piotraudi Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam jak w temacie znacie jakiś preparat który usunie tą gumę którą są pokryte rączki od drzwi?Wiem ,ze można rozebrać drzwi rozebrać rączki zeszlifować pomalować i gotowe!Lecz usunięcie tej gumy jakimś preparatem będzie na pewno szybsze ,łatwiejsze i bezproblemowe i lakierować nie będzie trzeba ,ponieważ pod gumą plastik jest jak nowy
Gość adus20 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 nie da rady, i uwazaj na roozne masci rozpuszczalniki zeby ci jej nie potopily, ewentualnie jakims 2 elementem gumowym pocieraj, ale uwierz mi szybciej zdemontowac, zdrapac, papierem poprawic na gladko i mozesz psikac farba
Rafał83 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 ja u siebie zeskrobałem plastikową kartom i wypolerowałem szmatkom
piotraudi Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Opublikowano 17 Lutego 2013 tak troszkę poczytałem na wielu forach i okazało sie ,ze jest to powszechny problem nie tylko w audi rozwiązań jest wiele ale mi sie spodobało to rozwiązanie. troszke acetonu i plastikowa karta np"bankomatowa nawilżamy szmatke acetonem i szorujemy ten plastik z gumą następnie odchodząca gumę usuwamy tą kartą .Jutro zobacze
kkam Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Najlepiej jakbyś rozebrał boczek. Wtedy bierzesz rączke pod gorącą woda i schodzi podczas mycia zwykła gąbka do naczyń. Nowa rączka kosztuje w serwisie 70zł, wiec warto zastanowić się czy warto szorować i malować.
kivlov Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Ktoś pisał, że płytą CD dobrze schodzi. Ja robiłem to delikatnie śrubokrętem. Oj ile to jest roboty, a jeszcze wszystkiego nie zrobiłem. Lepiej poczekać jak będzie cieplej to wtedy dużo łatwiej schodzi, albo podgrzać.
piotraudi Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 troszkę porobiłem kartą płatniczą i acetonem schodzi ale bardzo powoli ,chyba także poczekam aż sie zrobi cieplej możne lepiej będzie szło bo jak narazie to idzie ale bardzo wolno
jajcosz Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 można by zrobić próbę rozpuszczalnikiem,ale ostrożnie,żeby nie rozpuściło
Smiszny Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 U znajomego grzaliśmy opalarką ale z wyczuciem i kartą, dowodem osobistym schodziło bardzo ładnie
MAT1000 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Jak masz dwie elektryczne szyby, to mogę oddać w ładnym stanie z B7 ten plastik. Kwestia tylko odbioru w Warszawie Jak dla mnie za dużo roboty z tym, lepiej podjechać kupić nowe w serwisie, majątku nie kosztuje.
jajcosz Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 gdzieś doczytałem, że benzyną ekstrakcyjną schodzi
christopherek Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 na czysty juz plastik jest struktura w sprayu firmy boll do plastiku i robi podobna gume jak oryginal
edekxp Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 na czysty juz plastik jest struktura w sprayu firmy boll do plastiku i robi podobna gume jak oryginal ale jakie są kolory, bo pewnie "swing" to nie ma
knigt Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 W poniedzialek czyscilem reczny i ta polke pod popielniczka plyta cd wyszlo super .Zona myslala ze nowe kupilem
christopherek Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 jak kupiłem czarny,nie wiem może jeszcze jest siwy takie coś 'http://allegro.pl/lakier-strukturalny-do-plastiku-boll-spray-0-4l-i3006633503.html
edekxp Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 właśnie kolor swing jest taki inny, ani szary ani brązowy coś pośrodku. szukałem kiedyś spray matowy i te szare (siwe) to nie to chyba że pozostaje pojechać do lakierni aby na podstawie rączki dorobili w spray-u jak ktoś z forumowiczów ma swing to wie że ten kolor jest inny niż szary
jajcosz Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 też poczyściłem ręczny, szczotka druciana i rozpuszczalnik ftalowy, elegancko stara guma zeszła do plastiku, teraz się zastanawiam czy to siknąć lakierem, gumą czy kupić folię 3M i okleić. Skłaniam się ku folii tylko ciekawe jestem jak to będzie się trzymało owali na rękojeści od ręcznego.
soku11 Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Ja chyba też w swoim B5 będę musiał coś z tymi rączkami zrobić :/ Próbowałem zamówić w ASO i mimo że dwa razy wcześniej mówiono mi cenę i czas oczekiwania, to ostatnio jak już chciałem zamówić okazało się że od dwóch lat już tego nie mają. Byłbym wdzięczny jakby ktoś podzielił się swoją wiedzą (i zdjęciami przed i po) jak to pomalować żeby wyglądało to estetycznie.
Rekomendowane odpowiedzi