peya81 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam Forumowiczów Posiadam dokładnie takiego VAG'a https://www.obd2.pl/index.php?p28,polski-vag-2-5-usb-obd2-kkl Gdy podlaczam kabelek do audiczki (2002r.) to niestety leca próby połączenia 1,2,3,4 i od nowa 1,2,3,4. W zwiazku z tym mam pytanko - czy ten VAG jest OK? Czy moze mam zły program (ver.2,5). Dodam, iż VAG na pewno jest sprawny, gdyż łączy sie z VW i SEATAMI do 2003r. Z gory dzieki za pomoc Piotrek
Tom-68- Opublikowano 23 Czerwca 2008 Opublikowano 23 Czerwca 2008 spróbuj zmienić czas latenci ( latency timer) jak masz oryginalny program do zapewne masz pdf-a tam jest to opisane. u mnie też zrywał i niełączył się , gdy zmieszyłem czas wszystko ok.
peya81 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2008 No własnie z tym jest problem, ze mam oryginalna plytkę, z jakims pdf'em ale tam sa opisane tylko glowne funkcje programu 2,5. 4,5... Są instrukcje ale tylko do instalacji VAGa i zmiania COM. ehhh VAGa mam od 2 lat, moze wtedy jeszcze nie dałaczali tego na cd ?? Mozesz mi wyslac na maila to objasnienie? [email protected] z gory wielkie dzieki pozdrawiam Piotrek[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2008, 19:57 _________________________________________________ok jestem po wizycie z VAGiem w furce Niestety po zmianie latency timer dalej nie ma polączenia z silnikiem. Ładnie łączy sie z klimatyzacją, ABS, światłami, ale niestety na tym na czym mi najbardziej zależało, czyli engine - LIPA Czy coś robie źle? Czy może jest jakiś jeszcze inny patent. Wierzę, że mi sie uda z Wasz pomocą Auto było gruntownie sprawdzane w serwisie przed zakupem (4m-ce temu) i tam ładnie współpracował. Wielkie thnx dla Tom-68- za pomoc w obniżeniu latency timerka pozdr
maciejek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Nie obsługuje protokołu komunikacji z silnikiem? Raczej powinien.
adamq Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Co do programu, to proponuję zainstalować wersję VAG-COM 311-2 firmy Ross-Tech. Demko znajdziesz na stronie ross-tech.com . W B6 silnik nie idzie przypadkiem po CANie?
spanky Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 W B6 silnik nie idzie przypadkiem po CANie?
adamq Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Czyli problem leży w programie, albo konfiguracji wirtualnego portu COM (przejściówki USB-RS232). Proponuję zainstalować tego VAG-COMa 311-2.
mcm Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Witam Forumowiczów Posiadam dokładnie takiego VAG'a https://www.obd2.pl/index.php?p28,polski-vag-2-5-usb-obd2-kkl Gdy podlaczam kabelek do audiczki (2002r.) to niestety leca próby połączenia 1,2,3,4 i od nowa 1,2,3,4. W zwiazku z tym mam pytanko - czy ten VAG jest OK? Czy moze mam zły program (ver.2,5). Dodam, iż VAG na pewno jest sprawny, gdyż łączy sie z VW i SEATAMI do 2003r. Z gory dzieki za pomoc Piotrek Kabel mam ten sam, ale VAG 311-2 N mam i śmiga aż miło
peya81 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2008 ok, dzieki za podpowiedzi, dziś podziałam i sie odezwę. oby zadziałało ... [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2008, 08:15 _________________________________________________Panowie jest prawie zaje**scie !!! Elegancko sie połączył, odczytał nawet błąd z silnika (sporadyczny), tylko nie moge go tym programem skasowac. Podejrzewam, iz do tego musze miec pełną wersję programu, mam racje? Tak czy siak wielkie dzieki za pomoc i wskazanie odpowiedniego programu. Pozdro
mcm Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 a wgrałeś wersję 311-2 ?? jeśli tak to błąd powinien się skasować a jeśli nie chce to nie jest błąd sporadyczny, chyba że VAG niezarejestrowany
klakiersss Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 ja mam ten sam problem polski vag lączy mi sie ze wszytskim oprócz silnika, a po sciagnieciu i instalacji tego vaga co tu polecacie niechce mi zainstalowac sterowników do kabla, co z tym zrobic?
mcm Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 najpierw instalujesz sterowniki kabla, a potem VAGa
klakiersss Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 wgałem stery od polskiego vaga i po właczeniu obojetnie ktorej funkcji programu mi sie wiesza. Czy może byc wina Visty?
adamq Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 klakiersss, pobierz wersję 311-2, a nie 7xx-x lub 8xx-x
klakiersss Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 pobrałem ta wersję i włąsnie na niej mi sie tak robi ze wybieram np. skanowanie silnika lubo obojetnie czego i mi sie zawiesza
mcm Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 wgałem stery od polskiego vaga i po właczeniu obojetnie ktorej funkcji programu mi sie wiesza. Czy może byc wina Visty? może być wina Visty
Hercus Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 kurka mnie zaś sie łączy tylko z klimą no i nie do końca z ABS (pika i mruga kontrolka) gdzie znajdę ten latency timer ?? i ktoś może podać jakie ma ustawiania portu transfer w bitach bufor parzystośc nieparzystość itd wszystko co jest w menadrzeże urządzeń jeżeli chodzi o port. łącze sie przez przejściówke RS na USB dodam że przy połaczeniu z silnikiem wyskakuje że za dużo błedów troszkę OT sorki
PAWEL69 Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 Z przejściówkami faktycznie są kłopoty po podłączeniu fejsa w menadżeże urz.powinno się pojawić "porty(COM i LPT) .tylko fejsa - bez połączenia do auta. kikasz na to 2 razy i pojawia sie "USB Serial port(np.com1) potem sprawdzasz jaki port przypisany został przez program vag com sprawdzasz to w zakładce "OPTIONS" jeżeli jest inny to ustawiasz na COM1 i test poniżej masz "Protocol Options", w oknie" START BAUD" jeżeli masz "0" to wpisz wartość 9600 na koniec save i próbuj PS. w menadżeże urządzeń klikasz na "usb serial port" pokaże się okno "Właściwości", klikasz na zakładkę" port seting" następnie zaawansowane(adwanced) USB Transfer size wpisujesz 4096 w dwa okna BM OPTIONS (latency timer) tu ja mam wpisane 11 ale jak nie idzie to zmniejszasz następnie zamykasz wszystko po kolei klikając na OK no i znowu próby Powodzenia i pozdrawiam
Hercus Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 dzięki bo właśnie bawie sie tymi ustaianiami i kurka nic klima ok centralny ok ale już ABS za dużo błedów w komunikacji ni Engine też ... bedę się bawił dalej ..
Rekomendowane odpowiedzi