Skocz do zawartości
IGNOROWANY

JET CLEAN TRONIC czy ktoś stosował opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako ze idę za ciosem, i po płukaniu silnika i przejściu na olej 5W-40 z 10W-40, zamierzam teraz wyczyścić układ wtryskowy maszyna JET CLEAN TRONIC, i tutaj pytanie do kolegów z forum czy ktoś to stosował, i czy była poprawa, dodam ze moja A4 nie ma żadnych problemow, chce przeprowadzić zabieg profilaktycznie, już napisałem do serwisów w warszawie, wiec myślę ze na tygodniu będę znał cenę takiego zabiegu

film z zabiegu

Jet Clean Tronic tutaj opis

Opublikowano
Jak nic się nie dizeje to możesz profilaktycznie za kilkanaście zł. kupić STP : STP - Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy benzyna - 250 ml opinie użytkowników - Cokupic.pl i wlać do baku.

Stosuje raz na kilka tysięcy, ale bardziej interesuje mnie ta metoda zwłaszcza ze jak mówią czyści również zawory i komorę spalania

---------- Post dopisany at 19:15 ---------- Poprzedni post napisany at 14:14 ----------

chyba nikt nie stosował, a szkoda, no cóż będę pierwszy, a może, ktoś jednak stosował taki zabieg

Opublikowano

Ja bym profilaktycznie zastosował to :wink:

Opublikowano
Jak nic się nie dizeje to możesz profilaktycznie za kilkanaście zł. kupić STP : STP - Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy benzyna - 250 ml opinie użytkowników - Cokupic.pl i wlać do baku.

STP to wielkie gówno i nic nie daje a szczególnie z k2.Czysciłem wtryskiwacze bo laly nie równo,autu przybyło mocy zauwazalnie

Opublikowano

ostatnio w programie fani 4 kółek terstowali takie coś chyba poszukaj odcinka z autem jaguar xjr cabrio zielony... mierzylki mu emijsie spalin przed i po czyszczeniu róznice były bardzo duże

Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolony z STP zastosowałem w dwóch autach i róznica była kolosalna.Natomiast wszelkie inne podobne z K2 czy innych NoName to zero rezultatów.

Opublikowano

Moj znajomy pracuje na takim jecie i mówi że naprawde jest poprawa, silnik chodzi tylko na tym środku do czyszczenia który jest naprawde dobry. Przykład seat altea mojego brata przed czyszczeniem i po wczesniejszym programie 138km a po czyszczeniu 149 km więc jak ktoś ma możliwość to ja POLECAM !!!

Opublikowano

Zdecydowałem się na ten zabieg, ale nie stety nie zdążyłem, przed świętami z braku czasu, po nowym roku zrobię, już jestem umówiony i opisze spostrzezenia

Opublikowano

STP to wielkie gówno i nic nie daje a szczególnie z k2.Czysciłem wtryskiwacze bo laly nie równo,autu przybyło mocy zauwazalnie

A co ma STP do K2?:facepalm: To czy pomaga czy nie to tylko na hamowni sprawdzić można a tak to efekt placebo może działać:wink:

Jak się koledze nic z autem nie dzieje to po co kombinować?? Benzyniak to nie diesel że tak ważne są wtryski i czyste paliwo. Ja zmieniłem filtr paliwa po 3 latach użytowania( pewnie był więcej) i nic to nie zmieniło:decayed: Na pewno 1,8T serie trzyma więc niech jeździ w spokoju:good: