Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cena rozrządu b6 1.9 TDI 131 KM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Piszę z zapytaniem czy ktoś orientuje się może cenowo ile może kosztować wymiana rozrządu w silniku 1.9 TDI 131 KM quattro, chociaż to quattro to bez znaczenia ;) chciał bym wiedzieć mniej więcej orientacyjnie... wszystkie rolki, pompe wody, paski... z góry wszystkim dzięki za udzielenie odp. :)

Opublikowano

Zależy od mechanika, u mnie maks 400 zł komplet

Opublikowano

Ja też płaciłem dwie stówki.

Opublikowano

kolego zadzwon sobie do aso ja zamawialem w aso i placilem za komlet ponad 500 zl i bedziesz mial orginalny pozdr

Opublikowano

Hmm... ASO ?!

Mi do mojego ALH powiedzieli 1200zł za robotę + 2200 za części.

Gdzie jest takie ASO w którym rozrząd kosztuje taniej niż w osiedlowym sklepie ?!

Opublikowano

W Krakowie na Mokrej chłopaki biorą 200zł za AVF/AWX

Opublikowano

przepraszam że się podpinam, ale prócz wymiany kompletnego rozrządu i paska wielorowkowego wymienia sie jeszcze te dwie rolki(chyba odwracająca i napinająca) silnik avf.

Pozdrawiam

Opublikowano

średnio cena za robociznę w warsztacie z renomą to ok 350-500zł.

Ja w takim właśnie warsztacie w AVF 1300 z częsciami płaciłem (Pompa wody, rolki, paski, przy okazji olej i filtry)

Opublikowano

Kolega ma z 2003 to jeszcze łożysko do wisko.

Opublikowano

U mnie kompletny rozrząd PD na podzespołach INA 900 - max1000zł części + robota na blokadach + synchro a nie na markery.

Opublikowano

Potwierdzam, komplet rozrządu do 1.9 B6 to 700 zł (AWX,AVF) - ASO Magro w Rybniku. Ważne, pompy wody nie są nowe a regenerowane, przy wymianie zostawiają dla siebie starą pompe wody, która wedruje do regeneracji. O robocizne nie pytałem bo mam znajomego mechanika, ale w ASO taka usługa przekroczy wartość czesci:doh:

Opublikowano
przepraszam że się podpinam, ale prócz wymiany kompletnego rozrządu i paska wielorowkowego wymienia sie jeszcze te dwie rolki(chyba odwracająca i napinająca) silnik avf.

Pozdrawiam

Tak dokładnie,przy drugiej zmianie rozrządu czyli okolice 180tys wymienia się też wszystkie rolki osprzętu.
Opublikowano

tylko, że pierwsza przy 120tys.km a druga przy 240tys.km wg ASO

Opublikowano

To ciekawe,AVF jest na PD i wg instrukcji AUDI wymiana rozrządu co 90tys km,wyraźnie piszą przy drugiej wymianie sprawdzić rolki osprzętu i wymienić oraz wymienić uszczelniacze wałka rozrządu i wałku korbowego.

Opublikowano

Spidan u mnie w księdze jest pozaznaczne przy 120 (i wg ASO w DE - Gorlitz tak samo), widocznie od roku modelowego(u mnie2004) zależy 90 czy 120tys.km :wink:

Opublikowano
To ciekawe,AVF jest na PD i wg instrukcji AUDI wymiana rozrządu co 90tys km,wyraźnie piszą przy drugiej wymianie sprawdzić rolki osprzętu i wymienić oraz wymienić uszczelniacze wałka rozrządu i wałku korbowego.

U mnie w ks.serwisowej dla AVF przy 87tys był wymieniany sam pasek i napinacz, przy 185tys wymieniany był cały zestaw rozrządu + pompa wody .

Opublikowano

Ja zmieniałem w zeszłym tygodniu - robocizna za darmo - szwagier jest mechanikiem, ale części o ile dobrze pamiętam to coś ok 700zł - muszę jechać zapłacić.

Opublikowano

Przyzwoity mechanik bierze mniej więcej połowę wartości części jest to uczciwy układ.

Więc zależy czy wymieniasz z pompą wody czy jeszcze coś dodatkowo będzie robił, ale nie powinna to być kwota wyższa niż 350zł ( cena rozrządu z pompą na INA ok 700zł)

Opublikowano
  • Autor

nie liczyłem na tyle odp ;) nie no chciał bym zrobić wszystkie rolki, napinacze, pompę wody, pasek, no i zastanawiam się nad wymianą rolek od klimy, wspomagania i co tam jeszcze jest, bo wysłuc**je zawsze z rana jak jest zimno że coś się tłucze... ale z ciekawości zadzwonić do ASO można i zapytać ile kosztuje żeby wiedzieć orientacyjnie jaka jest granica ceny :))