Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] CZIKITA big REACTIVATION A4 B5 optic RS

Jak ci się podoba CZIKITA ?  

132 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak ci się podoba CZIKITA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na początku byłem optymistycznie nastawiony do tego projektu i miałem nadzieję że pójdzie w dobrą stronę. To coraz bardziej wydaje mi się że Kamil niestety ale jesteś oderwany od rzeczywistości. Mierz siły na zamiary i przemyśl swoje plany bo na razie to są twoje fantazje i weź pod uwagę ile ma nalatane twój silnik, pompa, i reszta osprzętu, a potem zastanów się ile jeszcze pociągnie to wszystko.

Ogólnie co do auta to dawno go nie widziałem na żywo, ale coraz bardziej dochodzę do wniosku że pomyliłem się w ankiecie.

Opublikowano

Przeć miałem remont silnika i to cały praktycznie więc o motorownię jestem spokojny graty też wymieniam ic wydech turbo nowe więc tylko pompa jest piętą Achillesa mojej czikity Jarek wpadnij na spota w niedziele to zobaczysz że tragedii nie ma :wink:

Opublikowano

Na 99% mnie nie będzie, jak termin przeskoczy o tydzień to znowu będę się pojawiał.

A pompę oleju zmieniałeś? albo mierzyłeś ciśnienie oleju? Co wchodziło w skład tego remontu?

Opublikowano

Pasek rozrządu , uszczelniacze siln, uszcz misy, uszcz zaworów kpl, rolka nap rozrządu , rolka prowadząca, pompa wody, uszcz zaworowe,uszcz głowicy,uszcz kol ss, uszcz kolektora wydechowego , panewki korbowodowe sil.nom , pierścienie tłokowe nom , termostat, złącze odmy, śruby głowicy , poduszki , pasek alternatora ,pasek 4pk wsp, rolka prowa paska alter, rolka napinacza alternatora, uszczelka silnika z obudową , uszczel obudow, uszczelka rury kolektora , świece żarowe , filtr paliwa , łożysko wsp, węże podciśnienia , turbina AWX , nowy większy IC centralny , kompletny wydech 2,5 cala

więc chyba styknie co do motorowni co nie ? :wink:

Opublikowano

A jeszcze wzmacniane sprzęgło i docisk u Radzikowskiego no i moja skrzynia 6 biegowa :wink:

Opublikowano

Tak tylko w tych 2,5 to jest kilka wersji tak czytałem i dopiero po kodzie części można sprawdzić czy to są 216 czy nie :kwasny: no i na allegro bojno kupować kurde czekam na rozbite auto kolegi albo na okazję jakąś bo jednak wtryski to już nie mogą lać do takiej zabawy :hi:

Opublikowano

Podpytaj w razie czego o nr seryjne i większość pompiarzy za darmo ustali ich pochodzenie. Jak już będziesz się bawił w 216-tki to bierz Boscha, tak jak szły do volvo czy t4.

Opublikowano

Kolego a z audi a6 c5 2,5 nie podejdą bo właśnie ta ma do kolegi dotrzeć i tam będą wtryski bo chyba też są 216 w zależności od wersji jakiejś tam

Opublikowano

W 2.5 TDI R5 siedzą 210

Opublikowano

Co to jest R5 bo pierwszy raz słyszę taką nazwę pany mówcie modelami samochodów i silników w nich będzie mi łatwiej szukać :wink:

Opublikowano

ale kosa:jerk::travolta:

Opublikowano

2.5 TDI R5 ma 5 cylindrów np. AEL, AAT

Opublikowano

A to że 5 to tak kolega mi mówił że jak podejdą i by się pokazało że tam są 216 to mi do 4 da jednego gratis :wink: a gdzieś czytałem że czasem ładują 216

Opublikowano

210 tam siedzą w serii. Temat już przerabiałem z tym silnikiem. 216 miałeś w transporterze.

Opublikowano

Co wy tu za herezje piszecie:whistling: Z 2,5TDI A6 C5 nie podejdą to V6 jest, a tobie są potrzebne z silnika montowanego w 100/C4 2,5TDI i T4 o oznaczeniu AHY i mocy 140km.. był jeszcze AHF(niewiem co za wtrysk i AEL 210mm

72699533_3_644x461_audi-c4-a6-25tdi-140km-sedan-96r-zamienie-na-wieksze-doplace-audi_rev004.jpg

jak chcesz fabryczne bosch, albo kupujesz innej marki zamienniki fratelli, firad chyba nie ma akurat 216ek, ale są bodajze 220ki:whistling: trzeba by popytać pompiarzy co mogą sprowadzic, a na forum paru jest...

---------- Post dopisany at 15:07 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ----------

moim zdaniem lepiuej kupić nowe zamienniki:whistling:

Opublikowano

czyli używki wtryski to tylko w tych modelach tak i nigdzie indziej 216 nie ma do AFNa ?

audi 100 audi A6 C4 2,5TDI i VW T4

---------- Post dopisany at 16:39 ---------- Poprzedni post napisany at 16:36 ----------

Coś takiego w necie znalazłem :

0.205mm to DSLA 150p520 np. afn

0.210mm to DSLA 150P502 z silnika AEL 5cyl.

0.216mm to DSLA 150p764 silnik AXG/AHY transporter

0.230mm to DSLA 150pp764 produkuje tylko bosio

---------- Post dopisany at 16:40 ---------- Poprzedni post napisany at 16:39 ----------

Co wy tu za herezje piszecie:whistling: Z 2,5TDI A6 C5 nie podejdą to V6 jest, a tobie są potrzebne z silnika montowanego w 100/C4 2,5TDI i T4 o oznaczeniu AHY i mocy 140km.. był jeszcze AHF(niewiem co za wtrysk i AEL 210mm

http://img15.tablica.pl/images_tablicapl/72699533_3_644x461_audi-c4-a6-25tdi-140km-sedan-96r-zamienie-na-wieksze-doplace-audi_rev004.jpg

jak chcesz fabryczne bosch, albo kupujesz innej marki zamienniki fratelli, firad chyba nie ma akurat 216ek, ale są bodajze 220ki:whistling: trzeba by popytać pompiarzy co mogą sprowadzic, a na forum paru jest...

---------- Post dopisany at 15:07 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ----------

moim zdaniem lepiuej kupić nowe zamienniki:whistling:

Nowe zamienniki to chyba drogie po regeneracji są za 700 zł na allegro więc nowe pewnie ponad tysiaka :kwasny:

---------- Post dopisany at 16:45 ---------- Poprzedni post napisany at 16:40 ----------

Z silnika AHY jest tylko ten wtrysk :kwasny:

Wtrysk T4 2.5 TDI AHY FABRYCZNIE NOWY (3470882103) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

daj ten wydech na czarno chociaż i koło na czarno no posadzić by to pasowało

Opublikowano

To nie mużin tylko banan zostaje białe :banan:

---------- Post dopisany at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany at 17:01 ----------

Posadzony już był wyjść z poślizgu się nie da kiedyś będzie AIR a teraz jest koza :wink: Najpierw moc potem reszta :naughty: