Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak nie było to odpada;p ma być ładna czysta dobrze wyposażona seria bez dodatków z innych z tego co widzę śledząc wątek ;D

Dokładnie :good:

Nie planuję żadnych zabaw z przekładką silnika. Jeśli już to wzmocnienie aktualnej jednostki - ale najpierw trzeba zakończyć projekt "D.O.P.O.S.A.Ż.A.N.I.E." :naughty: Ciągle powtarzam, że już mało zostało... Dziś zrobiłem małe podsumowanie i okazało się, że mija się to trochę z prawdą, masę pierdół się nazbierało - w zasadzie wszystko związane z ingerencją w układ elektryczny auta :wallbash:. Co robić, trzeba rezać :polew:

W tygodniu zrobiłem zakupy i... Podmieniłem pozostałe żarówki dodatkowego oświetlenia na LED SMD (lusterka do makijażu, schowek, światła wsiadania) - zrobiłem fotkę dla porównania LED vs. ORI... W sklepie zabrakło W5W :polew: Dlatego pozostałe drzwi muszą jeszcze poczekać :wink4: Oświetlenie stóp zrobię jak już dojdzie nowy moduł komfortu.

LEDvsORI.JPG

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak dla mnie podswietlenie led w drzwiach jest duzo lepsze

Opublikowano

efekt identyczny jak u mnie :D szkoda ze na fotach biały wychodzi jak niebieski bo niektórzy niewiedząc mogą komentować ze biały lepszy...

Opublikowano

no właśnie wyszło troche jak niebieski :tongue4:

Bartku napisz tak w skrócie jakie te diody i w ktorym miejscu powsadzales..

żebym wiedział czego dokładnie szukać...

tez sie przymierzam do tego moda..

Opublikowano

Przy siuśkach białe światło zawsze wygląda jak niebieskie ;) Poniżej fotka samego LED-a.

LEDonly.JPG

Tomek - białe lampki w tapicerce drzwi pracują z żarówkami W5W. Pojedynczy LED średnio daje radę a do tego świeci kierunkowo - dlatego zdecydowałem się na białe LED SMD Ring (5 diodek w jednej żarówce - wszystkie zużyłem więc nie mam jak pokazać, w tygodniu kupię nowy zestawik i wrzucę foto). Te świecą o wiele lepiej :good: W5W to także oświetlenie przestrzeni stóp oraz wnętrza schowka (gdyby ktoś chciał podmieniać).

Lampkę demontujesz przy pomocy małego płaskiego śrubokręta (w bocznej ściance obudowy lampki jest "szparka", podważasz w tym miejscy i lampka wychodzi z tapicerki). Wkładając nową żarówkę pamiętaj o polaryzacji ;)

Opublikowano

jeszcze czerwone wymień :)

Opublikowano

Czerwone zostają, to ori koncepcja :tongue4:

Opublikowano

Czerwone na biale? Przeciez te czerwone lampki w jakim sensie maja gwarantowac bezpieczenstwo na drodze. Otwierasz drzwi i sa one widoczne w nocy. :gwizdanie:

Opublikowano

czerwone muszą być .... Bartek jak będziesz brał te w5w z pięcioma diodami weź mi ze 2 szt ....

OT aaaa i co z gokartami w środę :gwizdanie:

Opublikowano

Czerwone na biale? Przeciez te czerwone lampki w jakim sensie maja gwarantowac bezpieczenstwo na drodze. Otwierasz drzwi i sa one widoczne w nocy. :gwizdanie:

:evil: Co by Ci jakieś "szybsze" auto na autostradzie drzwi nie zabrało ;)

czerwone muszą być .... Bartek jak będziesz brał te w5w z pięcioma diodami weź mi ze 2 szt ....

OT aaaa i co z gokartami w środę :gwizdanie:

OK Adaś, wezmę też dla Ciebie. W środę jestem ;) Tylko powiedz na którą...

Opublikowano

jeszcze czerwone wymień :)

jak dasz czerwone led to nie bedzie swiecic ani biala lampa z dolu ani czerwona

wyglada na to ze wtedy pobor pradu jest za maly i komfort "glupieje"

Swoja drgoa ciekaw jestem jak wyglada ta zarowka led od Bartka.Ja zastosowalem u siebie pasek led z 3 diodami smd.ktory idealnie miesci sie we wnetrzy lampki.Koszt to 5 zl za taki paseczek.

Efekt tutaj :

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_montaz_elementow_pakietu_oswietlenie_kratek_nawiewow_lampki_przedniej-t20727.360.html

Opublikowano

Mariusz Twoje rozwiązanie będzie lepsze - diody są równo rozmieszczone w przestrzeni lampki.

W moim przypadku wygląda to tak że pół lampki - mimo tego że zastosowany LED to ring - świeci intensywniej (miejsce w które skierowana jest żarówka).

Podeślesz jakiś namiar na Twój sprzęcior? :wink4::decayed:

Opublikowano

Mariusz Twoje rozwiązanie będzie lepsze - diody są równo rozmieszczone w przestrzeni lampki.

W moim przypadku wygląda to tak że pół lampki - mimo tego że zastosowany LED to ring - świeci intensywniej (miejsce w które skierowana jest żarówka).

hmm jedyne co moge zrobic to sprawdzic adres sklepu w ktorym to kupuje -robie u nich zakupy osobicie :) albo popytac czy maja sklep internetowy

Opublikowano

No chyba, że mógłbyś zrobić dla mnie zakupy :decayed:

Opublikowano

hmm jedyne co moge zrobic to sprawdzic adres sklepu w ktorym to kupuje -robie u nich zakupy osobicie :) albo popytac czy maja sklep internetowy

HiRide chodzi o coś takiego ? > http://www.allegro.pl/item882052709_zarowka_rurkowa_3_led_diodowa_smd_31mm_biala.html
Opublikowano

kup płytke , diody i lutuj.. ja sam robiłem te paseczki z tym ze z dwóch diodek a koszty tego są 5 razy mniejsze..

Opublikowano

No chyba, że mógłbyś zrobić dla mnie zakupy :decayed:

no problemo :good:

[br]Dopisany: 19 Styczeń 2010, 18:57_________________________________________________

HiRide chodzi o coś takiego ? > http://www.allegro.pl/item882052709_zarowka_rurkowa_3_led_diodowa_smd_31mm_biala.html

nie to jest calkiem co innego -juz same diody to nie smd

Opublikowano

Pakiet oświetlenie w drzwiach pasażera dodany (niestety zabrakło ledów na światełko wejściowe :decayed:). Została już tylko tapicerka drzwi kierowcy...

trimpass1.JPG

Przy tej okazji wypadła też podmianka seryjnych głosników oraz blend na BOSE - póki co modyfikacji poddane zostały tylko przednie drzwi (tył czeka aż przywiozę gwizdki BOSE z ASO).

trimpass2.JPG

Jeśli chodzi o wrażenia - nie odczułem takiego skoku jakości jak przy podmiance wzmaczniacza (nadal pozostaje to najbardziej opłacalna część modyfikacji audio zgodnej z założeniem "ori" ;)). Jednak to co od razu rzuca się w ucho w porównaniu z serią to to, że można grać głośniej bez przesterowania dźwięku – jest ewidentnie „czyściej”. Po dołożeniu wzmaka BOSE dół niósł się od tyłu - teraz dodatkowo niskie biją (i to naprawdę ładnie) po nogach. Generalnie jestem zadowolony bo znów troszkę ładniej gra :) Przód nadal podpięty jest do RNS-E – mam zamiar podpiąć tą część instalacji do wzmaka ale wymaga to rozebrania prawej strony auta dlatego zostawiam sobie to na później (czyt. jak będzie cieplej :))

Jeśli chodzi o same głośniki – wykonanie jest bardzo podobne. W BOSE siedzi inna membrana (trudno powiedzieć czy lepszej jakości – wydaje się pracować gorzej od serii) oraz zdecydowanie cięższy magnes i być może to jest kluczem do sukcesu ponieważ porównując parametry obu głośników okazało się że pracują praktycznie w identycznym zakresie. Dodatkowo częstotliwość rezonansowa obydwu głośników jest identyczna 60Hz.

SeriaVsBose.JPG

Co dalej… na pierwszy ogień tapicerka drzwi kierowcy w pełnej opcji (pakiet oświetlenie i przełącznik pamięci foteli). Wiązkę wraz z lampkami, przłącznikami i kostkami dorwałem wczoraj na allegro – jak tylko dojdzie do pełni szczęścia potrzebny będzie jeszcze tylko moduł komfortu – za jednym zamachem pękną: oświetlenie przestrzeni nóg, BOSE w tylnych drzwiach oraz memo dla lusterek… A potem się zobaczy co dalej ;)

Opublikowano

Bartek - należy Ci się honorowe miejsce na podium w galerii "ludzi pozytywnie zakręconych" - i jak dla mnie No.1 :naughty::kox:

Będę z zainteresowaniem śledził, co będziesz z autem robił za miesiąc (bo do tego czasu, to już nie będzie myślę w nim nic do rezania :naughty: - wszystko Pan Panie zrobisz)[br]Dopisany: 20 Styczeń 2010, 08:34_________________________________________________Tak przy okazji - skoro wymieniałeś oświetlenie wnętrza na LED, to podpowiedz no mi proszę, jakie najlepiej żaróweczki kupić, żeby mocno w miarę świeciły. 2x rurka na przód, 4xlampka tył + przód, a w bagażnik może wiesz, co jest włożone, bo jeszcze się nie dobrałem.

Opublikowano

zostaje webasto.home link,podgrzewanie tylnej kanapy,odstraszacz dzikich zwierzat :kox: rolety na tylnych szybach,alarm wykrywajacy przechyl auta...i dalej nie wiem co,mam dziure w pamieci :tongue4:

Ja bym Bartek tego auta chyba nie sprzedal juz :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...