Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana termostatu WAHLER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dajcie już na luz. A ja powiem tylko Behr i nigdy nie było awarii reklamacji i innego rozwolnienia w żadnym aucie.

Zadyma jak w olejach a wystarczy kupić termostat Behr i te wasze do kosza. Nigdy nie siadł nie reklamowałem nie poprawiałem. Wkładasz i jeździsz do sprzedaży. ;-)

Behr to właśnie ori Aso na pierwszy montaż. ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.

Opublikowano

Co do wahlera zawsze bylo ze made in germany.Nie mialem z francji. Teraz chyba zapodam tego behra. Zobaczymy.

Pozdro

Opublikowano

kurde az sie przyjrze we wtorek wahlerowi (80 % sprzedajemy verneta). wiem ze do wczesniejszego peugeota mialem NA PEWNO france i mial sie dobrze przez 5 lat az sprzedalem auto. co do behra ok - ale nie robi do wszystkich aut.b dodatkowo 90 % spolecznosci chce tanszy termostat ktory spelni zadanie. i tak jest. Motul czy valvoline sprzedaje sie w stosunku 2 do 10 castrola egda. coz taka juz mentalnosc. to jezdzi i to jezdzi. a z jakim efektem na dluzsza mete? kazdy robi co chce.

EOT

Opublikowano

Wahler Made in Germany :thumbup1::thumbup1::thumbup1: i 90st. na blacie.

Opublikowano
Wahler Made in Germany :thumbup1::thumbup1::thumbup1: i 90st. na blacie.

No wlasnie. 5 razy ze zrobione z szkopach i najdłużej wytrymal 3 tygodnie 1. Ten ostatni otwiera tuz przed 90 i spada na 80. Rece opadaja.

Pozdro

Opublikowano

Ja mam założonego Wahlera, na pudełku jest Made in Germany i jak na razie wszystko ok :thumbup1:

Opublikowano

mam założony Wahler i jest wszystko w porządku a jak grzeje aż miło :decayed:

Opublikowano

U mnie w ciągu roku był: 2x Wahler i 1x ori ASO i wszystko o d*pę potłuc.... Kupiłem przypadkiem Verneta i teraz silnik ładnie trzyma temp. :)

Opublikowano

Pany wymieniłem termostat na ori behr a temp nadal skacze od 80 do 90 może być trafiony czujnik a nie pokazywać błędu? ?

Opublikowano

A teraz tak trochę z innej beczki...

Po jakim czasie nagrzewa Wam się silnik 1.9 AVF do licznikowych 90°C przy obecnych porannych temperaturach (-1°; 0°; +1°C) oraz po pracy czyli w godzinach 15-17 kiedy temp. jest wyższa ok.5°÷6°C, jaki dystans musicie przejechać? Biorąc pod uwagę praktycznie brak miasta, świateł i korków i jadąc mniej więcej 80km/h czyli bez szaleństw.

Mam wrażenie, że dość długo osiąga właściwą temperaturę.

Proszę o odpowiedź tylko użytkowników diesla 1.9 130KM (AVF; AWX)

Opublikowano
Pany wymieniłem termostat na ori behr a temp nadal skacze od 80 do 90 może być trafiony czujnik a nie pokazywać błędu? ?

Może.

Opublikowano

Po jakim czasie nagrzewa Wam się silnik 1.9 AVF do licznikowych 90°C przy obecnych porannych temperaturach (-1°; 0°; +1°C) oraz po pracy czyli w godzinach 15-17 kiedy temp. jest wyższa ok.5°÷6°C, jaki dystans musicie przejechać? Biorąc pod uwagę praktycznie brak miasta, świateł i korków i jadąc mniej więcej 80km/h czyli bez szaleństw.

avf w A6 C5 - faktycznie zauwazylem ze dosc dlugo - okolo 15 km trzeba przejechac zeby osiagnac 90 st.

Opublikowano

Akurat dzisiaj sprawdzałem szybkość nagrzewania gdy wracałem z pracy.

Temp na FIS -2st C, trasa tempomat na ok 90km/h V bieg, siła nadmuchu 2 kreski, 20st na klimatronicu. Po dokładnie 8km na wskaźniku wskazówka osiągnęła 90st. Natomiast przy dojazdach do świateł i oczekiwaniu na ich zmianę wskazówka opada, ale to akurat naturalne dla tego silnika.

Z tym że u mnie w aucie poniżej 5st C załącza się dogrzewanie z fabrycznego piecyka Webasto.

Opublikowano

Temp. -1C na FIS, 18C na klimatroniku a siła nadmuchu na I stopień - 5km i 90C na vagu ( 2km po drodze szybkiego ruchu 5.bieg ok. 100km/h, pozostałe 3km różnie jak to po mieście).

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U nas na warsztacie masowo montujemy wahlery i nigdy z żadnym nie ma problemów. U mnie w audi jeździ już ponad rok w fieście 3 lata i też jest ok. Temperaturę płynu sprawdzajcie vagiem, nie sugerujcie się wskazówką na liczniku, nie zawsze wskazują idealnie. :wink:

Dobrze odrazu zalać świeży płyn. :wink:

Potwierdzam, też mam wahlera i działa bez zarzutu, temperatury sprawdzone Vagiem. Trzyma ładnie wskazówkę na środku podczas jazdy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopaki ile uszczelek jest przy termostacie Wahlera do AFN? Zamówiłem takowy, przyszedł i jest w pudełku tylko jedna uszczelka, taki większy gumowy oring, czy jeszcze jakieś będę potrzebował przy wymianie?

Opublikowano

Na moje oko komplet ;-)

Opublikowano
Na moje oko komplet ;-)

A ile to jest komplet? :facepalm:

Opublikowano
Chłopaki ile uszczelek jest przy termostacie Wahlera do AFN? Zamówiłem takowy, przyszedł i jest w pudełku tylko jedna uszczelka, taki większy gumowy oring, czy jeszcze jakieś będę potrzebował przy wymianie?

Ma być jedna uszczelka a dokładnie ten oring o którym piszesz :wink: