syndykat3 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam Mam zamiar wymienić w swojej A4 wszystkie tarcze hamulcowe i klocki , gdyż stare się już trochę zużyły. proszę o opinie jakie kupić. jestem normalnym użytkownikiem więc nie potrzebuje jakichś wyczynowych ale też nie he kupić szmelcu który będzie gorszy od starych. jeszcze jedno nie wiem jaki rozmiar tarcz jeśli ktoś by mógł mi podać numer katalogowy był bym wdzięczny wiem że można odczytać to z numeru Vin ale trzeba mieć dostęp do tych danych. numer mojej a4 to WAUZZZ8E52A175002 Z góry dzięki i pozdrawiam.
Dev Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Klocki FDB1717 i 1083 tarcze DDF1706 i 1709 na Twoim miejscy powąznie rozwazyłbym SWAP-a na 320/288 mm
syndykat3 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 a moglbys mi napisac jeszcze jaki to jest rozmiar i o co chodzi z tym swapem pisz jak do laika a nie jak obeznanego forumowicza
Pinczi Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 SWAP na 320/288 oznacza zebys zmienil hamulce na wieksze
Dev Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 a moglbys mi napisac jeszcze jaki to jest rozmiar i o co chodzi z tym swapem pisz jak do laika a nie jak obeznanego forumowicza podałęm Ci gotowe oznaczenia tarcz i klocków do Twojego auta temat SWAP-u objaśnił Ci Pinczi
tommy hilfiger Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Jeśli chodzi o firmy, mogę polecić tarcze Brembo. Natomiast klocki polecam coś takiego Boscha - klocki.
pakotomasz Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Ja 4 miesiące temu założyłem komplet Klocków i tarcz z Boscha. Jak na razie sprawują się super, zrobiłem już na nich 9tys km:wink:
xBladex Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Ja jakiś czas temu zmieniałem Tarcze i klocki z tyłu na: tarcze ATE a klocki Boscha.. i nie narzekam.. nic nie piszczy tarcze sie równo zdzierają i klocki z tego co widziałem przy zmianie opon też... wiec śmiało polecam tez zestaw ATE I BOSCH.
sebul Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Ja to mam chyba jeszcze ori Btw, takie pytanie mam , czy w b6 tez na tyle tloczki sie wkreca i wciska, a nie tylko wciska ? I czy przy wymianie tarcz i klockow cos trzeba innego zrobic niz tloczki wcisnac ?
Dev Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 tył wciska sie i wkreca jak bedziesz wciskał tłoczki odkrec odpowietrzniki i wcisnij hamulec aby stary płyn wyszedł z zacisków
sebul Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Nie mam zamiaru poki co tego robic, bo klocki i tarcze jeszcze sa ok, ale dzieki za info A co do tego płynu....to wy cały wywalacie i zalewacie nowym ? Bo ja np w puncie jak robilem hamulce to nie wymienialem plynu, jedynie zdjalem z przodu tarcze , wyjalem klocki, nowe tarcze dalem, nowe klocki, wcisnalem tloczek i tyle.
krzysieksc83 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 możesz sprawdzić wartość płynu w warsztacie troche lepszym jeśli jest ok to nie musisz nic robić chyba że powiedzą że trzeba wymienić
Pretor Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Płyn hamulcowy absorbuje wilgoć dlatego powinno się go wymieniać tak jak inne materiały eksploatacyjne więc nie ma co sprawdzać tylko wymienić przy okazji.
syndykat3 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 a co myslicie nad tarczami ATE i Klockami TRW bo tak mam w samochodzie widocznie serwis w Holandi tak zamontował jeszcze i takie połączenie się w nim sprawdza klocki nie pylą jak co nie które i dobrze się spisuja ale znowu mysle o połączeniu Tarcz ATE z klockami breck ?
waldekpsk Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 klocki TRW wypas, najlepsze klocki, nie pożałujesz
Ponio1767 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Dokładnie jak kolega wyżej Na tarczach ATE+ klocki TRW -przod mam juz nastukane 54kkm i elegancko hamują i jeszcze ile okładziny jest
Kondzik Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam Podłączę się do temaciku czy tarcze i klocki boscha ?? to będzie dobry zestaw?? Jeździ ktoś na takim zestawie jak się sprawuję?? Bo mam możliwość kupienia także tarcz mikoda nawiercanych co o nich myślicie?? Dużo bardziej klocki się zdzierają na tej tarczy??
tomaszstn Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam Podłączę się do temaciku czy tarcze i klocki boscha ?? to będzie dobry zestaw?? Jeździ ktoś na takim zestawie jak się sprawuję?? Bo mam możliwość kupienia także tarcz mikoda nawiercanych co o nich myślicie?? Dużo bardziej klocki się zdzierają na tej tarczy?? Koledzy wyżej napisali, to po co kombinować ---------- Post dopisany at 16:23 ---------- Poprzedni post napisany at 16:22 ---------- Polecam też tarcze ferodo, dużo tańsze a też ok.
Rekomendowane odpowiedzi