GreGoriO Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Macie coś źle zamontowane. Proponuję jeszcze raz sprawdzić podłączenie a najlepiej wrzucić na forum zdjęcia z dokładnie widocznymi kolorami kabli instalacji samochodowej. Przy prawidłowej instalacji nie ma prawa nic migać. Druga sprawa, w instalację wpinamy się na kabelkach WYCHODZĄCYCH z modułu MCE, w te KTÓRE IDĄ do żarówek, nie na zasilaniu!
erchi Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 No dobra, zaraz po montażu okazało się, że moduł po odpaleniu silnika potrafi włączać i wyłączać światła drogowe (na 30%) w nieregularnych odstępach czasu. To też oznaczało, że coś jest źle podłączone?
erchi Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 I napisałem w tej sprawie do producenta. Polecił podłączenie czarnego przewodu pod "+". Od tamtej pory światła zapalają się po starcie silnika i nie gasną póki pracuje.
ucho.77 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A co jest w pierwszmy poście napisane
erchi Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Producent odpisał: Nalezy podlaczyc dodatkowy przewod ktory byl w komplecie z modulem (czarny) i wpiac go do wtyczki (tej bialej) na pin 6 liczac od czerwonego. Przewod ten nalezy podlaczyc w miejsce gdzie pojawia sie 12Vpo przekreceniu kluczyka (moze byc slabopradowy, to jest tylko sygnal dla modulu).
ucho.77 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Było to już tyle razy omawiane że go nie podpinamy. Zresztą chyba nawet producent tu o tym pisał
kkam Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Panowie, co się dzieje u was po pociągnięciu manetki drogowych na wyłączonym zapłonie/wyciągniętym kluczyku? Pytanie kieruję tylko do użytkowników modułu z pierwszego postu. Ostatnio jeden klubowicz przyjechał do mnie z taką dolegliwością. Okazało się, że ktoś kto montował moduł nie dał diod na kablach. Po wlutowaniu szeregowo diod na kablach do żarówek problem mrugania ikonek zginął. Edytowane 5 Maja 2016 przez kkam
julo23 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Mam ręczne sterowanie wysokości świateł, nie posiadam Xenona tylko zwykłe lampy z H7 i nie mam włącznika świateł Auto ani czujnika zmierzchu. Chce założyć moduł 30% świateł długich. Proszę o poradę który moduł kupić. Będzie to działać jako światła dzienne w takie konfiguracji ?
GreGoriO Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Brak czy posiadanie włącznika Auto nie ma znaczenia. od tego jest automat gaszący DRL w urządzeniu które kupuje się i montuje. WAŻNY JEST POPRAWNY MONTAŻ.
julo23 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 No dzięki kolego za odp. Czyli mogę śmiało montować. Który mi polecicie zestaw z allegro ? Może być na prv żeby reklamy nie robić. Jakiś sprawdzony na forum moduł żeby bez problemów z naszymi audi działał.
ucho.77 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Masz w pierwszym poście sprawdzony Ja go montowałem w 2012r zero problemów
julo23 Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Dzięki, nie byłem pewny czy do mojego wyposażenia się nada, a raczej jego brak który wymieniłem wyżej. Także OK. Biorę i dzięki za pomoc.
QuikSilver Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 mam ten moduł, jest wszystko okey, ale.... właśnie mam włącznik auto, lusterko z czujnikiem zmierzchu, nie mam regulacji wysokości świateł, a czasami właśnie lubi mi się zaświecić taka kontrolka na zegarach, wtedy też pojawia się kontrolka, że światła mijania są włączone, a po chwili gasną i normalnie świecą DLR
pawel72151 Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 Witam Jest ktoś z okolic Żagania Bolesławca Zielonej Góry Legnicy kto mógłby zamontować mi ten moduł i ustawić światła do jazdy dziennej ? Jestem laikiem w sprawach elektroniki i nie chciałbym czegoś spartolić Mam biksenony
julo23 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Jutro się biorę za montaż. EDIT: Polecam moduł z 1 postu. Działa elegancko, zero problemów. Edytowane 27 Maja 2016 przez julo23
kot_ik Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Witam.Posiadam A4 B6 posiada m.in. bixenon, fotochrom, clh oraz wlącznik swiatel z "auto" czy da się podłaczyć ten moduł przy pomocy przekaznika oraz tylko samego włacznika clh bez wyaminy na drl/clh ewentualnie zamiast pod clh to pod włacznik swiatel aby drl-y swieciły w dzien tylko na ustawieniu "auto" a na ustawieniu pokrętła w pozycje "0" zadne swiatla nie swieciły.Proszę o pomoc .Dziekuje serdecznie i pozdrawiam - Leszek . P.S Modułu z 1 postu chyba już nie ma do kupienia czyli modelu 201-12 jest tylko 400-12 na aukcjach "be-smart" ....czy może się mylę.... Edytowane 30 Maja 2016 przez kot_ik
_quattro_ Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 czy da się podłaczyć ten moduł przy pomocy przekaznika oraz tylko samego włacznika clh bez wyaminy na drl/clh ewentualnie zamiast pod clh to pod włacznik swiatel aby drl-y swieciły w dzien tylko na ustawieniu "auto" a na ustawieniu pokrętła w pozycje "0" zadne swiatla nie swieciły Da się tak podłączyć.
julo23 Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Nie wiem czym się różnią te moduły. Ja nabyłem 300-12 ale wszystko działa.
Rekomendowane odpowiedzi