar więc i auto cięższe... Czyli mi wychodzi, że wyższa klasa = cięższe auto więc odwrotnie niż @Bart-S. Zatem, żeby siadło niżej trzeba by dać klasę 8 (niższą) rozpatrując ten sam typ powiedzmy 1BA żeby sprężyna pod większym ciężarem bardziej się ugięła? Chyba, że to się inaczej czyta?

3. Czy kategorie wagowe B6 i B7 są inne? Bo np. moj przód 0JJ pokazuje wg tematu na forum, że w B7 mogę założyć sprężyne 8E0 411 105 BH/DH  0JJ ale w B6 ta sama sprężyna 8E0 411 105 BH pokazuje 0JK czyli już kategoria wyżej.

Z ciekawych spraw to kolega ma 1BV 1.8TQ tyle że AVANT i ma przód 0JG i tył 0YM. Czyli przód ma tak jak napisałem w pkt. 2 1BA w tej samej klasie wagowej nie jest równe 1BE/BV. Ja mam 0JJ - klasa wagowa 9 1BA 886-918 kg on 0JG - klasa wagowa 7  1BE/1BV 861-899 kg. A tył z kolei nie poszedł na 0YK - klasa wagowa 10 1BE 571-597 kg (czyli dokładnie tyle samo co 0YL - klasa wagowa 11 1BA 571-597 kg) tylko wskoczył na 0YM - klasa wagowa 12 1BE/BV  626-654 kg. Rozumiem, że to Kombi, ale jeśli moje rozumowanie jest dobre to w sedanie powinno być tak jak napisałem 0YK - klasa wagowa 10 1BE 571-597 kg a jemu skoczyło aż o 2 do góry czyli na 0YM - klasa wagowa 12 1BE/BV  626-654 kg. Aż 2 klasy wyżej z powodu kombi?

Proszę, wytłumaczcie mi to jakoś łopatologicznie bo mam już mętlik w głowie po przeczytaniu tych wszystkich tematów...

Edytowane przez Damianq

Opublikowano

Zamów sobie eibachy ! Dobierz je pod wagę( jest tabliczka pod maską z prawej strony odnośnie wagi auta!)

Wtedy ładnie siadzie i będziesz zadowolony ?

Edytowane przez pajda

Opublikowano

Pajda dobrze prawi ?

Opublikowano
2 godziny temu, pajda napisał:

Zamów sobie eibachy ! Dobierz je pod wagę( jest tabliczka pod maską z prawej strony odnośnie wagi auta!)

Wtedy ładnie siadzie i będziesz zadowolony ?

A jak z twardością Eibachów w porównaniu do sprężyn fabrycznych 1BE?

Edytowane przez Rabbi

Opublikowano

Na pewno nie są twardsze według mnie. Twardość zawieszenia to głównie kwestia amorka. 

miałem eibach'a w połączeniu z bilstein'em B8 i było twardo, teraz mam je  w połączeniu z amorkami Sachs'a 1BE i jest wręcz za miękko.