Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Jaki był stan naładowania przy odstawianiu pojazdu?
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Trochę za duży spadek napięcia moim zdaniem. Zmierz jakie masz pobór prądu w spoczynku. Nie powinien być większy niż 50mA.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia To sprawdzałem i z tym jest oki bo godzinne sprawdzenie nic nie odnotowało , po przejściu w stan spoczynku praktyczny brak poboru
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Amperomierz ustawiony , i nagrywałem przez godzinę czy jakiś pobór jest prądu po przejściu w stan spoczynku spadł do 0.03 jak się nie mylę
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia To dobra wartość. Aku w takim razie już nie jest najlepszy. Nie jest ragicznie ale jak nowy już nie jest.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Czas na wymianę , co się okazuje w moim przypadku powienien być 110 ah a nie 85 ah jak jest teraz , więc trzeba zamówić varte 110ah 920a i będzie śmigał
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Jakim prądem powinno się ładować aku wsensie jaka wartość najwyższa w voltach powinna być ?
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Wszystko zależy od poziomu naładowania akumulatora, temp. itp. Dobre ładowarki dostosowują wszystko automatycznie do wybranego typu akumulatora.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Kodowanie na 110 ah a jaki numer seryjny ? Bo nie ma żadnej nalepki na aku ?
Muskel1 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Wrzuć zdjęcie obecnego kodowania w sterowniku.
Tomek Kosakiewicz Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Wrzucałem wyżej kodowanie , bo maiłem się okazało za małe aku , czyli kodowanie całkiem od nowa , muszę bo mam 85 a muszę mieć 110 kodowanie znam tą pierwszą wartość ale drugą która najlepiej chodzi o nr , bo tutaj nie ma żadnych numerów jak w starych vartach
Muskel1 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 54 minuty temu, Tomek Kosakiewicz napisał(a): Bo nie ma żadnej nalepki na aku ? Nalepki z kodem BEM są tylko na akumulatorach zakupionych w ASO. Oryginalnie nie wstawiali do tego modelu aku AGM o pojemności 110 Ah. Były AGM 105 Ah i taki musisz zakodować.
Rekomendowane odpowiedzi