Slyzgy Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam! Wczesniejszy użytkownik mojego nowego samochodu wylał jakiś napój jest to na tyle złośliwe że ciężko naciskać przyciski niemówie jak jest -10 Znacie jakieś środki na ów problem. Spray? <br /><br />
maf Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Polecam CIF lub inny tego typu środek. Najwygodniej jest wymontować graty do czyszczenia. Wnętrze szufladki można potraktować szczotką lub pędzelkiem natomiast przód najlepiej doczyścić ręką. Nanieś na opuszek palca trochę środka i potrzyj nie dociskając zbyt mocno. Będziesz wyraźnie czuł jak pracują granulki ścierne. 10 przesunięć palca spokojnie wystarczy i po tym zabiegu powłoka wygląda jak nowa. Jedyny minus tego jest taki, że tak umyty element może się odróżniać odcieniem od pozostałych ponieważ zostanie z niego starta brudna, utleniona warstewka. Jak u siebie w ten sposób doprowadziłem do porządku wszystko co jest zamontowane w tunelu i wg mnie efekt jest świetny.
Slyzgy Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 powiedz mi jezeli bym wyciągał wszystko wraz z radiem to zostane poproszony o PIn do radia czy tylko wtedy oedy radio bedzie wpinane do innego auta?
bojan167 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 powiedz mi jezeli bym wyciągał wszystko wraz z radiem to zostane poproszony o PIn do radia czy tylko wtedy oedy radio bedzie wpinane do innego radia? Twoje radio RNS-e nie będzie prosiło o kod po odpięciu i podpięciu do instalacji. Zawoła o kod w momencie podpięcia go do innego auta.
laki83 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 kolego ja miałem zalany klimatronic colą..rozebrałem na części łącznie z guziczkami.i guziki z całym plastikiem frontowym umyłem z ciepłej czystej wodzi i hula
majkel1993 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 cifem bym nie próbował bo ma drobinki czyszczące:kwasny:jak chcesz sobie wyczyścić wszystkie plastiki to użyj tego:12c Nowość!! Super koncentrat do tapicerek i plastików różowy 1L - zmieszaj z wodą i nawet plany na fotelach i podsufitce wyczyścisz:decayed: ---------- Post dopisany at 01:50 ---------- Poprzedni post napisany at 01:49 ---------- usuwa tłuste i klejące rzeczy
pakotomasz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Spróbuj BRUDPUREM, to taka biała 1l butelka z zielonym opisem (są też bodajże z czerwonym, niebieskim i jeszcze jakieś). My stosujemy taki płyn do mycia maszyn z różnego rodzaj tłustych plam, a kobiety z firmy sprzątającej pożyczają to od nas do ogólnego mycia w biurach, bo podobno dobry jest. Nie testowałem w samochodzie, ale na przedmiotach z plastiku, tworzyw sztucznych nie pozostawiał przebarwień itp. Nie jest drogi ok 12-15zł/1l:wink:
Homer Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 powiedz mi jezeli bym wyciągał wszystko wraz z radiem to zostane poproszony o PIn do radia czy tylko wtedy oedy radio bedzie wpinane do innego radia? Twoje radio RNS-e nie będzie prosiło o kod po odpięciu i podpięciu do instalacji. Zawoła o kod w momencie podpięcia go do innego auta. To czemu u mnie za każdym razem jak odłącze aku musze podawać pin?
bojan167 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 powiedz mi jezeli bym wyciągał wszystko wraz z radiem to zostane poproszony o PIn do radia czy tylko wtedy oedy radio bedzie wpinane do innego radia? Twoje radio RNS-e nie będzie prosiło o kod po odpięciu i podpięciu do instalacji. Zawoła o kod w momencie podpięcia go do innego auta. To czemu u mnie za każdym razem jak odłącze aku musze podawać pin? U mnie nie pyta-byłem z tym u fachowca ażeby dowiedzieć się czy mam jakoś "wyłączoną" ochronę w radiu-gość,który zajmuje się na co dzień "takimi sprawami" i stwierdził,że nie pyta bo jest z mojego auta i jest w nim taki sam nr vin jak w aucie(temat ochrona komponentu) i dlatego nie pyta o pin. W momencie gdy podłączę go do innego auta-niezgodność nr vin-będzie wołało o pin. Tak mi to wytłumaczył. Faktycznie po podpięciu do innego auta o pin wołało.Przypadek? Sprawdź vcds czy w radiu masz taki sam vin jak w aucie.
hornet Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 cifem bym nie próbował bo ma drobinki czyszczące:kwasny:jak chcesz sobie wyczyścić wszystkie plastiki to użyj tego:12c Nowość!! Super koncentrat do tapicerek i plastików różowy 1L - zmieszaj z wodą i nawet plany na fotelach i podsufitce wyczyścisz:decayed:---------- Post dopisany at 01:50 ---------- Poprzedni post napisany at 01:49 ---------- usuwa tłuste i klejące rzeczy cifem może wybielić przyciski... więc raczej pomysł słaby. brudpur to ruszy ale też delikatnie bez tarcia zbytniego.
Slyzgy Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2012 Znalazłem coś takiego : Atas Vinet czyści plastiki SUPER atomizer 750ml (2875753441) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. MOJE AUTO DO CZYSZCZENIA PLASTIKU atomizer 650ml (2836754622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub PLAK pianka do plastików 500ml, Hurtownia Poznań (2819466982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ---------- Post dopisany at 12:40 ---------- Poprzedni post napisany at 12:12 ---------- Zakupiłem Atlas Vinet dam znać po świętach jaki będzie rezultat
hornet Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Generalnie musi to być środek, który odtłuści...
Homer Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 koszt nie duży więc można każdego spróbować
majkel1993 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 używam na co dzień carvaleta do tapicerki bo pracuje w firmie czyszczącej samochody i na prawdę polecam:decayed:
Stichy Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Ja bym uzyl np srodka do czyszczenia monitorow itp lub izopropanolu - do czyszczenia soczewek, plyt cd
icecool Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Znalazłem coś takiego :Atas Vinet czyści plastiki SUPER atomizer 750ml (2875753441) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. MOJE AUTO DO CZYSZCZENIA PLASTIKU atomizer 650ml (2836754622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub PLAK pianka do plastików 500ml, Hurtownia Poznań (2819466982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ---------- Post dopisany at 12:40 ---------- Poprzedni post napisany at 12:12 ---------- Zakupiłem Atlas Vinet dam znać po świętach jaki będzie rezultat mialem podobny problem... rozbierasz wszystko w pyl, tzn zeby wyjac przyciski i czyscisz wszystko dokladnie. Polecam ten pierwszy preparat - VINET super czysci i odtluszcza.
Slyzgy Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2012 Kupilem te Atlas VINET zeby wyciagnąć plastiki musze mieć "wyjmaki". Mam z passata może bedą pasować jak nie to zamówie jak sobie nie poradze z domyciem! Dam znać po świetach jak wyszło
krzysieksc83 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 ja jak miałem zalaną deskę kawą to zwykła gąbeczka do naczyń troche ciepłej wody i gitara ewntualnie płyn do naczyń zwykły
maf Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Używałem Cifa do wszystkich "gumowych" plastików i nigdy nic złego się nie stało. Oczywiście trzeba to robić delikatnie i z wyczuciem. Ja używałem do tego szczotki z miękkim naturalnym włosiem. Takiej jak do czyszczenia skóry. Nigdy nic się nie odbarwiło, starło czy coś podobnego. Po jego zastosowaniu powłoka zrobiła się matowa i przyjemna w dotyku. Po prostu czuć, że jest czysta i świeża jak z fabryki.
majkel1993 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 tak tylko trzeba uważać żeby nie powchodził ten cif w szczeliny
Rekomendowane odpowiedzi