Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o ja pier... lekko przesadzili kurde z tym olejem !

czy to nie tego sope tak slawetny "piotrus" wychwala? czy mi sie cos pomylilo?

Piotrus to bardzo dobry kolega Sopy.Jeden z drugim prowadzi wspolne interesy i nagania klientow.

To nie sa moje slowa ale zgodne z rzeczywistoscia.

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

czyli jednak mi sie nie pomylilo i wsztyko jasne .....

Opublikowano

To jakies jaja :blink: Skrzynia tez robiona u Sopy ?

Czy ktorys z was interweniowal u Sopy w tej sprawie ?

Tak właśnie tam robiona !!

A co do interwencji to z 6l oleju to szkoda się wybierać !!

Chyba powinniśmy ogłosić konkurs kto więcej oleju spuści !!

Na razie ja prowadzę :polew::wallbash::polew:

Opublikowano

ja robiłem u Sopy, to się też nie popisali !! złożyli skrzynię ale zapomnieli przykręcić !!

na 4 śruby tylko jedna była na miejscu, 3 wypadły. Przekonałem się o tym jak skrzynia opadła około 3-4 cm w stosunku do pozycji właściwej i wybierak znajdował tylko parking :) żaden inny już nie wskakiwał. jeździłem tak ponad rok :) Nie popisali się niestety. Do tej pory miałem inne zdanie o nich :/

Opublikowano

ja robiłem u Sopy, to się też nie popisali !! złożyli skrzynię ale zapomnieli przykręcić !!

na 4 śruby tylko jedna była na miejscu, 3 wypadły. Przekonałem się o tym jak skrzynia opadła około 3-4 cm w stosunku do pozycji właściwej i wybierak znajdował tylko parking :) żaden inny już nie wskakiwał. jeździłem tak ponad rok :) Nie popisali się niestety. Do tej pory miałem inne zdanie o nich :/

Czaki jak wyjechał z Ss po swoim serwisie miał podobnie - niedokręcona śruba i wyciek ATF. Jestem mega zawiedziony bo jechałem pół Polski po to aby ktoś porządny zajął się skrzynią a tu taki bubel.

Jeszcze nie przesądzajmy sprawy - w głowę zachodzę jak można przelać o 3L. Już mi nawet po głowie chodzi, że coś zrobiłem nie tak ale d*** - wszystko zgodnie instrukcją serwisową a ta nie może kłamać... Nic, dajmy sobie trochę czasu - przetestujmy spalanie i okresowo MVB skrzyni. Poczekamy i potwierdzimy, że wszystko jest OK.

Opublikowano

Bart a ile ma byc w skrzyni przy pelnym stanie???

moze cos przeoczyliscie???

najepiej bylo by calkowicie olej spuscic i wlac tyle ile zaleca producent

Opublikowano

Po to jest korek kontrolny żeby było tyle ile ma być :cool1:

Opublikowano

niby tak -- znaczy w normalnej skrzyni tak jest ale tutaj widze temperatura ma znaczenie a moze jeszcze inne czynniki nie wiem dlatego

pytam

Opublikowano

Po to jest korek kontrolny żeby było tyle ile ma być :cool1:

Dokładnie - poziom sprawdzasz korkiem inspekcyjnym przy temperaturze 35-45 stopni (wtedy powinno sobie kapać). Jeśli nie leci nic - oleju masz za mało. Jeśli leci tak jak u mnie i Kamila... za dużo.

Przy testowaniu wykonałem krok po kroku instrukcję serwisową opisującą test poziomu ATF...

Opublikowano

najlepiej byloby sobie samemu olej w skrzyni zmieniac :)

Opublikowano

ma-sa-kra

Opublikowano

No to panowie zabiliście mi ćwieka z tym Sopą. Multitronik mi się sypie, 216 tys. najechane i szarpie niemiłosiernie prawie na każdym biegu. Wystarczy lekkie obciążenie i buksuje. Umówiłem się do SS na naprawę i upgrade do 7 lamelek ale po ostatnich postach stałych (i można powiedzieć już byłych) klientów tego serwisu zdecydowanie zrezygnuje. Tylko co teraz? Który zakład w Polsce zrobi naprawę i upgrade w miarę rzetelnie? :confused4: W pomorskim nikt się na multi nie czuję, już się pogodziłem,że będę zapierd!@#ł przez całą Polskę żeby furę naprawić,a tu zonk...

Opublikowano

Jesli SSerwis da Ci gwarancje pisemna na naprawe to chyba spoko... najwyzej zastrzezesz, ze wiesz o ich bledach w/s oleju.

Mozesz np. sam dostarczyc im ori olej i niech zaleja skrzynie przy Tobie podczas odbioru :wink4:

Czy ktos poza Pawlem od A6 AYM z UK mial jakies problemy z naprawami skrzyn w SS? Czy tylko ten olej?

Opublikowano

Mozesz np. sam dostarczyc im ori olej i niech zaleja skrzynie przy Tobie podczas odbioru :wink4:

Jest to jakaś metoda, olej ori mam. Bardziej martwią mnie te niedokręcone śrubki czy stare pompwtryski. Skąd tu mieć pewność, że zepsute elementy skrzyni wymieniają na nowe, a nie na jakieś ze szrotów :chytry: Nie wiem, może histeryzuje ;(

Opublikowano

No to panowie zabiliście mi ćwieka z tym Sopą. Multitronik mi się sypie, 216 tys. najechane i szarpie niemiłosiernie prawie na każdym biegu. Wystarczy lekkie obciążenie i buksuje. Umówiłem się do SS na naprawę i upgrade do 7 lamelek ale po ostatnich postach stałych (i można powiedzieć już byłych) klientów tego serwisu zdecydowanie zrezygnuje. Tylko co teraz? Który zakład w Polsce zrobi naprawę i upgrade w miarę rzetelnie? :confused4: W pomorskim nikt się na multi nie czuję, już się pogodziłem,że będę zapierd!@#ł przez całą Polskę żeby furę naprawić,a tu zonk...

Jeśli nie pali Ci się z konwersją na sprzęgło "7", daj mi trochę czasu na przygotowanie i podejmę się swapa.

Czy ktos poza Pawlem od A6 AYM z UK mial jakies problemy z naprawami skrzyn w SS? Czy tylko ten olej?

Michu, niezadowolonych kilentów jest więcej - tylko nikt ostatecznie tej sprawy nie nagłaśniał.

Dzisiaj był u mnie Pan z okolic Konina - kolejne sypiące się CVT. Tym razem mechanik, który wymieniał ATF nie zalał prawidłowej ilości oleju (brakowało 2L). W tym stanie auto przejechało jakieś 10 000km (objawy zaczęły się nasilać). Po uzupełnieniu stanu i przedmuchaniu auta na trasie - usterka (mocne szarpnięcie przy ruszaniu) nie ustąpiła :confused4: Podejrzenie pada na filtr zewnętrzny ale soft jest tak stary, że nie da się tego zdiagnozować bez ściągania filtra - na dziś daliśmy sobie spokój... Jeśli to nie filtr to niestety ale całkiem możliwe, że po raz kolejny czyjaś niekompetencja doprowadziła do ruiny skrzynię, która wcześniej działała bez zarzutu :wallbash:

Opublikowano

Jeśli nie pali Ci się z konwersją na sprzęgło "7", daj mi trochę czasu na przygotowanie i podejmę się swapa.

Dzięki Mistrzu tylko problem w tym,że mi się właśnie pali :( Swoją drogą, mógłbyś się tym zająć na poważnie :przebiegly: Niezła kasa z tego jest, słyszałem :>

Opublikowano

Dzięki Mistrzu tylko problem w tym,że mi się właśnie pali :( Swoją drogą, mógłbyś się tym zająć na poważnie :przebiegly: Niezła kasa z tego jest, słyszałem :>

Ja tego nie robię dla kasy tylko dla chwały :polew: :polew: :polew: A tak na poważnie - chętnie zająłbym się tym od razu ale, nie mam wymaganego sprzętu (początek kwietnia będzie kluczowy, zobaczymy co da się zrobić ;)).

Opublikowano

Widzę, że temat o p. Sopie się rozwinął. To może ja dorzucę coś od siebie.

W sobotę odebrałem audi z warsztatu sserwis, był zmieniany zestaw z 6 na 7 lameli i upgrade softu.

Co zauważyłem, auto stało się bardziej ospałe przy ruszaniu, trzeba mu więcej gazu dodać. Co do spalania, według mnie powiększyło się nie znacznie. Co do innych przypadłości na razie brak. W sobotę jak czas pozwoli zajrzę pod auto co tam nabroili, może coś się więcej okaże. :hi:

Opublikowano

Wlasnie przez to ze z tego jest niezla kasa a raczej niezle zdzierstwo,tez sam wolalbym sie zajac modyfikacja multi.Zeby bylo jasne -robocizna kosztuje prawie dwa razy wiecej niz same czesci.Dlatego panuje opinia ze to taaaaka droga skrzynia w eskploatacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...