Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komuś Vossena? :whistling:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:decayed:

Opublikowano

:nabijasie:

Opublikowano

Panowie czy wymiana samych sprężyn zwykłych 1BA na S-linowe 1BE zmniejszy przechyły boczne w zakrętach?

Edytowane przez Rabbi

Opublikowano

Jasne.

Opublikowano

@Damianq

W dniu 3.12.2019 o 21:12, Damianq napisał:

Chłopaki skompletowałem cały zderzak s-sline pod pdc i spryski.  Mam dwie kratki i w obu są dziury. Do 1.8T to chyba jedna powinna być pełna? 

Seryjnie otwarta kratka jest od strony kierowcy, od pasażera pełna.

W dniu 3.12.2019 o 21:12, Damianq napisał:

I jeszcze dwa inne pytanka. Co oprócz zderzaka muszę wymienić? Jakieś kierownice powietrza, ślizgi itp? Jeśli tak to proszę podajcie numery do 1.8T. 

Ślizgów zderzaka się nie zmienia.

Jak chcesz zgodnie z fabryką (czyli z jednym IC od strony kierowcy) to wygląda to tak:

8E0 807 681 F - kratka do zderzaka S-Line lewa (otwarta),

8E0 807 682 G - kratka do zderzaka S-Line prawa (zaślepiona),  

8E0 117 335 P -  kierownica powietrza do zderzaka S-Line lewa.

Opublikowano
3 godziny temu, rosati napisał:

@Damianq

Seryjnie otwarta kratka jest od strony kierowcy, od pasażera pełna.

Ślizgów zderzaka się nie zmienia.

Jak chcesz zgodnie z fabryką (czyli z jednym IC od strony kierowcy) to wygląda to tak:

8E0 807 681 F - kratka do zderzaka S-Line lewa (otwarta),

8E0 807 682 G - kratka do zderzaka S-Line prawa (zaślepiona),  

8E0 117 335 P -  kierownica powietrza do zderzaka S-Line lewa.

Dzięki wielkie !

Rozumiem, że kierownica powietrza jest inna niż w normalnym zderzaku?

Czy jak założę tą otwartą prawą kratkę którą mam to jakoś się negatywnie odbije?

Opublikowano

Tak, kierownica jest inna. Można niby dociąć tą "zwykłą", ale ja nie byłem z tego zadowolony szczerze mówiąc i nabyłem używkę za 30 albo 40 złotych z tego, co pamiętam.

Jeździłem jakiś czas z otwartą kratką przed dołożeniem drugiego IC i nic się nie stało. Z tym, że zamontowalem sobie prawą kierownicę powietrza, żeby aż takiej dziury nie było. :decayed:

Opublikowano

W takim razie chyba też założe póki co prawą kierownicę a zaczne zbierać graty na IC ;)

Z innej beczki... podoba mi się rekin na dachu (antena) i teraz pytanie po co ona jest fabrycznie? RNS-E bez tego nie działa? Nie specjalnie chce robić dziurę w dachu ale jak bym kupił używkę i obciął śrubę to chyba da się jakoś przykleić?

Opublikowano
Godzinę temu, Damianq napisał:

W takim razie chyba też założe póki co prawą kierownicę a zaczne zbierać graty na IC ;)

Z innej beczki... podoba mi się rekin na dachu (antena) i teraz pytanie po co ona jest fabrycznie? RNS-E bez tego nie działa? Nie specjalnie chce robić dziurę w dachu ale jak bym kupił używkę i obciął śrubę to chyba da się jakoś przykleić?

Jak Ci się nie śpieszy, to będę miał na wiosnę do sprzedania kompletny prawy IC z 2.5tdi z odpowiednim orurowaniem.

To antena GPS do nawigacji co jest pomiędzy zegarami.

Opublikowano

Będę szuka ori z bexa ;) 

Panowie dziś miałem przegląd i kurde pościł mi uszczelniacz z tylu na lewej pół osi bo widać pochalapane olejem.  Robił ktoś? Dużo z tym roboty i ile mogą mnie skasować za to? Czy robić od razu dwa czy tylko ten co puścił?

Kolejna sprawa, zaczęły mi mrugać komunikaty o spalonej żarówce w DRL czasami. Patrzyłem i mam powypalane obie oprawki do montowano żarówki. Da się to dokupić osobno? Ma to jakiś numer? Ewentualnie używkę w dobrym stanie?

Opublikowano
11 godzin temu, Damianq napisał:

Będę szuka ori z bexa ;)

Plus tego taki, że pasuje bez rzeźby. Minus, że to chyba najdroższe rozwiązanie na drugi IC :decayed:

Opublikowano
Godzinę temu, rosati napisał:

Plus tego taki, że pasuje bez rzeźby. Minus, że to chyba najdroższe rozwiązanie na drugi IC :decayed:

Ile drożej wychodzi niż fmic?

Opublikowano

Panowi, czy tylko ja mam wrażenie że kosz'e 2 din na alegro kosztują zdecydowanie za dużo :facepalm: Jak dla mnie 80-140 to maksymalna cena za taki kosz. Ludzie powariowali 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rabbi napisał:

prawy ic z 2.5tdi: 230zł

prawy ic BEX: 500zł

FMIC spawany: 1400zł

z 2.5 i bex to jest to samo praktycznie tylko inaczej rury poprowadzone.

Opublikowano

Panowie ktoś coś na temat mojego problemu z uszczelniaczem?

Opublikowano
2 godziny temu, Rabbi napisał:

Chodziło mi, że IC z BEX'a jest najdroższym rozwiązaniem jeśli chodzi o uzyskanie dsmic "z fabrycznych elementów" :)

Edytowane przez rosati

Opublikowano
28 minut temu, Damianq napisał:

Panowie ktoś coś na temat mojego problemu z uszczelniaczem?

Damian koszt nie będzie jakiś kosmiczny, ale teraz pytanie dlaczego cieknie:eusathink:

Screenshot_20191219-141027_Chrome.jpg

Opublikowano

@Damianq nr. oprawki 8E0941669 Mam ten sam problem w jednej lampie.

Opublikowano

Dzięki chłopaki :)

@Adam87 No mam nadzieje, że to tylko uszczelniacz szlag trafił a nie coś poważniejszego. Nie zauważyłem, żeby coś stukało czy wyło na wale czy skrzyni a raczej jestem wyczulony na wszelkie dziwne dźwięki odbiegające od normy w moim aucie.

Z innej beczki to dzwoniłem dziś do dwóch mechaników i jeden powiedział mi, że od razu cały dyfer na stół i wymieniają komplet wszystkich uszczelniaczy i wspomniał coś o jakimś zaworku który lub się zapychać. Drugi mi powiedział, że nie ma konieczności wymiany wszystkich tylko wymieniać ten co cieknie. Teraz pytanie co ma sens i czy ten pierwszy nie chce mnie skubnąć a wymieni i tak tylko ten jeden :D

PS. Czemu tam jest pisane o ubywaniu oleju ze skrzyni? Czy dyfer jest jakoś połączony "olejowo"  ze skrzynia? Zawsze myślałem, że skrzynia sobie a dyfer sobie...

EDIT: Chyba skumałem, że w tym artykule jest mowa o przodzie, tam faktycznie półosie wchodzą w skrzynie.

Edytowane przez Damianq