Bart-S Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2010 jak nie było to odpada;p ma być ładna czysta dobrze wyposażona seria bez dodatków z innych z tego co widzę śledząc wątek ;D Dokładnie Nie planuję żadnych zabaw z przekładką silnika. Jeśli już to wzmocnienie aktualnej jednostki - ale najpierw trzeba zakończyć projekt "D.O.P.O.S.A.Ż.A.N.I.E." Ciągle powtarzam, że już mało zostało... Dziś zrobiłem małe podsumowanie i okazało się, że mija się to trochę z prawdą, masę pierdół się nazbierało - w zasadzie wszystko związane z ingerencją w układ elektryczny auta . Co robić, trzeba rezać W tygodniu zrobiłem zakupy i... Podmieniłem pozostałe żarówki dodatkowego oświetlenia na LED SMD (lusterka do makijażu, schowek, światła wsiadania) - zrobiłem fotkę dla porównania LED vs. ORI... W sklepie zabrakło W5W Dlatego pozostałe drzwi muszą jeszcze poczekać Oświetlenie stóp zrobię jak już dojdzie nowy moduł komfortu.
tomasz_gti Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 jak dla mnie podswietlenie led w drzwiach jest duzo lepsze
spiidy Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 efekt identyczny jak u mnie szkoda ze na fotach biały wychodzi jak niebieski bo niektórzy niewiedząc mogą komentować ze biały lepszy...
skovroon Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 no właśnie wyszło troche jak niebieski Bartku napisz tak w skrócie jakie te diody i w ktorym miejscu powsadzales.. żebym wiedział czego dokładnie szukać... tez sie przymierzam do tego moda..
Bart-S Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Przy siuśkach białe światło zawsze wygląda jak niebieskie Poniżej fotka samego LED-a. Tomek - białe lampki w tapicerce drzwi pracują z żarówkami W5W. Pojedynczy LED średnio daje radę a do tego świeci kierunkowo - dlatego zdecydowałem się na białe LED SMD Ring (5 diodek w jednej żarówce - wszystkie zużyłem więc nie mam jak pokazać, w tygodniu kupię nowy zestawik i wrzucę foto). Te świecą o wiele lepiej W5W to także oświetlenie przestrzeni stóp oraz wnętrza schowka (gdyby ktoś chciał podmieniać). Lampkę demontujesz przy pomocy małego płaskiego śrubokręta (w bocznej ściance obudowy lampki jest "szparka", podważasz w tym miejscy i lampka wychodzi z tapicerki). Wkładając nową żarówkę pamiętaj o polaryzacji
Bart-S Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2010 Czerwone zostają, to ori koncepcja
Flyer Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Czerwone na biale? Przeciez te czerwone lampki w jakim sensie maja gwarantowac bezpieczenstwo na drodze. Otwierasz drzwi i sa one widoczne w nocy. :gwizdanie:
Madas Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 czerwone muszą być .... Bartek jak będziesz brał te w5w z pięcioma diodami weź mi ze 2 szt .... OT aaaa i co z gokartami w środę :gwizdanie:
Bart-S Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2010 Czerwone na biale? Przeciez te czerwone lampki w jakim sensie maja gwarantowac bezpieczenstwo na drodze. Otwierasz drzwi i sa one widoczne w nocy. :gwizdanie: Co by Ci jakieś "szybsze" auto na autostradzie drzwi nie zabrało czerwone muszą być .... Bartek jak będziesz brał te w5w z pięcioma diodami weź mi ze 2 szt .... OT aaaa i co z gokartami w środę :gwizdanie: OK Adaś, wezmę też dla Ciebie. W środę jestem Tylko powiedz na którą...
HiRide Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 jeszcze czerwone wymień jak dasz czerwone led to nie bedzie swiecic ani biala lampa z dolu ani czerwona wyglada na to ze wtedy pobor pradu jest za maly i komfort "glupieje" Swoja drgoa ciekaw jestem jak wyglada ta zarowka led od Bartka.Ja zastosowalem u siebie pasek led z 3 diodami smd.ktory idealnie miesci sie we wnetrzy lampki.Koszt to 5 zl za taki paseczek. Efekt tutaj : http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_montaz_elementow_pakietu_oswietlenie_kratek_nawiewow_lampki_przedniej-t20727.360.html
Bart-S Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mariusz Twoje rozwiązanie będzie lepsze - diody są równo rozmieszczone w przestrzeni lampki. W moim przypadku wygląda to tak że pół lampki - mimo tego że zastosowany LED to ring - świeci intensywniej (miejsce w które skierowana jest żarówka). Podeślesz jakiś namiar na Twój sprzęcior?
HiRide Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mariusz Twoje rozwiązanie będzie lepsze - diody są równo rozmieszczone w przestrzeni lampki. W moim przypadku wygląda to tak że pół lampki - mimo tego że zastosowany LED to ring - świeci intensywniej (miejsce w które skierowana jest żarówka). Podeślesz jakiś namiar na Twój sprzęcior? hmm jedyne co moge zrobic to sprawdzic adres sklepu w ktorym to kupuje -robie u nich zakupy osobicie albo popytac czy maja sklep internetowy
Bart-S Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2010 No chyba, że mógłbyś zrobić dla mnie zakupy
skovroon Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mariusz Twoje rozwiązanie będzie lepsze - diody są równo rozmieszczone w przestrzeni lampki. W moim przypadku wygląda to tak że pół lampki - mimo tego że zastosowany LED to ring - świeci intensywniej (miejsce w które skierowana jest żarówka). Podeślesz jakiś namiar na Twój sprzęcior? hmm jedyne co moge zrobic to sprawdzic adres sklepu w ktorym to kupuje -robie u nich zakupy osobicie albo popytac czy maja sklep internetowy HiRide chodzi o coś takiego ? > http://www.allegro.pl/item882052709_zarowka_rurkowa_3_led_diodowa_smd_31mm_biala.html
spiidy Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 kup płytke , diody i lutuj.. ja sam robiłem te paseczki z tym ze z dwóch diodek a koszty tego są 5 razy mniejsze..
HiRide Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 No chyba, że mógłbyś zrobić dla mnie zakupy no problemo [br]Dopisany: 19 Styczeń 2010, 18:57_________________________________________________ Mariusz Twoje rozwiązanie będzie lepsze - diody są równo rozmieszczone w przestrzeni lampki. W moim przypadku wygląda to tak że pół lampki - mimo tego że zastosowany LED to ring - świeci intensywniej (miejsce w które skierowana jest żarówka). Podeślesz jakiś namiar na Twój sprzęcior? hmm jedyne co moge zrobic to sprawdzic adres sklepu w ktorym to kupuje -robie u nich zakupy osobicie albo popytac czy maja sklep internetowy HiRide chodzi o coś takiego ? > http://www.allegro.pl/item882052709_zarowka_rurkowa_3_led_diodowa_smd_31mm_biala.html nie to jest calkiem co innego -juz same diody to nie smd
Bart-S Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Pakiet oświetlenie w drzwiach pasażera dodany (niestety zabrakło ledów na światełko wejściowe ). Została już tylko tapicerka drzwi kierowcy... Przy tej okazji wypadła też podmianka seryjnych głosników oraz blend na BOSE - póki co modyfikacji poddane zostały tylko przednie drzwi (tył czeka aż przywiozę gwizdki BOSE z ASO). Jeśli chodzi o wrażenia - nie odczułem takiego skoku jakości jak przy podmiance wzmaczniacza (nadal pozostaje to najbardziej opłacalna część modyfikacji audio zgodnej z założeniem "ori" ). Jednak to co od razu rzuca się w ucho w porównaniu z serią to to, że można grać głośniej bez przesterowania dźwięku – jest ewidentnie „czyściej”. Po dołożeniu wzmaka BOSE dół niósł się od tyłu - teraz dodatkowo niskie biją (i to naprawdę ładnie) po nogach. Generalnie jestem zadowolony bo znów troszkę ładniej gra Przód nadal podpięty jest do RNS-E – mam zamiar podpiąć tą część instalacji do wzmaka ale wymaga to rozebrania prawej strony auta dlatego zostawiam sobie to na później (czyt. jak będzie cieplej ) Jeśli chodzi o same głośniki – wykonanie jest bardzo podobne. W BOSE siedzi inna membrana (trudno powiedzieć czy lepszej jakości – wydaje się pracować gorzej od serii) oraz zdecydowanie cięższy magnes i być może to jest kluczem do sukcesu ponieważ porównując parametry obu głośników okazało się że pracują praktycznie w identycznym zakresie. Dodatkowo częstotliwość rezonansowa obydwu głośników jest identyczna 60Hz. Co dalej… na pierwszy ogień tapicerka drzwi kierowcy w pełnej opcji (pakiet oświetlenie i przełącznik pamięci foteli). Wiązkę wraz z lampkami, przłącznikami i kostkami dorwałem wczoraj na allegro – jak tylko dojdzie do pełni szczęścia potrzebny będzie jeszcze tylko moduł komfortu – za jednym zamachem pękną: oświetlenie przestrzeni nóg, BOSE w tylnych drzwiach oraz memo dla lusterek… A potem się zobaczy co dalej
KOval81 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Bartek - należy Ci się honorowe miejsce na podium w galerii "ludzi pozytywnie zakręconych" - i jak dla mnie No.1 Będę z zainteresowaniem śledził, co będziesz z autem robił za miesiąc (bo do tego czasu, to już nie będzie myślę w nim nic do rezania - wszystko Pan Panie zrobisz)[br]Dopisany: 20 Styczeń 2010, 08:34_________________________________________________Tak przy okazji - skoro wymieniałeś oświetlenie wnętrza na LED, to podpowiedz no mi proszę, jakie najlepiej żaróweczki kupić, żeby mocno w miarę świeciły. 2x rurka na przód, 4xlampka tył + przód, a w bagażnik może wiesz, co jest włożone, bo jeszcze się nie dobrałem.
HiRide Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 zostaje webasto.home link,podgrzewanie tylnej kanapy,odstraszacz dzikich zwierzat rolety na tylnych szybach,alarm wykrywajacy przechyl auta...i dalej nie wiem co,mam dziure w pamieci Ja bym Bartek tego auta chyba nie sprzedal juz
Rekomendowane odpowiedzi