Opublikowano 27 Kwietnia 201610 l Macie coś źle zamontowane. Proponuję jeszcze raz sprawdzić podłączenie a najlepiej wrzucić na forum zdjęcia z dokładnie widocznymi kolorami kabli instalacji samochodowej. Przy prawidłowej instalacji nie ma prawa nic migać. Druga sprawa, w instalację wpinamy się na kabelkach WYCHODZĄCYCH z modułu MCE, w te KTÓRE IDĄ do żarówek, nie na zasilaniu!
Opublikowano 29 Kwietnia 201610 l No dobra, zaraz po montażu okazało się, że moduł po odpaleniu silnika potrafi włączać i wyłączać światła drogowe (na 30%) w nieregularnych odstępach czasu. To też oznaczało, że coś jest źle podłączone?
Opublikowano 30 Kwietnia 201610 l I napisałem w tej sprawie do producenta. Polecił podłączenie czarnego przewodu pod "+". Od tamtej pory światła zapalają się po starcie silnika i nie gasną póki pracuje.
Opublikowano 30 Kwietnia 201610 l Producent odpisał: Nalezy podlaczyc dodatkowy przewod ktory byl w komplecie z modulem (czarny) i wpiac go do wtyczki (tej bialej) na pin 6 liczac od czerwonego. Przewod ten nalezy podlaczyc w miejsce gdzie pojawia sie 12Vpo przekreceniu kluczyka (moze byc slabopradowy, to jest tylko sygnal dla modulu).
Opublikowano 30 Kwietnia 201610 l Autor Było to już tyle razy omawiane że go nie podpinamy. Zresztą chyba nawet producent tu o tym pisał
Opublikowano 5 Maja 201610 l Panowie, co się dzieje u was po pociągnięciu manetki drogowych na wyłączonym zapłonie/wyciągniętym kluczyku? Pytanie kieruję tylko do użytkowników modułu z pierwszego postu. Ostatnio jeden klubowicz przyjechał do mnie z taką dolegliwością. Okazało się, że ktoś kto montował moduł nie dał diod na kablach. Po wlutowaniu szeregowo diod na kablach do żarówek problem mrugania ikonek zginął. Edytowane 5 Maja 201610 l przez kkam
Opublikowano 11 Maja 201610 l Mam ręczne sterowanie wysokości świateł, nie posiadam Xenona tylko zwykłe lampy z H7 i nie mam włącznika świateł Auto ani czujnika zmierzchu. Chce założyć moduł 30% świateł długich. Proszę o poradę który moduł kupić. Będzie to działać jako światła dzienne w takie konfiguracji ?
Opublikowano 11 Maja 201610 l Brak czy posiadanie włącznika Auto nie ma znaczenia. od tego jest automat gaszący DRL w urządzeniu które kupuje się i montuje. WAŻNY JEST POPRAWNY MONTAŻ.
Opublikowano 12 Maja 201610 l No dzięki kolego za odp. Czyli mogę śmiało montować. Który mi polecicie zestaw z allegro ? Może być na prv żeby reklamy nie robić. Jakiś sprawdzony na forum moduł żeby bez problemów z naszymi audi działał.
Opublikowano 12 Maja 201610 l Autor Masz w pierwszym poście sprawdzony Ja go montowałem w 2012r zero problemów
Opublikowano 13 Maja 201610 l Dzięki, nie byłem pewny czy do mojego wyposażenia się nada, a raczej jego brak który wymieniłem wyżej. Także OK. Biorę i dzięki za pomoc.
Opublikowano 15 Maja 201610 l mam ten moduł, jest wszystko okey, ale.... właśnie mam włącznik auto, lusterko z czujnikiem zmierzchu, nie mam regulacji wysokości świateł, a czasami właśnie lubi mi się zaświecić taka kontrolka na zegarach, wtedy też pojawia się kontrolka, że światła mijania są włączone, a po chwili gasną i normalnie świecą DLR
Opublikowano 18 Maja 201610 l Witam Jest ktoś z okolic Żagania Bolesławca Zielonej Góry Legnicy kto mógłby zamontować mi ten moduł i ustawić światła do jazdy dziennej ? Jestem laikiem w sprawach elektroniki i nie chciałbym czegoś spartolić Mam biksenony
Opublikowano 27 Maja 201610 l Jutro się biorę za montaż. EDIT: Polecam moduł z 1 postu. Działa elegancko, zero problemów. Edytowane 27 Maja 201610 l przez julo23
Opublikowano 30 Maja 201610 l Witam.Posiadam A4 B6 posiada m.in. bixenon, fotochrom, clh oraz wlącznik swiatel z "auto" czy da się podłaczyć ten moduł przy pomocy przekaznika oraz tylko samego włacznika clh bez wyaminy na drl/clh ewentualnie zamiast pod clh to pod włacznik swiatel aby drl-y swieciły w dzien tylko na ustawieniu "auto" a na ustawieniu pokrętła w pozycje "0" zadne swiatla nie swieciły.Proszę o pomoc .Dziekuje serdecznie i pozdrawiam - Leszek . P.S Modułu z 1 postu chyba już nie ma do kupienia czyli modelu 201-12 jest tylko 400-12 na aukcjach "be-smart" ....czy może się mylę.... Edytowane 30 Maja 201610 l przez kot_ik
Opublikowano 31 Maja 201610 l czy da się podłaczyć ten moduł przy pomocy przekaznika oraz tylko samego włacznika clh bez wyaminy na drl/clh ewentualnie zamiast pod clh to pod włacznik swiatel aby drl-y swieciły w dzien tylko na ustawieniu "auto" a na ustawieniu pokrętła w pozycje "0" zadne swiatla nie swieciły Da się tak podłączyć.
Opublikowano 31 Maja 201610 l Nie wiem czym się różnią te moduły. Ja nabyłem 300-12 ale wszystko działa.