Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bartek, a na cholere Ci ori alarm? :cool1:

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Na tapecie:

- Homelink

- alarm fabryczny

- czujnik zapięcia pasów

- tuner tv

W planach:

- airbagi w kanapie

- grzanie kanapy

a ja mialem airbagi tylne kiedys i sprzedalem 2 szt. bodajze za 100 zl :blink: troszke dziwne byly

Opublikowano

Potrzebny do ubezpieczenia...

a ja mialem airbagi tylne kiedys i sprzedalem 2 szt. bodajze za 100 zl :blink: troszke dziwne byly

Zastanawiam się czy obecne boczki da się przerobić pod poduchy czy będę musiał kupić nowe :mysli:

Opublikowano

z tego co pamietam poduszki byly takie ... i byly przykrecone do tych malych tylnych boczkow

EnT79.jpg

Opublikowano

Potrzebny do ubezpieczenia...

Zastanawiam się czy obecne boczki da się przerobić pod poduchy czy będę musiał kupić nowe :mysli:

Pewnie o tym wiesz ale i tak napisze ze nie musisz zakldac fabrycznego alarmu do ubezpieczenia.Ja zakladalem alarm bo taki byl wymog ubezpieczyciela.Nie wiem czy ma tu znaczenie czy zaklada sie ori czy nie.Tak pozatym to masz takie cacko i jezdzisz bez AC ?

Opublikowano

Ori alarm tak się sprawdził że, B7 ukradli tak jak by wyparowało, po jaką cholerę robia fabryczne alarmy ? prowizorka za nie małą kasę :wallbash:

Opublikowano

Ori alarm tak się sorawdził że, B7 ukradli tak jak by wyparowało, po jaką cholerę robia fabryczne alarmy ? prowizorka za nie małą kasę :wallbash:

nie od dzis wiadomo ze fabryczne alarmy to jedne z najgorszych jakie moga byc bo sa zakladane masowo w jednym miejscu i wszystkie dzialaja tak samo.Wiec jak zlodziej ma miec jakikolwiek problem z takim alarmem?

Opublikowano

Zakładam alarm ponieważ PZU robi problemy z ubezpieczeniem auta powyżej 30.000zł. Zdecydowałem się na ori bo nie chcę aby mi jakieś kable czy sensory wystawały w miejscach gdzie nie powinny - wszystko w zgodzie z nadwoziem więc dla mnie bomba. W żadnym wypadku nie zakładam alarmu po to aby bronić się przed złodziejami - wszyscy wiemy, że w dzisiejszych czasach jest to po prostu niemożliwe. Coś takiego jest dobre na amatora (a czasem nawet i nie). Sęk w tym że instalacja ori alarmu kosztowała mnie mniej niż montaż czegoś w wyspecjalizowanym zakładzie (na szybko liczę i koszty jakie poniosłem to ok. 500zł). AC oczywiście jest - bez tego nie wyjechałbym z garażu ;)

z tego co pamietam poduszki byly takie ... i byly przykrecone do tych malych tylnych boczkow

EnT79.jpg

Grzesiek trochę małe to foto - masz coś w większej rozdziałce? Chodzi mi o numery tych poduch. Sprawdzałem w ETCE i boczki bez airbagu i pod (lub z) airbag mimo, że mają inne symbole (B->T) są w tej samej cenie (1050zł szt. :wallbash:). Wydaje mi się, że jedyna różnica między nimi to jakiś profil na śruby uchwytu poduszki. Gdybyś znalazł coś podobnego - proszę, daj mi znać ;)

Opublikowano

pytaj goscia o nicku Pawo01 na Allegro bo je kiedys mial :wink4: moze cos podpowie

Opublikowano

Bartek a czy czujniki od kontroli nie mają bezwładnościowego ładowania - tzn. jedziesz to wytwarza się napięcie do zasilenia czujnika, no bo niby jak mają one nadawać...?

o znalazłem coś mniejwięcej o tym:

http://katalog.xtech.pl/wiadomosci/wiadomosc_4907.htm

Opublikowano

Bartek a czy czujniki od kontroli nie mają bezwładnościowego ładowania - tzn. jedziesz to wytwarza się napięcie do zasilenia czujnika, no bo niby jak mają one nadawać...?

nie ma w czujnikach bateri ? Ja w poprzednim aucie mialem czujniki wyposazone w baterie ktore maja starczac na 10 lat

Opublikowano

J0jTJ.jpg

esSOJ.jpg

8E0 880 441 A 8E0 880 441B lewa i prawa

Odbieralem dzis drobiazg dla siebie w ASO a przy okazji zapytalem o poduszki szpecow na czesciach :cool1: z lekka byli zaskoczeni i nie wierzyli o istnieniu takich poduszek :polew:

Nie pierwszy raz musilem ich oswiecic ale tak to bywa . Za

pytalem tez o czujniki cisnieni i temperatury :blink: w oponach tez kicha :(

Fajnie by bylo miec cos takiego :)

1YCZr.jpg

Opublikowano

no fajna rzecz :) tylko w rns-e chyba nie ma takiej opcji..

Opublikowano

J0jTJ.jpg

esSOJ.jpg

Odbieralem dzis drobiazg dla siebie w ASO a przy okazji zapytalem o poduszki szpecow na czesciach :cool1: z lekka byli zaskoczeni i nie wierzyli o istnieniu takich poduszek :polew:

1YCZr.jpg

Zobacz na alle gosciu o nicku robbebe ten co miał felg sporo do Vag`ów ma takie czujniki na zbyciu :gwizdanie:

Opublikowano

no fajna rzecz :) tylko w rns-e chyba nie ma takiej opcji..

wiem ;( tylko swieci na czerwono Car

Opublikowano

Czujniki mają wmontowaną baterię która ma starczyć na 7 lat (sensory są z 2009 roku). W manualu jest info że układ ciśnienia jest sprawdzany podczas jazdy - jak już poskładam autko przejadę się i zobaczymy czy coś się zmieni... Generalnie w blokach wartości mierzonych gdy wchodzę w grupę danego czujnika - pole aktualnego ciśnienia jest puste. W bloku 16 mam wartość 00h czyli niby czujniki w trybie storage mode. Gdy w adaptacji w grupie 01 wrzucam wartość 1 (TEST ON) - dopiero wtedy wywala mi w błędach brak komunikacji z sensorami... Po uruchomieniu silnika z kolei na FIS mam przekreśloną ikonę sflaczałej opony :decayed: Nie wiem czy to przekreślenie czegoś nie oznacza (jutro zrobię fotkę). Temat do rozgryzienia :gwizdanie:

BTW - chciałbym prosić osoby posiadające manual do B7 w języku polskim o zeskanowanie tej części instrukcji, która opisuje działanie układu kontroli ciśnienia w oponach. Opcja ta pojawiła się pod koniec 2004 roku więc w manualu do B6 jej nie mam. Być może dzięki temu uda się coś wyjaśnić. Z góry dzięki :wink4:

J0jTJ.jpg

esSOJ.jpg

1YCZr.jpg

Dzięki Grzesiek :good:

Rezanie elektryki zakończone - jutro porządkowanie kabli i można składać grata. Może w piątek w końcu wyjadę...

Opublikowano

Zakładam alarm ponieważ PZU robi problemy z ubezpieczeniem auta powyżej 30.000zł. Zdecydowałem się na ori bo nie chcę aby mi jakieś kable czy sensory wystawały w miejscach gdzie nie powinny - wszystko w zgodzie z nadwoziem więc dla mnie bomba. W żadnym wypadku nie zakładam alarmu po to aby bronić się przed złodziejami - wszyscy wiemy, że w dzisiejszych czasach jest to po prostu niemożliwe. Coś takiego jest dobre na amatora (a czasem nawet i nie). Sęk w tym że instalacja ori alarmu kosztowała mnie mniej niż montaż czegoś w wyspecjalizowanym zakładzie (na szybko liczę i koszty jakie poniosłem to ok. 500zł). AC oczywiście jest - bez tego nie wyjechałbym z garażu ;)

Bartku to gpsa wkładaj żebyś mógł auto zdalnie z kompa namierzyć :decayed:

Ja mam manuala tylko po Niemiecku tak bym Ci zrobił skana, choć jak dobrze pamiętam ktoś kiedyś wrzucił na forum całego po Polsku w pdf...

Opublikowano

Ja mam manuala tylko po Niemiecku tak bym Ci zrobił skana, choć jak dobrze pamiętam ktoś kiedyś wrzucił na forum całego po Polsku w pdf...

Na forum jest manual w pdf-ie ale dla B6 (dla B7 nigdzie nie znalazłem).

Właśnie wleciały nowy sterownik kontroli ciśnienia oraz Homelink od Bieńka. Lecę sprawdzić czy odpalą ;)

newstuff01.JPG

Opublikowano

Na tym sterowniku "331" pisze "Nur fur Entwicklung" czyli to jakiś sterownik testowy..

Zrobię skana z mojego manuala i jak co to Ci ważniejsze rzeczy przetłumaczę na PL :wink4:

Opublikowano

Zrobię skana z mojego manuala i jak co to Ci ważniejsze rzeczy przetłumaczę na PL :wink4:

Tomku nie chciałbym zabierać Ci czasu - ale jeśli znajdziesz chwilę to byłoby naprawdę super :good: (no chyba, że zgłosi się ktoś chętny z manualem PL ;))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...