Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysoka temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem dużo o tym i piszą za sam się w audi odpowietrza :/ pomoże ktoś metodą lopatologiczna jak to zrobic ?

Opublikowano

Ja zawsze odpalam samochód odkrecam korek od wlewu płynu i zostawiam go Tak na 15 - 20 min.po wymianie rozrządu nie było problemow

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam podłączę się pod temat.

Ostatnio wymieniłem termostat, stary trzymał temperaturę w okolicach 75 stopni. Zamontowałem ory AUDI/VW i pojawił się problem. Auto przez 3 dni na postoju dochodziło do 99stopni, ale podczas spokojnej jazdy spadało do 92-94, przy obrotach ponad 3-4tys schodziło do 87stopni.

Wczoraj przy spokojnej jeździe (max 3tyś obrotów) temperatura zeszła z 94stopni do 81stopni. Nie wiem juz o co tu chodzi... lewy nowy termostat ?

Dodam tylko że jeśli temp płynu (kanał 49 w climatronicu tam sprawdzam + wpinka OBDII) osiąga 99 stopni to mam temperaturę oleju 100-1005 stopni. Jeśli temperatura płynu wynosi te mniejsze wartości czyli 82-89stopni to oleju spada do 80 stopni.

Nie wiem czy to reklamować teraz czy zostawić jak jest, ale chyba prawidłowo nie jest....

ps. na kanale w climatronicu 51 pokazuje zawsze 90stopni, tak samo na zegarach - tu ruch wskaźnika czasem zmienia się o milimetr przed 90 a czasem milimetr za 90 stopni.

Opublikowano

Skoro na zegarach trzyma 90 to ja bym to zostawił.

Opublikowano

Przy ilu załącza Ci się wentylator?

Opublikowano
W dniu 27.11.2017 o 20:57, k232 napisał:

Ja kupiłem raz zamiennik z FAE to od nowości był zepsuty.

kolego założyłem z 50szt czujników firmy vernet klientom i jeszcze zaden nie wrócił a temeperaturę pokazują prawidłowo

sam u siebie mam taki 4 lata i działa poprawnie

w porównaniu do ori niczym sie nie różni także vernet może być dostawcą czujników na 1 montaż

z allegro czujniki z ;logami oooo za 50zł to podróby

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Nie wiem przy ilu załącza mi się wentylator, nie sprawdzałem.

3 godziny temu, wesz82 napisał:

Skoro na zegarach trzyma 90 to ja bym to zostawił.

Tak zrobiłem wcześniej, trzymało niby 90st na zegarach a na kompie pokazało 75stopni i ogrzewanie osłabło - dlatego wymieniałem termostat. Ale z tym co mam teraz to już jaja się dzieją bo zakres pracy jaki odnotowuje z 2 różnych mierników to 81-101 stopni (w zależności czy jadę spokojnie, stoję czy piłuję) . Dzisiaj jadę jeszcze w trasę i sprawdzę czy coś się zmieniało bo przez 2 dni miałem dwie skrajne temperatury. Dzień trzeci pokaże co i jak, ale jak dalej tak będzie to reklamuje go i kupuję Wahler-a.

Opublikowano
3 godziny temu, A4 Q napisał:

Nie wiem przy ilu załącza mi się wentylator, nie sprawdzałem.

Tak zrobiłem wcześniej, trzymało niby 90st na zegarach a na kompie pokazało 75stopni i ogrzewanie osłabło - dlatego wymieniałem termostat. Ale z tym co mam teraz to już jaja się dzieją bo zakres pracy jaki odnotowuje z 2 różnych mierników to 81-101 stopni (w zależności czy jadę spokojnie, stoję czy piłuję) . Dzisiaj jadę jeszcze w trasę i sprawdzę czy coś się zmieniało bo przez 2 dni miałem dwie skrajne temperatury. Dzień trzeci pokaże co i jak, ale jak dalej tak będzie to reklamuje go i kupuję Wahler-a.

zmień czujnik koszt niewielki wymienisz samemu jak masz na 4 piny mogę ci wyslac

Opublikowano
5 godzin temu, wyzyk83 napisał:

kolego założyłem z 50szt czujników firmy vernet klientom i jeszcze zaden nie wrócił a temeperaturę pokazują prawidłowo

sam u siebie mam taki 4 lata i działa poprawnie

w porównaniu do ori niczym sie nie różni także vernet może być dostawcą czujników na 1 montaż

z allegro czujniki z ;logami oooo za 50zł to podróby

@wyzyk83 Ty mówisz o czujniku Vernet czy o termostacie?

Opublikowano
5 godzin temu, A4 Q napisał:

teraz to już jaja się dzieją bo zakres pracy jaki odnotowuje z 2 różnych mierników to 81-101 stopni (w zależności czy jadę spokojnie, stoję czy piłuję)

U mnie na climatronicu w trasie pokazuje zazwyczaj 82-84 stopnie i termostat mam na 100% sprawny, a odczyty zgadzają się z vagiem. W korkach rośnie do 94-97 i załącza się pierwszy bieg wentylatora.

Jak termostat miałem padnięty to nie pokazywał więcej niż 75 na climatronicu.

Opublikowano
1 godzinę temu, k232 napisał:

@wyzyk83 Ty mówisz o czujniku Vernet czy o termostacie?

o czujniku temperatury

termostaty vernet tez zakładałem i działają prawidłowo

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam audi a4 b5 1.8 125 km ADR z LPG . Problem polega na tym ze przy jedzie na autostradzie po dystansie  30-40km przy predkosci 150/160 km/H wskazówka na zegarach podnosci sie do 100stopni .  na klimatroniku pokazuje temperature 106/108 stopni wyrzuciło mi plyn mała ilosc.  gdy zwolnie do predkosci 120 km/h temperatura spada do 90  (na klimatroniku 100/103 ) jak jedze po miejscu to na klimatroniku temp  ( 94/100)  . Jutro zrobie test na upg .

Termostat wymieniałem dalej to samo . Termostat Wahler

Czujnik temperatury  wymieniłem  na firmy kraft taki tylko mieli w sklepie na miejscu  dalej to samo .

Pompa wody wymieniona .

Chłodnica wymieniona na nowa .

Korek zbiornika wyrównawczego  wymieniony na firmy Febi . 

Wisko wymienione . 

UPG robione 6 tys km temu .  ( powód auto zgasło  nie chciało odpalic 0 kompresji . ) 

Gaz zakładalem po zrobieniu głowicy . 

Co moze być przyczyna ? 

Edytowane przez Budiczek

Opublikowano

Coś czuję, że wadliwy jest czujnik temperatury, załóż czujnik z Verneta i ma działać. Jeżeli upg jest sprawne to ewidentna wina czujnika.

Opublikowano

ale plynu by nie wyrzuciło ? 

Opublikowano
Godzinę temu, Budiczek napisał:

ale plynu by nie wyrzuciło ? 

Przy tych temp. co podałeś nie ma prawa. Przy jeździe w trasie temp. płynu nie powinna przekraczać 92-94 stopni.

U mnie przy niedziałających wentylatorach w upał powyżej 30 stopni przy jeździe autostradowej temp. nie przekraczała 96-98 stopni.

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Gdzieś masz wyciek i dlatego brakuje płynu, u mnie też co jakiś czas brakuje a z autem nic się nie dzieje.

Opublikowano

Ja mam wyciek w króćcu. Przy większych mrozach jak wszystkie 3 świece się włączają aby podgrzać płyn, to jedna zaczyna popuszczać na gwincie.. zobacz z tamtej strony. Mnie po takim wycieku zawsze zostaje trochę płynu na skrzyni biegów.

Opublikowano

U mnie podobnie.leci gwintem ale tyle ze kropka spadnie raz na jakis czas.trza by uszczelki na tych swiecach oblukac czy sa ok bo swiece maja z 5 latek moze.

Opublikowano

Nie ma tam uszczelek niestety, te świece mają taki kształt dopasowany do wnętrza króćca, i tam mi się wydaje coś się ukruszyło i puszcza

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@wyzyk83 ten czujnik temperatury z Verneta to jakaś lipa, jak odpalam auto na gorącym silniku to wskazówka idzie po za 90 stopni i dopiero po chwili wraca na swoje miejsce.