rrrudy25 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Według tych kodów z pierwszej strony 110ah ma też kod 8K09151105F taki jak mam zapisany,moze to zostać ? Nowe Aku S5
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Dwie sprawy na szybko . Audi a6c6 2,7tdi aku 85 800a brak jakichkolwiek numerów na nim jak zakodować , druga sprawa dlaczego wchodząc w w kanał 19 van nie mogę wejść w parametry aku tylko muszę przez kanał 61 , da radę odblokować jakoś ten 19 bo tam z tego co widzę po zdjęciach to o wiele więcej pramatertow można odczytać
Muskel1 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Nie kanał 19 tylko sterownik 19, a dokładniej mówiąc system zarządzania energią znajduje się w tym aucie w sterowniku 61. Tam odczytaj dane zapisanego akumulatora.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu No wlansie to miałem na myśli . A jest możliwość zmiany ? A druga sprawa jak jakie kody do tego aku??
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu A i jeszcze jedno czy musi być na full naładowany żeby go kodować ? Czy może być przykładowo po nocy kodowany , czy ma być brany prosto z prostownika
Muskel1 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Napisałem wyżej, sprawdź aktualne kodowanie w sterowniku 61.
Muskel1 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Aku do wymiany powinien być naładowany. Masz w tej chwili zakodowany zwykły aku 80A i taki możesz zostawić. Zmień tylko ostatnie 2 cyfry w numerze seryjnym, czyli z 88 wpisz np. 24 jako rok 24, w którym wymieniłeś aku. Nie ma to znaczenia jaką cyfrę tam wpiszesz, chodzi tylko o to, aby zmienił się nr. seryjny, bo po tym system zarządzenia energią rozpozna zarejestrowanie nowego akumulatora.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu A przy zmianie modułu zarządzania energią trzeba go kodować czy coś ? Bo kiedyś zmieniałem bo miałem wadliwy , go też się koduje ?
Muskel1 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Co dokładnie wymieniałeś? Podaj numer części.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Zdjęcie poglądowe numery te same tylko literka b bo te z a miały podobno wadę jakąś
Muskel1 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Ok. Musisz w nim tylko aku zakodować.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu czyli sterownik 61 kodowanie aku zmienic 2 ostatnie cyfry i po sprawie ?
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu super dzieki bardzo za pomoc .
Rekomendowane odpowiedzi