alisg Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 witam,borykam sie z w-w kontrolka,sporo czytalem o tym,ale nie znalazlem konkretnej odp. Chce ja zgasic,tylko nie wiem jak,od czujnika ida 3kable czerwony,czarny i brazowy,co z czym zmostkowac??czytalem jeszcze o czujniku w masce,ze niby go zewrzec??probowal ktos takich sposobow?? i czy po ewentualnym zmostkowaniu zgasnie sama,jak np kontrolka klockow,czy musowo pod kompa?z gory dzieki za odp,pozdr ---------- Post dopisany at 18:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:42 ---------- nikt nic nie doradzi??
KIKO80 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 siema.tylko dla czego ci sie zapalila ta kontrolka wiesz.zdejmij kleme ,minusowa,a jak to nie pomoze to komp
tomek20stencel5 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Wymień czujnik poziomu a nie cuduj. Ma tam być, a przez takie druciarstwo jakie chcesz zrobić to możesz sobie silnik kiedyś rozwalić...
alisg Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 sorry,ale nie o takie rady mi chodziło,zapaliło się jak faktycznie było mało oleju,dolałem,dalej to samo,pod kompa,nie da rady kasować,podmieniłem czujnik,na 100% sprawny,komp,dalej lipa,wiązki całe,mam dość denerwowania się,a kontrolka w oczy kole,jakieś pomysły??
15lolo Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 musisz pin przymasowac przy liczniku juz nie pamietam ktory napisz do mnie na pw jutro
massta80 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Możesz napisać czy naprawiłeś to bo mam to samo od tygodnia. Jutro jadę do mechanika zobaczymy co powie.
karo-servis Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 jest zimno iolej w misce gęsty jest jak auto nie chodzi i te czujniki wariują ja mam taki problem w golfie 1,6 16v
kaju Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zobacz, czy przy czujniku w misce Ci kostka nie zeszła, mi się tak zrobiłem, jak na glebie przyładowałem w jakiś garb, to zeskoczyła z czujnika.
gacek33 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 musisz pin przymasowac przy liczniku juz nie pamietam ktory napisz do mnie na pw jutro Witam kolego mozesz cos wiecej napisac na temat masowania pinu? pozdrawiam
kowalienko Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 od 4 miesięcy szukam przyczyny ,przekręcam zapłon i jest piszczy kontrolka (konewka żółta i sensor) ,trzy czujniki wymieniłem w tym jeden zamiennik nowy i dalej to samo. Wkurza to trochę bo temperatury zew. nie widzę . Jutro będę okablowanie sprawdzał bo to chyba nie możliwe żeby każdy czujnik był nie halo. Nadmienię że kostkę do czujnika tą z trzema pinami rozłożyłem i sprawdziłem . po wymianach chwile dobrze , trzecie, czwarte uruchomienie zapłonu i i i i i piszczy ta sama historia. Jak ktoś miał coś podobnego to proszę o pomoc.
tobi665 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 można zrobić zworke na kostce przy czujnika maski
cabanmat Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Tutaj odpięcie klemy raczej nie pomoże... ale możesz spróbować... Na OIL SENSOR komputer też raczej nie pomoże. Prawdopodobnie uszkodzony czujnik w misce lub jego połączenie.
Jah1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Mam ten sam problem. Mój mechanik powiedział że to jest wina alternatora. Czujnik jest do niego bezpośrednio podłączony. Alternator ma jakiś układ w środku który trzeba "zregenerować". Ktoś słyszał o czymś takim?
krisss_94 Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Też mam problem z tym sensorem ale ktoś wcześniej coś kombinował i połączył go bez kostki może mi ktoś podać kolejność kabli jak mają być podłączone do niego? 1
Zylu Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Też miałem z tym problem, ale samo się uspokoiło po ok 2 miesiącach "świecenia". (odpukać)
InterSharp Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Też mam ten sam problem i co ciekawe że raz świeci a raz nie. Nawet jak jest w plusie i silnik ma 90 stopni to też świeci. Losowo się włącza i działa na nerwy. Ktoś już sobie z tym poradził? S7
BARTEKAUDI Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Jeśli chcesz pozbyć się komunikatu "Sensor" wystarczy zmostkować piny w kostce od czujnika otwarcia maski
Rekomendowane odpowiedzi