samekgsx550 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 A w moim przypadku kostka nie stykała. Po doginałem piny delikatnie na boki i wchodzi teraz ciasno. Oraz działa
windus Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Panowie przyszły małe mrozy i coś mi lampka w bagażniku się nie świeci. Jak ją włączę ręcznie to zaczyna świecić ale po otwarciu klapy nic się nie dzieje. Jest gdzieś styk/przełącznik?
BartekCB Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Witam, Czytam, naprawiam i część problemów rozwiązana, między innymi mikrostyk w zamku bagażnika. Lampka w samej klapie bagażnika po otwarciu się świeci, FIS informuję, że bagażnik otwarty, ale w bagażniku w podsufitce w lampce cisza. Jeżeli włączę ręcznie zapala się, ale po otwarciu bagażnika nie chce. Kombinowałem z zimnymi lutami, rozebrałem ją przeczyściłem wszystkie styki i dalej cisza. Jest jakiś sposób na sprawdzenie czy w momencie otwarcia bagażnika idzie jakiś sygnał do niej??? Chciałbym wiedzieć, że jest to wina samej lampki, a nie na przykład instalacji.
mario1234321 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Witam, czy podjedzie lampka podsufitki bagaznika do a4 b6 z modelu a4 b7?
Adam24 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 U mnie problem braku oświetlenia bagażnika był banalny -zimne luty.
lukaszq Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Mam taki sam problem jak w temacie, lampka w ogóle nie świeci mimo tego że żarówki są ok, na układzie płytki widać przepalone ścieżki oraz gdzie nie gdzie (tak samo we wtyczce) niebieski nalot. Moje pytanie brzmi: czy da radę wskrzesić czy lepiej kupić nową używkę?
bobikos Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Da się wskrzesić o ile umiesz lutować. Sprawdź czy woda nie leci na lampkę, no spod uszczelki anteny w dachu. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Jarkoo97 Opublikowano 6 Marca 2021 Opublikowano 6 Marca 2021 Cześć, Mam problem w swoim sedanie A4 B6 z lampką w bagażniku. Otóż na fisie nie pokazuje otwarcie bagażnika, mam żarówkę ledowa i świeci ale bardzo delikatnie. Ma ktoś jaki pomysł gdzie szukać rozwiązania problemu?
Amigo33 Opublikowano 6 Marca 2021 Opublikowano 6 Marca 2021 21 minut temu, Jarkoo97 napisał: Cześć, Mam problem w swoim sedanie A4 B6 z lampką w bagażniku. Otóż na fisie nie pokazuje otwarcie bagażnika, mam żarówkę ledowa i świeci ale bardzo delikatnie. Ma ktoś jaki pomysł gdzie szukać rozwiązania problemu? Mam podobnie, przymierzam sie do sprawdzenie wiązki, ponoć pękają kable, jak w drzwiach....
Fido Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 Więc sprawdź tą wiązkę. często i gęsto łamią się tam kabelki. Wada fabryczna (lub celowe działanie fabryki).
Kebab69 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 W dniu 25.03.2018 o 11:47, lukaszq napisał: Mam taki sam problem jak w temacie, lampka w ogóle nie świeci mimo tego że żarówki są ok, na układzie płytki widać przepalone ścieżki oraz gdzie nie gdzie (tak samo we wtyczce) niebieski nalot. Moje pytanie brzmi: czy da radę wskrzesić czy lepiej kupić nową używkę? Witam Gdzie znajduje się ta płytka U mnie też brak oświetlenia bagażnika, żarówki sprawne, kable też są okej, został do obadania ten mikrostyk, gdzie on się znajduje w A4 b6 sedanie?
Aleklodz Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Odgrzeję kotleta Panowe. U mnie nie działała lampka w bagażniku, sprawdzałem żarówkę, samą lampkę i prąd na wiązce do lampki. Winny okazał się... zamek klapy bagażnika. jest w nim mikrostyk odpowiadający za sygnał otwarcia/zamknięcia. Mikrostyk jest raczej nienaprawialny, zamek jest trudny do rozebrania, ale wymiana zamka rozwiązało problem niedziałającego oświetlenia bagażnika i klapy.
Rekomendowane odpowiedzi