Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysoka temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra. Termostat wymieniony. Pomogło.Temperatura teraz 91-93 . Zamontowany miałem jakiś chińczyk chyba i na dodatek "mechanik " nie dał nowego oringu , a króciec uszczelnił silikonem.  I weź tu oddaj komuś auto... 

Opublikowano

Pałka mięknie od tych partaczy.. :facepalm:

Opublikowano

Ja aktualnie też mam chińczyka.. wytrzymał (aktualnie, odpukać) dłużej jak jego poprzednicy : Behr, Wahler, Bosh (one padały równo po 2 tygodniach)

Opublikowano
Dnia 21.03.2017 o 21:03, Mateusz892 napisał:

Dobra. Termostat wymieniony. Pomogło.Temperatura teraz 91-93 . Zamontowany miałem jakiś chińczyk chyba i na dodatek "mechanik " nie dał nowego oringu , a króciec uszczelnił silikonem.  I weź tu oddaj komuś auto... 

A wskaźnik od temperatury poprawiałeś?

Opublikowano

Na rzeczy elektryczne nie oszczędza się , kupuje się w ASo :) 

Opublikowano

Nie zawsze, pamiętaj, że elektronika kiedyś nie była robiona tak jak dzisiaj, i zamiast potrzymać kolejne 15 lat, wytrzyma max 3. Czasami lepiej jest przejechać się na szrot i zapłacić grosze za czujniki powyciągane z rozbitych aut, jak płacić praktycznie 3 razy wyższą cenę tylko przez to, że ASO zawsze dorzuci sobie 40% za znaczek oooo

Opublikowano
Dnia 24.03.2017 o 09:05, fanthomas18 napisał:

A wskaźnik od temperatury poprawiałeś?

Jeszcze się nie zabrałem za to. Temperaturę sprawdzałem vagiem.

Opublikowano

Tego wskaźnika się nie poprawia, tam jest taki silniczek, który można ewentualnie wymienić, ten silniczek z czasem traci swoją sprawność, i nie reaguje na podane mu napięcie odpowiednio.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam pacjent to silnik 2.8 AQD, silnik po generalce dorównującej wartości wozu. Problem polega na tym że temperatura cieczy potrafi w korku przekraczać 110 stopni co skutkuje grzaniem się silnika, już raz mi awaryjnie odcięło klimę.Termostat, wisko, wentylator klimy, czujnik G62, nowe z ASO. Błędów w VAG'u brak. Jakiś pomysł na diagnozę? Dzisiaj po trasie zauważyłem, że pierwsza chłodnica ta czarna bodajże oleju jest zimna druga już gorąca. Górnego węża od chłodnicy nie da się dotknąć z gorąca jednak Twardy nie jest, do dolnego nie mam jak się dostać. Ktoś pomoże? Bo upały idą ..

Opublikowano

A co z głowicą przy remoncie silnika? Może majstry zapomnieli, że głowicę trzeba naprawić :-D

Opublikowano

A spr czy wentylatory się wtlaczaja jak jest ciepły?  Bo przynajmniej u mnie jest jeden czujnik temp w chlodnicy i on odpowiada za ich wlaczanie. 

Edytowane przez zwonko

Opublikowano

A jak test zegarów? Sprawne?

Opublikowano

Wentylator działa, wisko zasprzęgla, głowice, gniazda, pierścienie, itp nowiutkie, zegary sprawne.  Ogólnie loteria... Tydzień po mieście polatam i bez problemu a z autostrady dojade do bramek i zaczynają sie jaja.."Majster" mówi, że tak ma być ale to mnie nie przekonuje..

Opublikowano

To ja bym jednak sprawdził termostat na Twoim miejscu. Wyciągnij go i zobacz w domu przy wrzącej wodzie czy się otwiera, możliwe że z wadą fabryczną został kupiony, lub w ogóle założony na odwrót, bo i takie 'majstry' sie zdarzają.

Opublikowano
19 minut temu, Langista napisał:

To ja bym jednak sprawdził termostat na Twoim miejscu. Wyciągnij go i zobacz w domu przy wrzącej wodzie czy się otwiera, możliwe że z wadą fabryczną został kupiony, lub w ogóle założony na odwrót, bo i takie 'majstry' sie zdarzają.

Tak samo jak Ty założyłeś łącznik na odwrót :D

Opublikowano

Z taką różnicą, że u mnie taka rzecz normalnie funkcjonuje, termostat niestety w 'drugą' stronę się nie zamknie :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witajcie. Jakiś czas temu wymieniałem termostat bo autko nie dogrzewalo. 

Wszystko byłoby ok, tylko wczoraj w korkach wskazówka poszła ponad 90°

Na kanale 49 jakieś 108°

Na 51 równe 90°

Zdarzyło się to drugi raz, zawsze przy wysokiej temp zewn. 

Czesto też temp płynu bo dłuższej jeździe, np. W mieście owcylowala w granicach 100°.

Na trasie norma jakieś Max 95°

Co jeszcze mnie zastanawia to po dłuższej jeździe , zgaszaniu silnika i tak po Max 20 min po odpaleniu, wskazowka prawie zawsze na chwile przekraczala 90° by po chwili znów trzymać równe 90°

Czyżby termostat ?

Opublikowano

Czujnik temperatury.

Przerabiałem u Siebie to samo.

Opublikowano

Czyli, że źle odczytuje czy rzeczywiście się grzeje ? 

Bo przy temp takiej ~20° praktycznie wszystko jest ok.

Opublikowano
55 minut temu, kiciKic napisał:

Czyli, że źle odczytuje czy rzeczywiście się grzeje ? 

Bo przy temp takiej ~20° praktycznie wszystko jest ok.

To może termostat się przycina skoro raz jest git a raz nie.

Ja tak samo miałem, że po dłuższej jeździe i ponownym odpaleniu wskazówka od razu leciała na 2 kreski ponad 90 stopni. Zmieniałem termostat i nic to nie dało, zmieniłem czujnik temp i jest spokój.