Opublikowano 1 Czerwca 201610 l takie moze głupie zapytanie .... pomyślałem że przed zakupem modułu coś sprawdzę stąd pytanie czy moge na pin 16 i 18 (zasilanie sw. drogowych) dać na chwilę z zewnetrznego zasilacza dużej mocy napięcie ok. 5v aby sprawdzić jak u mnie bedzie zachowywac się przesłona ..... bo ponoć różnie z nią może być.... Edytowane 1 Czerwca 201610 l przez kot_ik
Opublikowano 2 Czerwca 201610 l Panowie przy jakim napięciu moduł (mowa o tych z pierwszego postu) włącza światła długie na 30%? Chodzi mi o wartość graniczną dla modułu, że np przy przekroczeniu 13.5V załącza światła
Opublikowano 3 Czerwca 201610 l Panowie przy jakim napięciu moduł (mowa o tych z pierwszego postu) włącza światła długie na 30%? Chodzi mi o wartość graniczną dla modułu, że np przy przekroczeniu 13.5V załącza światła A co się dzieje?
Opublikowano 3 Czerwca 201610 l A zamontowałem go 2 dni temu i po ok 15 min jazdy gasną mi światła. Na module dioda statusu miga jako normalna praca, Myślałem, że ładowanie mi spada ale pomierzyłem i jest ok 14V. i tak myśle o co chodzi. MUsze pomierzyć ile V dochodzi do modułu kiedy zgasną. Dla jasności mam moduł podłączony do włącznika auto przez przekaźnik. W momencie przełączenia na auto idzie sygnał do przekaźnika, który zamyka obwód i włącza moduł drl. Po odpaleniu i wykryciu wzrostu napięcia moduł odpala światła. Normalnie wszystko działa, kiedy czujnik wykryje ciemność przełącza na mijania, a sygnał z postojowych wyłącza drl.
Opublikowano 3 Czerwca 201610 l Możliwe, że masz podobny objaw co u mnie. Pisz do producenta i daj znać co zalecił.
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Witam, zakupiłem moduł: http://allegro.pl/modul-swiatel-dlugich-dziennych-drl-dzienne-nr-1-i6152010693.htmlTeraz jak czytałem wasze posty należy moduł umieścić pod kierownica w kostkach(tzn podpiąć się pod nie). Nie mam xenonów itd więc u mnie praktycznie trzeba tylko wsadzić kabelki w odpowiednie PINy i wszystko powinno grać. Pamięta ktoś może który kabel w który PIN? Aby poszło mi to z górki. Gamoń ze mnie dlatego pytam o tak łatwa rzecz. Proszę również " nad inteligentnych " o nie krytykowanie czy pisanie znajdź w wyszukiwarce bo od rana patrze i tylko się namotałem. A szkoda zakładać kolejny temat. Proszę o link bądź opisanie łączeń aby działało wszystko okey. PozdrawiamReGaNZSZ Edytowane 24 Czerwca 201610 l przez reganajax
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Autor Patrz 1 post tam masz wszystko co i jak Jeśli nie bedziesz robić wyłącznika to przekaźnik Ci nie potrzebny a plus z modułu podpinasz pod śrubę
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l https://zapodaj.net/c689439522a3d.jpg.htmlJa to rozumiem tak jak Wam opisze. Proszę mnie poprawić jeśli się myle albo jeśli można zrobić to inaczej(tj. łatwiej) Montuje TYLKO sam moduł, nie mam xenonów czy C/LH.1. CZERWONY - inaczej plus z akumulatora. Czytam, że jest brany z którejś śruby. Jeszcze jej nie widziałem, więc przy montowaniu jak ją znajdę to postaram się skorzystać2. FIOLETOWY - jeden kabel pod prawy drogowy a drugi pod lewy.3. ZIELONY - pod światła pozycyjne .4. ŻÓŁTY - odpowiada za sterowanie C/LH. Czyli muszę podłączyć go pod centralny zamek. Nie wiem gdzie go szukać. 5. CZARNY - Nie mam pojęcia.6. NIEBIESKI - masa, gdzieś na słupku na śrubie.Także jak widać Niebieski, czarny i Zółty nie wiem gdzie podłączyć. Proszę o pomoc
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Niebieski do nadwozia aby masa była, żółty wolny bo nie robisz clh , a czarny to plus po zapłonie ja brałem z kabli do włącznika świateł ale nie pamiętam jaki kolor zaraz poszukam to dopisze. Czarny kabel z kostki od włącznika świateł, pin nr 1 kolor czarny, sprawdź próbowka przed podpięcie na wszelki wypadek czy po zapłonie jest prąd a po wyłączeniu gasnie Edytowane 24 Czerwca 201610 l przez lucjan0681e
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Autor Żółty podpinasz pod kierunek(centralnego nie wykorzystasz) Czarny możesz wypiąć(nie podpinasz,nie trzeba)
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Ja mam taki sam moduł. I mam go zamontowany w komorze silnika.Plus i minus mam bezpośrednio do akumulatora czyli czerwony i niebieski.Zielony do pozycyjnej w lampie.Fioletowe do żarówek drogowych.30 min i gotowe.
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Okey, wszystko wiem. Macie gdzieś na necie zdj tej śruby gdzie czerwony kabel wpiąć?I jeszcze wersja " LOW " i " HIGH " nie wiem jaka mam Ja mam taki sam moduł. I mam go zamontowany w komorze silnika.Plus i minus mam bezpośrednio do akumulatora czyli czerwony i niebieski.Zielony do pozycyjnej w lampie.Fioletowe do żarówek drogowych.30 min i gotowe. Właśnie też tak się zastanawiałem na początku czy nie zrobić pod maska Najszybciej niby ale dostęp do postojówek i drogowych słaby ;/Czerwony - to jest PLUS z akuNiebieski - to jest MINUS z akuZielony - postojówkiFioletowy - drogówkiZółty - kierunki(Coming Home)Czarny - nie montowaćDobrze zrozumiałem? Tak zamontowałeś i było okey? Edytowane 24 Czerwca 201610 l przez reganajax
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Ja nie montowałem żółego bo mi nie potrzeba auto stawiam w garażu. Tak montowałem i śmiga juz ponad rok.
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l No ja żółtego też nie będę montował, zawine go bo może się kiedyś przyda. Ciężko dostać się do tych kabli, w szczegołności przy prawej lampie auta Możesz jakieś zdj cyknąć albo poradzić jak to najlepiej zrobić? Dużo demontowałeś?
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Autor W B6 nie ma problemu bo lampę kolega zdemontował,przy b7 to już inna bajka Pod deską montaż zajmie Ci godzinkę na spokojnie Czerwony - to jest PLUS z akuNiebieski - to jest MINUS z akuZielony - postojówkiFioletowy - drogówkiZółty - kierunki(Coming Home)Czarny - nie montować
Opublikowano 24 Czerwca 201610 l Dałem rade Bez demontowania lampy 25min i zrobione + popijanie piwkiem Dzięki bardzo Chociaż myślałem, że będzie mocniej świeciło |EDIT. Denerwuje mnie już w lampach barwa żółta, kolejny modzik będzie zmiana barwy na biały. Ale nie na xenon. Pozdrawiam! Edytowane 25 Czerwca 201610 l przez reganajax
Opublikowano 4 Lipca 201610 l Witam, mam pytanie odnośnie żarówki. Czy polecacie jakieś żarówki H7 pod "długie" które będą również służyć do DRL, aby nie świeciły takim pomarańczowym światłem?
Opublikowano 4 Lipca 201610 l Tez się zastanawiałem nad innymi żarówkami ale wydaje mi się,że każda będzie świecić na żółto ze względu na to,że świeci tylko na 30% mocy.Chyba ,że ktoś ma jakieś sprawdzone H7 i swiecą na biało ??