VectorC Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam Od dnia 1 lutego 2013 stałem się mam nadzieje - szczęśliwym posiadaczem Audi A4 B5 2.8 Quattro. Zamieniłem Opla Corsę C 1.7 cdti na Audi z uwagi na to że dużo jeżdżę w trasie i potrzebowałem większego, bardziej komfortowego auta. Padło na A4, póki co jestem zachwycony tym jak to auto się prowadzi . Auto posiada praktycznie pełne wysposażenie. Skórzaną tapicerke z grzaniem tyłka, klimatyzacje, nagłośnienie BOSE itp. Jutro mam nadzięję że będe miał wiecej czasu na porobienie lepszych zdjęć. Póki co nie mam pomysłów na modyfikacje auta, może coś zaproponujecie. Czekam na spoty w Olsztynie. Pozdrawiam
gucionexia Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Hej. Daj fotki wnętrza. Kolejne Quattro zaczynam żałować,że sam tego nie mam
VectorC Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Opublikowano 3 Lutego 2013 Jutro wrzucę fotki wnętrza i lepsze zdjęcia z zewnątrz. Przesiadając się z corsy w dieslu, wrażenia są niesamowite. A na śniegu to już w ogóle nie ma porównania do FWD tylko hamuje tak samo trzeba pamiętać.
Mati_23 Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 no ładnie 2.8 to co u mnie tylko ja mam bez Q ale czasami nie można mieć wszystkiego
VectorC Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam, obiecane zdjęcia wnętrza i całego auta. Mam pewien problem, otóż jak ruszam gwałtownie na śniegu niezależnie czy z kontrola trakcji czy też bez niej słychać stukanie, oraz jest wyczuwalne uderzenie w okolicy pedału gazu, wiecie co to może być ? wiem że trzeba wjechać na podnośnik i zobaczyć ale może ktoś już miał podobny objaw ? Przy delikatnym ruszaniu bez uślizgu kół objaw ten nie występuje. Auto normalnie się prowadzi, tylko ten stukot denerwuje. Pozdrawiam
VectorC Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 z przodu tak jakby za grodzią silnika.
Mati_23 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 o to niepokojące najlepiej wjedz na podnośnik, ale jeżeli stuków nie ma na postoju to ciężko będzie postawić diagnozę chyba że kto już miał taki przypadek
kamien85 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Widziałem ją na alledrogo Fura jest dobra ale automat mnie nie przekonuje, chociaz w trasie pewnie się sprawdzi
VectorC Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 No właśnie dlatego chciałem automat ponieważ jeżdżę dużo w trasie, ale i w mieście zawsze to fajnie a i tiptronic to super sprawa prawie jak manualem Ten stukot może być spowodowany jakimś luzem w zawieszeniu.
luk88spider Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 a jak ruszasz na asfalcie do dechy to też jest ten stukot? Ja mam tylko przód i słabsze auto ale jak ruszam gwałtownie i jestem na granicy zerwania przyczepności to też tak mam... tylko że w tym momencie to jest taka granica gdzie przyczepność sie zrywa i znów łapie A co do autka to naprawde super a jedynie co mnie nie przekonuje to automat i kolor heh a też czasami jak mam doła to żałuje żę nie mam na cztery łapy:grin:
VectorC Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Nie na asfalcie tego nie ma ponieważ nie zrywa na asfalcie moim zdaniem to będzie coś w zawieszeniu miało luz. Pozdrawiam i dzięki za miłe słowa
RAWULI Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 łoj tam się strachasz asr pomaga rakiecie wystartować
VectorC Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 być może, jestem przewrażliwiony na punkcie swoich aut.. a tego ASR się nie da wyłączyć całkowicie przyciskiem ? bo u mnie jest tylko od ESP
Magicbattle Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 swietny samochodzik i kolorek wypas mozesz duzo podzialac. co do stuku to wiesz ciezko cos powiedziec na sucho moze predzej nagraj jakis filmik a najlepiej to do jakiegos mechanika albo na podnosnik i sam popatrz co i jak. asr raczej nie tym bardziej ze kolega mowi nawet przy wylaczonym to sie dzieje moze poducha od skrzyni. jak wjedziesz na kanal to zaciagnij reczny i proboj ruszyc do tylu albo przodu a druga osoba bedzie patrzec od spodu czy sie unosi czy nie.
assist Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 furka zacna, no i kolor.. choruje na taki plus czarny dach gratuluje autka, bezawaryjności życzę pzdr. assist
paput Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 dobre połączenie silnika i napędu:naughty:
Rekomendowane odpowiedzi