grzechog83 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 witam; co może powodowac nagły wzrost obrotów silnika w 2.8 aah,gdy temperatura spada od-8 -20 celcjusza na dworze, a silnik ma gdzieś wtedy około 60-70c.gdy nagrzeje sie już do 90 stopni to wtedy jest ok. miał ktos może podobny problem? ---------- Post dopisany at 22:02 ---------- Poprzedni post napisany at 21:59 ---------- na kts 340 czysto zero byków.
ja74687 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 norma że jak jest zimno to ci się ssanie włączy nawet przez chwilkę jak silnik zacznie stygnąć to i tak się włączy, nic się nie dzieje.
grzechog83 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 auto dostaje 3tyś obr.to chyba jest nie normalne ---------- Post dopisany at 16:09 ---------- Poprzedni post napisany at 16:06 ---------- przy temp.60stp. to tak jak by zaciął ci sie gaz
ja74687 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 O aż tyle to naprawdę coś nie halo a może właśnie przepustnica się zacina przeczyść ją może pomoże bo jak nie ma błędów VAG to coś mechanicznego się dzieje Zobacz może jeszcze bloki pomiarowe ale raczej i tu będzie wszystko dobrze
grzechog83 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 bardziej mi to pasuje na silniczek krokowy,jak by to była przwpustnica to by wariował też na ciepłym silniku,ale wyczyscić nie zaszkodzi bo jeszcze nie była nigdy pucowana.
paput Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 sprawdź czujnik temperatury cieczy chłodzącej
Arcus Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 Zadam swoje pytanie w tym temacie żeby nie zakładać nowego bo problem dotyczy takiego silnika. Może autor wątku się odezwie. Chodzi cewkę a konkretnie wiązki przewodów, które z niej wychodzą. Jedna biegnie do modułu wzmocnienia zapłonu koło filtra powietrza a druga wiązka? Gdzie powinna być podpięta? Przewód czerwony i brązowy. Auto odpala i jeździ.
Rekomendowane odpowiedzi