Opublikowano 21 Marca 20179 l Dobra. Termostat wymieniony. Pomogło.Temperatura teraz 91-93 . Zamontowany miałem jakiś chińczyk chyba i na dodatek "mechanik " nie dał nowego oringu , a króciec uszczelnił silikonem. I weź tu oddaj komuś auto...
Opublikowano 21 Marca 20179 l Ja aktualnie też mam chińczyka.. wytrzymał (aktualnie, odpukać) dłużej jak jego poprzednicy : Behr, Wahler, Bosh (one padały równo po 2 tygodniach)
Opublikowano 24 Marca 20179 l Dnia 21.03.2017 o 21:03, Mateusz892 napisał: Dobra. Termostat wymieniony. Pomogło.Temperatura teraz 91-93 . Zamontowany miałem jakiś chińczyk chyba i na dodatek "mechanik " nie dał nowego oringu , a króciec uszczelnił silikonem. I weź tu oddaj komuś auto... A wskaźnik od temperatury poprawiałeś?
Opublikowano 24 Marca 20179 l Nie zawsze, pamiętaj, że elektronika kiedyś nie była robiona tak jak dzisiaj, i zamiast potrzymać kolejne 15 lat, wytrzyma max 3. Czasami lepiej jest przejechać się na szrot i zapłacić grosze za czujniki powyciągane z rozbitych aut, jak płacić praktycznie 3 razy wyższą cenę tylko przez to, że ASO zawsze dorzuci sobie 40% za znaczek oooo
Opublikowano 25 Marca 20179 l Dnia 24.03.2017 o 09:05, fanthomas18 napisał: A wskaźnik od temperatury poprawiałeś? Jeszcze się nie zabrałem za to. Temperaturę sprawdzałem vagiem.
Opublikowano 26 Marca 20179 l Tego wskaźnika się nie poprawia, tam jest taki silniczek, który można ewentualnie wymienić, ten silniczek z czasem traci swoją sprawność, i nie reaguje na podane mu napięcie odpowiednio.
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l Witam pacjent to silnik 2.8 AQD, silnik po generalce dorównującej wartości wozu. Problem polega na tym że temperatura cieczy potrafi w korku przekraczać 110 stopni co skutkuje grzaniem się silnika, już raz mi awaryjnie odcięło klimę.Termostat, wisko, wentylator klimy, czujnik G62, nowe z ASO. Błędów w VAG'u brak. Jakiś pomysł na diagnozę? Dzisiaj po trasie zauważyłem, że pierwsza chłodnica ta czarna bodajże oleju jest zimna druga już gorąca. Górnego węża od chłodnicy nie da się dotknąć z gorąca jednak Twardy nie jest, do dolnego nie mam jak się dostać. Ktoś pomoże? Bo upały idą ..
Opublikowano 3 Czerwca 20179 l A co z głowicą przy remoncie silnika? Może majstry zapomnieli, że głowicę trzeba naprawić :-D
Opublikowano 3 Czerwca 20179 l A spr czy wentylatory się wtlaczaja jak jest ciepły? Bo przynajmniej u mnie jest jeden czujnik temp w chlodnicy i on odpowiada za ich wlaczanie. Edytowane 3 Czerwca 20179 l przez zwonko
Opublikowano 10 Czerwca 20179 l Wentylator działa, wisko zasprzęgla, głowice, gniazda, pierścienie, itp nowiutkie, zegary sprawne. Ogólnie loteria... Tydzień po mieście polatam i bez problemu a z autostrady dojade do bramek i zaczynają sie jaja.."Majster" mówi, że tak ma być ale to mnie nie przekonuje..
Opublikowano 10 Czerwca 20179 l To ja bym jednak sprawdził termostat na Twoim miejscu. Wyciągnij go i zobacz w domu przy wrzącej wodzie czy się otwiera, możliwe że z wadą fabryczną został kupiony, lub w ogóle założony na odwrót, bo i takie 'majstry' sie zdarzają.
Opublikowano 10 Czerwca 20179 l 19 minut temu, Langista napisał: To ja bym jednak sprawdził termostat na Twoim miejscu. Wyciągnij go i zobacz w domu przy wrzącej wodzie czy się otwiera, możliwe że z wadą fabryczną został kupiony, lub w ogóle założony na odwrót, bo i takie 'majstry' sie zdarzają. Tak samo jak Ty założyłeś łącznik na odwrót
Opublikowano 11 Czerwca 20179 l Z taką różnicą, że u mnie taka rzecz normalnie funkcjonuje, termostat niestety w 'drugą' stronę się nie zamknie
Opublikowano 10 Lipca 20179 l witajcie. Jakiś czas temu wymieniałem termostat bo autko nie dogrzewalo. Wszystko byłoby ok, tylko wczoraj w korkach wskazówka poszła ponad 90° Na kanale 49 jakieś 108° Na 51 równe 90° Zdarzyło się to drugi raz, zawsze przy wysokiej temp zewn. Czesto też temp płynu bo dłuższej jeździe, np. W mieście owcylowala w granicach 100°. Na trasie norma jakieś Max 95° Co jeszcze mnie zastanawia to po dłuższej jeździe , zgaszaniu silnika i tak po Max 20 min po odpaleniu, wskazowka prawie zawsze na chwile przekraczala 90° by po chwili znów trzymać równe 90° Czyżby termostat ?
Opublikowano 10 Lipca 20179 l Czyli, że źle odczytuje czy rzeczywiście się grzeje ? Bo przy temp takiej ~20° praktycznie wszystko jest ok.
Opublikowano 10 Lipca 20179 l 55 minut temu, kiciKic napisał: Czyli, że źle odczytuje czy rzeczywiście się grzeje ? Bo przy temp takiej ~20° praktycznie wszystko jest ok. To może termostat się przycina skoro raz jest git a raz nie. Ja tak samo miałem, że po dłuższej jeździe i ponownym odpaleniu wskazówka od razu leciała na 2 kreski ponad 90 stopni. Zmieniałem termostat i nic to nie dało, zmieniłem czujnik temp i jest spokój.