Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Honorowe krwiodawstwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, są tu na forum honorowi krwiodawcy?:kox:

Opublikowano

:)

Opublikowano
  • Autor

Iloma litrami oddanej krwi możesz się pochwalić? :naughty: Ja od ukończenia osienastki chodzę regularnie, co 2msc i oddałem już w sumie ponad 4 litry :banan:

Opublikowano

A ja ok. 3,5litra, ale fakt, ze 18. miałem kilka lat temu:) Ale z dziewczyną staramy się raz na jakiś czas oddać trochę krwi potrzebującym...

Opublikowano

Ja mam ok. 2200ml bo oddaje w wojsku oni biora po 550:)

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze słyszę że w wojsku pobierają więcej krwi niż w normalnych stacjach krwiodawstwa. Kuzyn tez jest żołnierzem i jak oddaje krew to ma fajne korzyści z tego, dodatkowe dni wolne itp.

Opublikowano

Dzień wolny to każdemu się należy. Chyba 6 l oddane (albo 5,5)

Opublikowano
  • Autor

A to ze dzień wolny to wiem, ale jeżeli ktoś pracuje w wojsku to należą mu się 2 dni wolnego. Kuzyn właśnie tak ma, wolne w dniu oddawania krwi i jeszcze jeden dzień wolnego w dzień jaki mu pasuje:wink:

Opublikowano

Ja też sporadycznie oddaje, +/- 4 litry :)

Opublikowano

Ostatni wpis 19.09.2012 łącznie 10,191l (raz było osocze) od początku :decayed: ale jeszcze w tym roku załapie sie na jedno

Opublikowano
  • Autor

Ja za 2tygodnie idę na kolejne oddawanie :wink:

Opublikowano

Panowie oddawajcie krew, bo naprawdę jest to potrzebne.

Sam dzisiaj przetoczyłem 6 jednostek.

Dziękujemy.

Opublikowano

wszedzie pobiera sie 550ml z tym ze 50 ml jest do badan

ja mam w sumie oddane coś około 23 litrów i robie to ni dla wolnych dni czy dla czekolad. poprostu od czasu do czasu z przekonania.

Opublikowano

ja mam w sumie oddane coś około 23 litrów i robie to ni dla wolnych dni czy dla czekolad. poprostu od czasu do czasu z przekonania.

:oklasky:

Opublikowano
  • Autor

wszedzie pobiera sie 550ml z tym ze 50 ml jest do badan

Kolego, mały błąd Ci się wkradł. Pobiera się wszędzie 450ml krwi, a nie 550ml :wink:

Ja oddaje krew bo wiem że inni potrzebują i może się kiedyś zdarzyć że to ja będę potrzebował.

Opublikowano

powolutku ale zawsze

poki co bylem 4 razy :)

Opublikowano

ja bylem na chwile obecna 3 razy mam grupe 0 Rh+ wiec przyda sie kazdemu kto jej potrzebuje

Opublikowano

Wolne dni, czekolady i odpis za 1l chyba 130zł :naughty: tak serio to ciągle mało osób oddaje a jakie to ważne to się dopiero przekonują jak w rodzinie komuś potrzeba. U mnie w zakładzie to nawet jest klub HDK.

Opublikowano

Ja mam oddane 15 litrów :) szkoda tylko, że stacje nie są też któryś dzień otwarte po południu, bo u mnie troche ciężko z wolnym w pracy... wiem, wiem, że sie należy, ale sam też nie bardzo chce korzystać przynajmniej teraz z tego. Jak na razie radze sobie na różnych akcjach i ambulansach ( u mnie na regionie jest 2-3 letni solaris )

Opublikowano

chyba musze się wybrać, bo nigdy jeszcze nie byłem, a myśli mi chdzą po głowie :eusathink:

tylko jak to jest z tatuażami, czy one w czymś przeszkadzają?