Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z hamulcami przy pierwszym hamowaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja dzisiaj oczami hamowałem :eek::eek: Auto stalo pod chmurka 12 godzin.

Opublikowano

Normalne, teraz odwilż, duża wilgotność powietrza, wilgoć jest wszędzie

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Wystukane z Pegasusa

Nie opowiadaj, to nic normalnego, jakbys sie przejechal to bys wiedzial o co chodzi

Opublikowano

Wystukane z Pegasusa

Piotrek mówię Ci strach w oczach i normalnie ze dwa siwe włosy mi przybyło dzisiaj.

Opublikowano

witam. mam ten sam problem. codz wczesniej zapalila mi sie kontrolka abs jak pojechalem sobie na recznym ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu auta juz sie blad nie pokazal. ale mam tak jak wy z rana brak hamowania tylko ze u mnie jest pedal twardy i potem dopiero robi sie miekki. ma ktos jakies foto schemat jak sprawdzic wszystko aby niczego nie przeoczyc. mam aeb. dev gdzie jestes ??:decayed:

Opublikowano
Co wy chłopaki se jakiejś jaja robicie? :wink:? Zazwyczaj jeśli auto w taką pogodę przestoi nockę pod chmurką to zbierze się nalot na tarczach i pierwsze hamowanie to jakby kotwice zarzucić .

:facepalm:

Przeczytaj watek dobrze czlowieku,nikt tu nie pisze mocnym hamowaniu tylko o jego braku.

:polew:

_____________________________________________________________________________________________________

Może być że coś sypią na drogi dziwnego, albo wam się osłony przegubów posypały i klocki w smarze :wink: a wcale tego po tarczach nie widać bo klocki wciągają smar.

Opublikowano

Mnie też dopadło:) tylko że dobrze by było jak by ktoś znalazł odpowiedz na pytanie dlaczego tak się dzieje i jak to uniknąć?

Opublikowano

Wystukane z Pegasusa

Piotrek mówię Ci strach w oczach i normalnie ze dwa siwe włosy mi przybyło dzisiaj.

to ładnie, pewnie stad ten pomysl z nowymi heblami:P

Opublikowano

Wystukane z Pegasusa

to ładnie, pewnie stad ten pomysl z nowymi heblami:P

między innymi :decayed:

Opublikowano

dla nadgorliwych polecam jeszcze wymienic plyn hamulcowy

sprawdzic szczelnosc wezyka podcisnieniowego idacego do serwa

i sprawdzic samo serwo czy nie ma wody w srodku

Opublikowano
dla nadgorliwych polecam jeszcze wymienic plyn hamulcowy

sprawdzic szczelnosc wezyka podcisnieniowego idacego do serwa

i sprawdzic samo serwo czy nie ma wody w srodku

Jak sprawdzic wode w serwie? Reszta pewne. Poza tym nagle 30 chlopa nie traci hamulcow bez przyczyny ktora moze wystapic wszedzie.

Oslony przegubow :facepalm:

Opublikowano

na serwie wchodzi wężyk i mozna go wyciagnac, delitaknie zeby nie uszkodzic. Strzykawka - na koncu rurka przezroczysta dzieki ktorej po wlozeniu jej do srodka, w momencie odsysania bedzie mozna zobaczyc czy jest jakakolwiek ciecz. Mi mechanior tak robil, stwierdzil ze jest ciecz i nastala wymiana serwa.

Oslony przegubow u wszystkich ? :facepalm: to moze jakis zakup grupowy, sorry niewytrzymalem. :banan:

Opublikowano

dokladnie, wezykiem mozna obczaic serwo

a to ze nagle kilkudziesiat osob ma ten sam problem to moim zdaniem ewidentna wina warunkow atmosferycznych i wilgoci

Opublikowano

witam wszystkich władców pierścieni :hi: mnie dziś też żonka zakomunikowała ze coś jest nie tak z hamulcami to chyba typowe dla kobiet :jezyk: wiec dziś rano to ja dostąpiłem tego zaszczytu i zabrałem moja srebrna strzałę na przejażdżkę i co ?? dojazd do drogi wcisnąłem pedał hamulca i hamulec z siłą jaka zawsze używałem do hamowania pedał był twardy i auto nie chciało zahamować prawie wjechałem na drogę W drodze powrotnej wjechałem do znajomego mechanika wsiadł do auta i pierwsze mocne i powolne wciśniecie przy którym pedał doszedł prawie do podłogi a po każdym następnym naciśnięciu pedał hamulca robił się coraz twardszy :kwasny: POMOŻECIE???

Opublikowano

Dzis po pracy hamulec beton, wiadomo starla sie rdza i juz bylo normalnie ale nie bylo masla :banan:

Z tym ze auto stalo na sloncu i temp ok 8 stopni

Opublikowano

zbiorowo wszystkim sie hamulce posypaly :grin:

Opublikowano

Dziś kolejna jazda i o dziwo było dobrze od samego początku,a auto stało 20 godz.od ostatniej jazdy.Jedynie szuralo na początku.Jakaś anomalia :confused:

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

A mi się wydaje że to jest związane z pompą i nagłą zmianą temperatury na dworze

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Witam miałem to samo przez ostatnie 3 dni deszczu odwilży. Dzisiaj zamiast deszczu i wilgoci był wiatr i problem znikł wiec chyba coś z tą wilgocią jest na rzeczy.

Opublikowano

u mnie to samo wczoraj i dzisiaj jak samochód B6 postał pod chmurką i wracałem po pracy do domu. To coś jednak z pogodą ma związek. Prosimy o opinię fachowca.

Pozdrawiam