Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, M@rcin napisał:

Fajnie wyszło ;) Czym malowałeś? 

Spray BOLL czarny połysk.

6 godzin temu, KoJ@K napisał:

Tylko czemu przy tym wszystkim nie zmieniłeś na b8 lub chociaż nie wyczyściłeś tych soczewek z odbłyśnikami   ?!??

Nie zmieniłem ponieważ obawiałem się ich ruszać. To moja pierwsza praca "manualna", której nie oddałem wyspecjalizowanemu zakładowi. Na dzień dzisiejszy to był maks jeżeli chodzi o moje umiejętności - cóż poradzić, dopiero rozpoczynam zabawę z uczeniem się nowych rzeczy.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ale tam nie ma większej filozofi by to zrobić. :)

Opublikowano
5 godzin temu, KoJ@K napisał:

Ale tam nie ma większej filozofi by to zrobić. :)

Mateusz gdybyś widział mój zasób kluczy, które są do czegokolwiek przydatne zmieniłbyś zdanie :decayed:. Żółte szkiełko na patencie ze względu na brak wiertarki to śrubokręt na palnik i dziurki wypalałem, Wazzup byłby dumny z roboty cych fuch.

Masz sto procent racji, że fajnie gdyby wleciała soczewka ale tak jak napisałem, może jeszcze będzie okazja to rozkleić (mam nadzieję, że nic nie będzie parować i dobrze je skleiłem).

Pozdro! :)

PS. Klucz, który tylko pasował to ten ze zdjęcia z efektu finalnego z jedną pożyczoną nasadką + opalarka :buahaha:

Edytowane przez papadziordzio

Opublikowano

Baarrrrrdzo dobrrrra rooobota :yeee:

Opublikowano

Robota super:oklasky: jeszcze jak mówisz, że zasób kluczy jest .. yyy ... niewielki, to tym bardziej czapki z głów:hi:

Opublikowano

Czym sklejałeś lampy?

Opublikowano
19 godzin temu, Adam87 napisał:

Robota super:oklasky: jeszcze jak mówisz, że zasób kluczy jest .. yyy ... niewielki, to tym bardziej czapki z głów:hi:

Klucz był jeden, ten, który leży przed lampą przy efekcie finalnym i też pożyczony oczywiście :buahaha: - zdecydowanie porządny komplet kluczy muszę kupić, coś polecacie z gotowców tak żeby ogarnąć każdą śrubkę w naszych A4rkach?

11 godzin temu, Damianq napisał:

Czym sklejałeś lampy?

Stary klej i w szczelinę BOLL Poliuretanowa masa klejąco - uszczelniająca dla bezpieczeństwa.

Jako, że do kleju potrzebna była taka ręczna wyciskarka (jak do silikonów) to oczywiście też patent czyli zdjąłem od dołu zawleczkę i końcówką drewnianej chochelki wyciskałem klej "od d*py strony", na zapałkę i w szczelinę. Panowie, jak się chce to się da! :D

Jeszcze jedno pytanie mam bo trochę mnie zastanawia jedna sprawa - zamierzam wywalić oznaczenia tylnej klapy a znaczek OOOO prysnąć na czarno jako, że zostało mi jeszcze trochę sprayu, czym kleiliście emblematy na tylnej klapie? Z tego co wyczytałem w wątkach na forum to taśma dwustronna, tylko problem polega na tym, że przy cięciu taka taśma się ciągnie a szczelina w znaczku jest wąska i zrobić takie paski to wręcz opcja nie możliwa do zrobienia. Chyba, że nakleić większy kawałek, przykleić znaczek i bawić się w wycinanie i skrobanie kleju z środków kółek. Ktoś coś ? 

Edytowane przez papadziordzio

Opublikowano

Ja emblemat kleiłem na tą taśme APP i trzyma jak oryginał.

Screenshot_20190530-115720_Gallery.jpg

Screenshot_20190530-115706_Gallery.jpg

Screenshot_20190530-115923_Gallery.jpg

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano
3 godziny temu, papadziordzio napisał:

Jeszcze jedno pytanie mam bo trochę mnie zastanawia jedna sprawa - zamierzam wywalić oznaczenia tylnej klapy a znaczek OOOO prysnąć na czarno 

A może zamiast bawić się w ściąganie to pomalować go plastidipem? Miałem u siebie pomalowany przez prawie 3 lata i z dipem było wszystko OK. Gdyby znudził Ci się z czasem czarny tak jak i mi, chwila zabawy i masz ori  ;) 

tyYLhMf.jpg

Jak Ci zostanie dipa, a zostać powinno sporo ;) to możesz jeśli Ci się podoba pomalować chrom wokół grilla ;) Będzie pasowało do lamp

eqtu9BQ.jpg

xlQs0jU.jpg

Edytowane przez M@rcin

Opublikowano

Witam Panowie. 
Czy te alufelgi są oryginalne z AUDI?  ( poniżej fotki ) 

Norway oznacza, że zostały wyprodukowane w Norwegi? czy jak to rozumieć? a FUNDO to producent? Czy jak to z tym jest? ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

1.jpg

2a.jpg

4.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Opublikowano

@michall51 tak oryginał.

Jak chcesz sobie sprawdzić porównaj numer katologowy na stronie i na feldze: https://www.original-felgen.com/17zoll/

Produkcja tak jak napisane, ja przy łopatach RS6 mam przykładowo RONAL made in PL :) 

Opublikowano

Panowie planuję zmienić końcówki tłumika na takie jak w S4. 

Gdzieś czytałem że muszą być w kształcie h żeby dobrze się zgrały z dokładką zderzaka S4, ale nie mogę tego znaleźć. Możecie to potwierdzić?

Te końcówki będą dobre:?

https://allegro.pl/oferta/audi-koncowki-wydechu-s4-s5-s6-s7-s8-q3-q5-tt-7303823040 

Czy zwykłe Buzzery będą dobre? 

http://www.tlumikisportowe.com/249,koncowka-zz2x83r.html

Opublikowano
29 minut temu, Skypl napisał:

Gdzieś czytałem że muszą być w kształcie h żeby dobrze się zgrały z dokładką zderzaka S4, ale nie mogę tego znaleźć. Możecie to potwierdzić?

https://allegro.pl/oferta/audi-koncowki-wydechu-s4-s5-s6-s7-s8-q3-q5-tt-7303823040 

Te pierwsze, ale czy warte ceny? Krystian Hinc sprzedaje o połowę taniej takie same

42399774_299395117540939_384784100125520

Do takich końcówek obowiązkowo DP i chociaż tłumiki końcowe przelotowe, bo wygląd agresywny, a będzie chodzić jak seria :)

Opublikowano
10 godzin temu, Skypl napisał:

Tak, h i polecam BUZZER, bardzo dobra jakość, jak chcesz zdjęcie jak wygląda seria karbon napisz na priv, wykonanie fajne, siateczka w środku jest więc nawet leciutko inaczej "buczy" :).

Opublikowano
10 godzin temu, MarcinL napisał:

Te pierwsze, ale czy warte ceny? Krystian Hinc sprzedaje o połowę taniej takie same

42399774_299395117540939_384784100125520

Do takich końcówek obowiązkowo DP i chociaż tłumiki końcowe przelotowe, bo wygląd agresywny, a będzie chodzić jak seria :)

Masz do niego jakiś kontakt? Jest może u nas na forum?

Godzinę temu, papadziordzio napisał:

Tak, h i polecam BUZZER, bardzo dobra jakość, jak chcesz zdjęcie jak wygląda seria karbon napisz na priv, wykonanie fajne, siateczka w środku jest więc nawet leciutko inaczej "buczy" :).

Ale z tego co widziałem u nich na stronie to nie mają w ofercie w kształcie h tylko zwykłe.

Opublikowano
2 minuty temu, Skypl napisał:

Ale z tego co widziałem u nich na stronie to nie mają w ofercie w kształcie h tylko zwykłe.

Zadzwoń, zapytaj, na prawdę w porządku ludzie doradzą, coś wymyślą.

Opublikowano
8 minut temu, Skypl napisał:

Na forum jest pod nickiem @blade13.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy między licznikiem s4 b6 a s4 b7 są jakieś różnice? 

I czymś mogą się różnić jak mają inne numery katalogowe, a wszystkie są w kolorze? 

Opublikowano
47 minut temu, niwet napisał:

Czy między licznikiem s4 b6 a s4 b7 są jakieś różnice? 

I czymś mogą się różnić jak mają inne numery katalogowe, a wszystkie są w kolorze? 

Zabezpieczeniem rb4 a B6, rb8 w b7

Poczytaj trochę forum