irlandczyk007 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Odkad kupiłem audi 2 lata temu miałem juz ten sam problem . Wymieniałem już pióra kilka razy w ciagu roku od różnych producentów i zawsze to samo) Gdy wycieraczki zawracaja jest bardzo głosno. Dodatkowo na stronie kierowcy zawsze pozostaja smugi paski. Poprosze o porade co z tym fantem zrobić
grzes1150 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jak masz orginalną szybę to kup wycieraczki w ASO i na długo zapomnisz o problemie... a najlepiej komplecik aero
pioteros Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 nawoskuj sobie szybe dobrym woskiem, to brud nie bedzie osiadal i woda bedzie lepiej splywala, wycieraczki tez nei powinny skrzypiec
pakotomasz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Może ze sprężyną dociskającą wycieraczkę do szyby coś nie tak?
irlandczyk007 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2013 To nie chodzi o skrzypienie podczas pracy.Jest tradycyjny puk podczas zmiany kierunku scierania.Dzieje sie to zarowno w jednej jak i drugiej wycieraczce kiedy przylega do szyby.Podnosiłem jedna i druga i testowałem która to i wyszło dokładnie jak opisałem.
wojtas88 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zacząłbym od np. tego ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków na czarnym padzie (jeśli posiadasz polerkę) a jeżeli nie to jeszcze to ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków i przepolerować szybkę U mnie jak zaczynają skrzypieć wycieraczki to robię taki zabieg i wszystko pięknie chodzi
czornycinek Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 kolego irlandczyk007 chodzi ci o to że jak np. wyłączysz wycieraczki to opadają one na dół a następnie same podskakują o 2-3 cm do góry wydajać przy tym dźwięk ?
irlandczyk007 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2013 Nie. Nic nie odpada.Chodzi o to iż wyciieraczki oczywiscie działaj w lewo i prawo. Jak wracaja to słychac to wyraznie.
samekgsx550 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jak miałem oryginalną szybe to byle wycieraczki z tesco pięknie zbierały. Od kiedy wymieniłem na nową firmy krzak. To nawet oryginalne wycieraczki bosch chodzą jak po gównie.
chester121 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 mam to samo koledze nie chodzi o skrzypienie, tylko o pojedynczy dzwiek gdy wycieraczki sa w pionie i zmieniaja kierunek ruchu, wtedy ta guma ktora zbiera wode odchyla sie w druga strone (zgodnie z ruchem) i slychac wtedy tak jakby walniecie albo pukniecie (zaznaczam ze pojedyncze) (dodam ze szyba oryginalna i wycieraczki bosch AERO) probowalem juz zmieniac kat pod ktorym wycieraczki pracuja i bez sukcesow, aha moje poprzednie wycieraczki jak porownywalem to pioro jest o jakies 1mm nizsze od obecnego i stare nie wydawaly tego dzwieku pzdr
irlandczyk007 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dokładnie mam to co opisuje CHESTER.Jak temu zaradzić. A propo tej zabawy z szyba to czekam na dostawe rain-x niewidzialnej wycieraczki.Okaże się jak to działa.
michu93 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Kolego dobierz się do silniczka wycieraczek i zobacz czy nie ma tam luzu na tych tulejach czy jak to tam nazwać, ja mam u siebie to samo, co prawda w innym samochodzie i poprostu winny jest mechanizm - wyrobiony
irlandczyk007 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2013 To nie mechanizm gdyż jak podnosze wycieraczki to nie słychac tego walnięcia puknięcia
michu93 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 jak ja podnoszę to też nie słychać. ale czuję niewielki luz. jak nie pióra i nie mechanizm to nie mam pojęcia co ci tam pukać moze
chester121 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 mechaniz byl czyszczony i smarowany na starych wycieraczkach tego nie bylo wiec na 99% winne sa piora lub ustawienie pior wzgledem szyby, kupilem oryginaly bosha za ok 130zl (w sklepie motoryzacyjnym wiec chyba oryginały, mozna to jakos sprawdzic)
irlandczyk007 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Mieszkam w irlandi wiec nie ma tutaj miejsca zeby ustawic kont wycieraczek wzgledem szyby.przynajmniej nie wiem gdzie.Da sie to zrobic samemu?
darekmielcz Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 dopinam się do tematu u mnie podobnie ale zostaja tylko smugi na środku szyby org pióra bosha i wymieniona szyba sądzicie że sprężyny czy raczej polerka szyby?
Łukaszbl Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 ja założyłem aero z boscha i po problemie(szyba nie ori) Faktem jest że wycieraczki 120 zł za komplet ale efekt jest. Nawet w zimie.
mapelastik Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Panowie nic wam kosmetyki nie dadzą cuda wianki na patyku,KĄT WYCIERACZEK trzeba ustawić,trzeba złapać i przekręcić delikatnie przeginając drut w lewo bądź prawo i po skrzypieniu,jak ktoś chce to do serwisu tam mają przyrząd i ustawią i wszystko więcej podskakiwania nie będzie,chyba że wam się pióra skończą.Oczywiście to tylko na tzw pukanie-skakanie pomoże nie na smugi.
kiko79 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Odkad kupiłem audi 2 lata temu miałem juz ten sam problem .Wymieniałem już pióra kilka razy w ciagu roku od różnych producentów i zawsze to samo) Gdy wycieraczki zawracaja jest bardzo głosno. Dodatkowo na stronie kierowcy zawsze pozostaja smugi paski. Poprosze o porade co z tym fantem zrobić Ja miałem tak zawsze jak zostawiałem wycieraczki podniesione, żeby nie przymarzły...a potem d*pa...środkowa część (na wysokości zaczepu) źle przylega do szyby i nie wyciera dokładnie (albo wcale nie wyciera) i to na poziomie oczu kierowcy. Używam tylko SWF (przejete przez Valeo).
Rekomendowane odpowiedzi