Guregoru Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 wstępnie: maska, zderzak, błotnik prawy, lampa, pas przedni, opona, obudowa filtra powietrza... o 16 jade na powazniejsze oględziny jak już go rozetnie ;( Ja pie...e jak tyś to zrobił
SoMeS Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 dołączałem się do ruchu.. i wyleciałem na lewy pas a że tam ktoś tak ładnie przypier...alał to ratowałem się ucieczką... a że obok była już tylko barierka to się w nią wbiłem... ;( mijał mnie nawet kolega który na spocie wczoraj był tą czerwoną b7 ale nie pamiętam imienia (sory)
Guregoru Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 dołączałem się do ruchu.. i wyleciałem na lewy pas a że tam ktoś tak ładnie przypier...alał to ratowałem się ucieczką... a że obok była już tylko barierka to się w nią wbiłem... ;( :wallbash:
SoMeS Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 ale kolejny raz mogę powiedzieć że b5 to bardzo twarde auto.... przy 120km/h i praktycznie wbiciu się w barierkę to straty i tak nie wielkie... tydzień i auto będzie zrobione... jestem tylko w szoku że się felga nie złamała bo wyskoczyłem z krawężnika [br]Dopisany: 18 Kwiecień 2009, 13:22_________________________________________________btw poszukuję zderzaka od esy na śląsku jestem w stanie przyjechać po niego jeszcze dzisiaj
diman Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 siemano a jeszcze rano ciebie SoMeS widziałem jak z parkingu wyjeżdzałes i pogoniłes jak oszalaly akurat smigalem po moją furke no to powodzenia przy naprawie
MAJKI Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 SoMeS to współczuje, jak mi gość dupnał w moją niunie to miałem takie nerwy Nie wytrzymałem musiałem przymierzyć jak leżą nowe koła ale gleba musi być bo bez niej nie ma efektu...
SoMeS Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a pomyśleć że miałem do szkoły nie jechać no nic stało się... furkę się zrobi i będzie w stanie lepszym niż była... dobrze że mi sie nic nie stało przynajmniej mam wreszcie pretekst żeby zderzak od esy wsadzić i pomalować to co miałem do malowania...[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2009, 13:50_________________________________________________Panowie potrzebuję kupić kilka gratów jak by ktoś coś z tego mógł zoorganizować będę wdzięczny... błotnik, lampe, maske, obudowe filtra, pas przedni mam... poszukuje jak narazie zderzaka s4 lub w najgorszym wypadku polifta.. ręsztę będę wiedział po obejrzeniu autka od środka co jadę zrobić o 4tej[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2009, 13:58_________________________________________________poniżej foty... jak by ktoś miał jakąś diagnoze jeszcze co tam mogło pójść to proszę o podzielenie się tym ze mną
gregory Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 SoMeS masz duże szczęście, że klima nie ucierpiała- chyba.
SoMeS Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 układ klimy z tego co udało mi się dojżeć to jest cały... chłodnice też...ale gdyby nie to wzmocnienie co na zderzaku jest a które posypało się na kilkanaście części to pewnie bym miał silnik w środku
egon0407 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 układ klimy z tego co udało mi się dojżeć to jest cały... chłodnice też...ale gdyby nie to wzmocnienie co na zderzaku jest a które posypało się na kilkanaście części to pewnie bym miał silnik w środku uuu to nieciekawie współczucia:( Wogole mam problem wczoraj na zlocie miałem podlączonego Vaga pod Auto i sie okazalo ze mam padnięta sonde lamde a dzwonilem dzis do hurtowni i sie dowiedzialem ze mam dwie takie jedna jest przy silniku i a druga gdzies przed katalizatorem to skad mam wiedziec która mi szczeliła a moze oby dwie??
krolu Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na jednym ze zdjęć widać ta wgniecioną barierkę?? Współczucia... Miałeś AC?
Pelex Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 SoMeS ja mam spostrzeżenie jest okazja pozbyć sie SONARÓW i zapodać ori zespolone po liftowe, a co do zderzaka z ESY to
SoMeS Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 lamp chyba nie będę zmieniał bo miałem jedną taką w piwnicy... muszę tylko przerobić pod ksenon... po zderzak jutro jadę na giełde jeżeli nie dorwe od esy to może chociaż ten z drugiego lifta ze spryskami jak się uda... jak nie tu ch..j i będzie co było... zależy mi też na tym by szybko autko odzyskać... dzisiaj mi już mój mechanik zaczął je rozbierać... byłem tam i co się okazuje do wymiany jest: zderzak, maska, błotnik, opony przód, obudowa filtra powietrza, wyklepać trzeba fartuch prawy bo przejął całą moc uderzenia, belka wzmacniająca zderzak, pas przedni, kratki zderzaka, lampa (tyle dobrze że żarnik i przetwornica uratowane), zawiasy maski, grill.. no i malowanie 4ech elementów.... AC nie było... jak wszystko pójdzie jak należy do końca przyszłego tygodnia odzyskam niuńkę
Pelex Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ło żesz kó....a troche Cię to szarpnie a co do zarnika i przetwornicy to to akurat byłaby najmniejsza strata finansowa :gwizdanie: policz opony maska bok zderzak to sa wydatki
SoMeS Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 wszystko już mam prócz zderzaka więc nie ma tragedii :gwizdanie:
gregory Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Wogole mam problem wczoraj na zlocie miałem podlączonego Vaga pod Auto i sie okazalo ze mam padnięta sonde lamde a dzwonilem dzis do hurtowni i sie dowiedzialem ze mam dwie takie jedna jest przy silniku i a druga gdzies przed katalizatorem to skad mam wiedziec która mi szczeliła a moze oby dwie?? W AEB jest jedna sonda Lambda, niech nikt nie ciśnie kitów że są dwie. Musisz jednak kupić tą właściwą, bo normalnie powiedzą ci że są dwa typy sond do AEB. Jeden był wkładany do AEB do któregoś tam miesiąca któregoś roku, a po tym była sonda o numerze z inną końcówką. Kup tą właściwą i żadnych podróbek, tylko ori Bosch bo możesz dwa razy kupować. SeMoS te B5-tki wcale nie są takie mocne, tylko 2 gwiazdki w teście Euro NCAP no i nie za ciekawie to wygląda przy zderzeniu przy 50km/h: (ogólnie katastrofa) http://www.youtube.com/watch?v=Stj-FA-LJD8&eurl=http%3A%2F%2Fwww.a4-klub.pl%2Fsmf%2Fempty-t74644.30.html&feature=player_embedded Poza tym to zderzak z Esy to minimum 800zł, jeśli się uda taniej dostać to spoko, ale wątpię bo każdy wie co to jest z czym się to je i że jest na to popyt.
proton2 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 SoMeS to współczuje, jak mi gość dupnał w moją niunie to miałem takie nerwy Nie wytrzymałem musiałem przymierzyć jak leżą nowe koła ale gleba musi być bo bez niej nie ma efektu... Hehe ... identyczne jak moje Ja się dopiero w tym tygodniu dowiem jak na moim będą wyglądać. Wziąłeś z ET 30 czy 40 ?
Pelex Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ten teścik faktycznie za dobrze nie wygląda ale myśle że w rzeczywistości jednak żadne TICO nie ma szans :polew:
SoMeS Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 miałem już 2 wypadki b5 tj; raz czołówka z nowym miesięcznym grande punto przy prędkości mojej 80km/h rok temu to straty były na jakieś 6k zł a punto miało silnik w środku i poszło do kasacji... a teraz kontakt z barierką przy 120km/h i też nie ma tragedii więc ja na ten temat mam dobre zdanie z własnej autopsji
MAJKI Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Hehe ... identyczne jak moje Ja się dopiero w tym tygodniu dowiem jak na moim będą wyglądać. Wziąłeś z ET 30 czy 40 ? Proton wziąłem ET 30 bo te drugie nie pasowały w B7, prawie obcierała felga o amortyzator z tyłu, Felga jest bardzo szeroka i to moze dlatego.
Rekomendowane odpowiedzi