Adrian Paszkowski Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 No to się zawiodłem.. Posiadam takie felgi. W zasadzie wychodzi na to że to nic specjalnego. Nie wiem jaki będzie wynik kiedy usiądzie nieco niżej. Rozmiar 16 szerokości nie znam bo felgi w domku, a ja pracuje w niemczech i smigam na zimie. Chcę by audi usiadła nieco niżej ale nie za nisko. Jakies 4-5 cm w dół. Wybor padł na nowy mta technik. Ktoś coś moze na temat komfortu jazdy powiedziec ? Czy będzie dużo sztywniej i głośniej w środku ? Inne felgi to i pewnie dystans będzie można szerszy pakować [emoji4] [emoji12]
booster70 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2016 Aaa do 16 to spoko 20 na tyl i przod wejdzie
Adrian Paszkowski Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Gwint już mogę sobie wybić z głowy.. Dystans siądzie w chwili zmiany kół na letnie. Wsadzam 20mm i niech sie dzieje wola Boga. Następny mod to będą chromowane lusterka i relingi, później... FOTELIK DLA DZIECKA Stąd właśnie brak gwintu. Szwagier kupił też b5 avant tylko rok młodszą i ma tam cos w czym zakochałem się od razu - elektronicznie skladane lusterka. Może przekupie go jakoś, by wylądowały w mojej P.s. Booster70 nie mogę się na patrzeć na twoją. Jest mega !! Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
karol24 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 A co ma fotelik do gwinta? młodego od początku na gwincie woziłem nie narzekał
Adrian Paszkowski Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Młodego tak, ale jak będzie młoda ? Dwie baby kontra gwint.. nie chcę by jeździły w bagażniku z zaklejonymi buziami Druga strona jest taka, że boję się tego zawieszenia. Nie miałem okazji pojeździć nieco niżej niż seria, chyba że za czasów kiedy kupiłem citroena xantie na hydro zawieszeniu. Chodzi tu o twardość MTSA, korci mnie strasznie i trochę przeraża. Mam też pytanie, czy im niżej tym sztywniej ? [emoji14]
misiek95 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Chodzi tu o twardość MTSA MTS stosunkowo miękki. wkładaj i sie nie zastanawiaj. To profil opony i masa nieresorowana decydują o komforcie. Twardość zawieszenia to bardzo przyjemna cecha moim zdaniem Mam też pytanie, czy im niżej tym sztywniej ? Może być niewielka róźnica. Zależy to od charakterystyki amortyzatorów. Ja w gwincie KW nie czuje różnicy w twardości
Adrian Paszkowski Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 W takim razie w przyszłym miesiącu najprawdopodobniej kupuję. Dam znać jak wrażenia z jazdy
pgzibi Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Niedawno założyłem u siebie gwint AP, kupiony od Kolegi Trewor87 z forum. Śmiało mogę polecić! Przesiadłem się z 1BA. Na nowym gwincie jest znaaaacznie większa pewność w zakrętach - wychylenia boczne bardzo mocno zostały zredukowane. To samo przy hamowaniu i przyspieszaniu - samochód już prawie w ogóle się nie buja. Kolejna sprawa, to komfort. Myślałem, że jakoś drastycznie spadnie, że wszystkie, nawet najmniejsze dziury na drodze będą odczuwalne - ale nie! Ten gwint wybiera sporo nierówności, a resztę robi opona - u mnie z dość dużym profilem, bo jeżdżę na kole 205/55/16. Oczywiście jest odczuwalnie bardziej twardo, niż wcześniej, ale już pierwszego dnia użytkowania stwierdziłem (i podtrzymuję to zdanie także dzisiaj), że na gwincie jeździ się o niebo lepiej (i bezpieczniej). Jak powiedziała moja dziewczyna: "jest przyjemnie twardo" (co, wyrwane z kontekstu, może dość dwuznacznie zabrzmieć )
misiek95 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 obczaiłem furke na Rothenburgu na żywca pozdrawiam
booster70 Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Oo szkoda ze sie niw udalo pogadac Ostatnio wpadły heble na tyl z a8 d2 269mm wentylowane jest odczuwalna poprawa Edytowane 16 Maja 2016 przez booster70
Matejus_93 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Dasz radę ogarnąć jakiś How To? Będę wdzięczny
booster70 Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 Jest temat na forum ale moge tu napisac. Piasty z c4, tarcze i zaciski z a8 d2 polift (aluminiowy zacisk) ja dalem tez przewody gumowe z a8 bo te z b5 nie za bardzo chcialy pasowac a ne chcialem nic naciagac i podginac, najwazniejsze to dorobic dystans pod jarzmo ok 17mm, do tego dluzsze sruby, dalej to juz kazdy bedzie wiedzial co z tymi puzlami zrobic
karol24 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 nieźle seryjne są takie małe, że ich w ogóle nie widać
booster70 Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 Tutaj pod wzgledem estetycznym tez szalu nie ma, liczylem na cos wiecej hehe
misiek95 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 podliczałeś ile cenowo Cie wyszedł komplet potrzebny do przekładki?
booster70 Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 Zaciski i jarzma 50/szt, tarcze 190, klocki dalem nowe 60, piasty z c4 30/szt, dystanse 40/szt, reperaturki zaciskow chyba 30/szt, lacznie ok 540zl... Kurde jak tak teraz podliczylem to wyszlo troche nie zdawalem sobie sprawy hehe Aa i leszcze lozyska skf 60/szt..
karol24 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 ważne, że lepiej hamuje poka z kołem jak to wygląda
j4s2c2vr Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Dasz radę ogarnąć jakiś How To? Będę wdzięczny Obczaj u mnie w temacie masz kilka zdjęć Bez dystansów na zaciskach z S6 i tarczach z A8, oryginalne przewody hamulcowe. Według koncepcji Pioterosa... Testowane w boju: na trasie i na rajdowaniu po lotnisku
Matejus_93 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Dasz radę ogarnąć jakiś How To? Będę wdzięczny Obczaj u mnie w temacie masz kilka zdjęć Bez dystansów na zaciskach z S6 i tarczach z A8, oryginalne przewody hamulcowe. Według koncepcji Pioterosa... Testowane w boju: na trasie i na rajdowaniu po lotnisku A w moim to się sprawdzi skoro mam FWD? Pytam bo jeżeli tak to postaram się opchnąć zaciski z a8 i kupić z S6.
booster70 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 Z tego co wiem to zaciski nie roznia sie skutecznoscia, do fwd musisz zmienic piasty jak ja Odgrzeje kotleta
Rekomendowane odpowiedzi