Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż spryskiwaczy mgiełkowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dysze już mam - nówki:wink: teraz czekam na adaptery........:banan:

---------- Post dopisany 05-11-2013 at 14:27 ---------- Poprzedni post napisany 30-10-2013 at 15:08 ----------

założone.............jest duża różnica:decayed:

Opublikowano
dysze już mam - nówki:wink: teraz czekam na adaptery........:banan:

---------- Post dopisany 05-11-2013 at 14:27 ---------- Poprzedni post napisany 30-10-2013 at 15:08 ----------

założone.............jest duża różnica:decayed:

Przycinałeś plastyk pod dyszą?:naughty:
Opublikowano

Przytnij przytnij bo na autostradzie będzie Ci ujowo waliło po podszybiu:decayed:

Opublikowano

dalem czadu do 140 i gra.........wiec wystarczy,,,,,,,,,,,:wink: / była jazda próbna / :a4fan:

Opublikowano

Zamontowane ale mimo adapterow i tak slabo trzymia...

Opublikowano
Zamontowane ale mimo adapterow i tak slabo trzymia...
Dokładnie ja jak myję auto i za mocno na maskę nacisne to j**ane wypadywują:facepalm::decayed:
Opublikowano

a dobrze macie osadzone??? :wink: u mnie trzymają jak malina,,,,,:decayed:

Opublikowano
ja jutro zakładam, te adaptery to mają być takie cienkie plastiki ? odebralem z aso dzisiaj ale myslalem ze toto jakos inaczej bedzie wygladalo :kwasny:

AuzCBQz.jpg

Prawidłowy montaż

S4Ot7zK.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I u mnie zagościły nowe spryskiwacze:) Koledzy jak sprawdzić grzane spryski grzeją?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

odświerzę wątek,

czy ktoś probował rezać grzanie sprysków dużo z tym zabawy ????

Opublikowano

Max no sam pomysł instalacja jak masz kupiona gotowa to tylko wpinasz a jak nie to ciągniesz pod stały plus przez bezpiecznik i pod masę przecież one non stop grzeją czy to lato czy zima bynajmniej tak mi się wydaje trzeba było by sprawdzić w księdze

---------- Post dopisany at 20:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

I u mnie zagościły nowe spryskiwacze:) Koledzy jak sprawdzić grzane spryski grzeją?

Pozdrawiam

Jak juz będzie zimno to zobaczysz że para idzie a jak nie chcesz czekać to zacznij psikać i podluz pod strumień paluchy

Opublikowano
Pany, jak kupię te dysze 5M0 955 986 C i adapter 8E0 955 431 to bez problemu podejdzie mi to też do A6 C6 czy coś innego muszę szukać?

Podejdzie na 100% właśnie u siebie zamontowałem .

Opublikowano

Jak coś mam na sprzedaż grzane spryski tylko nie mgiełkowe z wtyczkami i przewodami.

Opublikowano
Pany, jak kupię te dysze 5M0 955 986 C i adapter 8E0 955 431 to bez problemu podejdzie mi to też do A6 C6 czy coś innego muszę szukać?

Podejdzie na 100% właśnie u siebie zamontowałem .

Wiem wiem też już założyłem z miesiąc temu:wink: Te adaptery tylko nie potrzebnie kupilem.

Tylko płyn teraz mi chyba gdzieś ucieka bo nalałem ostatnio zimowego na full i nie używałem i po paru dniach kontrolka się zapaliła że płynu mało i nie wiem o co chodzi, musi pomału gdzieś uciekać bo plam pod autem nie zauważyłem:eusathink:

Opublikowano

a masz spryski lamp? mi z jednego ciekło, zbierało się na osłonie pod silnikiem i nie było widać plam pod autem, 3 miesiące do tego dochodziłem :wink:

Opublikowano

Spryski lamp mam. Właśnie muszę zdjąć osłonę i spojrzeć czy coś widać ale pogoda nie zachęca.

Opublikowano

Fajna sprawa te mgiełkowe spryski trzeba tylko zastosować się dokładnie do miejsca gdzie jest montowany adapter pasuje i na dół i na górę tylko że kiedy zostanie zamontowany na dole to choćby wyciąć całkowicie plastik nad dyszą i podkręcić go na maxa żeby w górę pryskał to i tak będzie za nisko z ledwością z 10 cm nad wycieraczki i to na postoju.

Zamontowany prawidłowo adapter czyli na górze otworu umożliwia ustawienie prawidłowej wysokości na jaką ma pryskać płyn. Przynajmniej tak było u mnie czyli odwrotnie niż na obrazku który wstawił kolega turzol. I tak samo jak na zdjęciu w pierwszym poście.

Opublikowano
Fajna sprawa te mgiełkowe spryski trzeba tylko zastosować się dokładnie do miejsca gdzie jest montowany adapter pasuje i na dół i na górę tylko że kiedy zostanie zamontowany na dole to choćby wyciąć całkowicie plastik nad dyszą i podkręcić go na maxa żeby w górę pryskał to i tak będzie za nisko z ledwością z 10 cm nad wycieraczki i to na postoju.

Zamontowany prawidłowo adapter czyli na górze otworu umożliwia ustawienie prawidłowej wysokości na jaką ma pryskać płyn. Przynajmniej tak było u mnie czyli odwrotnie niż na obrazku który wstawił kolega turzol. I tak samo jak na zdjęciu w pierwszym poście.

No to może być ciekawe rozwiązanie bo u mnie też słabo daje na wysokości...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy a dlaczego te nowe spryskiwacze mgiełkowe trzeba troszkę przeszlifować???nie kumam

Opublikowano
koledzy a dlaczego te nowe spryskiwacze mgiełkowe trzeba troszkę przeszlifować???nie kumam
Bo nie są oryginalnie z Audi więc troszkę trzeba je spiłować że by w miarę dobrze pryskały na szybę:wink: