Szerszeniatko Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Witam Mam problem z moją audi A4B5 110 koni. Samochód rozpędza się normalnie, wkręca do końca ale gdy dochodzi do prędkośći 110 km/h momętalnie go zamula i nie chce jechać później już nawet do tych 110, jednak po zgaszeniu i odpaleniu jest wszystko normalnie ale do tych 110 ponownie. co może być przyczyną ? Oby nic poważnego... Nie wiem jaki mam typ silnika ;/
goldi Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Było milion razy trzeba zrobić logi w dziale diagnostyka vag jest opis co i jak na 99 % turbina do czyszczenia ale po zrobieniu logów będzie pewne a przyczyną tego problemu jest zbyt delikatna jazda poniżej 2 tyś obrotów i katalizator zapchany
Szerszeniatko Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 Na kompie wyszło coś takiego: Kwota kodów kłopotu:001 Kod kłopotu001: 17965 P1557 sp: Sterowanie ciśnieniem ładowania Granica regulacyjna przeroczona
Szerszeniatko Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Opublikowano 19 Marca 2013 N75 nie w takim razie, bo puszczanie gazu nic nie daje, w piątek przeczyszczę turbinę i przewody podciśnienia sprawdzę
LUKASZ1989 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 A nikt tam Ci przy silniku nie grzebał albo coś? Ojciec miał identycznie tak samo przy pasacie do 110 i nic więcej Przyczyna była taka, że mu elektryk zapłon przestawił czy coś tak takiego bo nie palił na dotyk. Ale przyczyn tego stanu rzeczy może być wiele.
Szerszeniatko Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Opublikowano 19 Marca 2013 Nie, u mnie nikt nie ruszał nic, auto pali na dotyk, do tych 110 idzie normalnie no ale przekraczając 110 łapie muła i porażka
kuszu87 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witaj kolego mam bardzo podobne objawy w swoim audiku Napisz co bylo u ciebie przyczyna i co wogole bylo z tym silnikiem Dzieki za odpowiedz
Lukasz_N Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Myśle, że powinien powstać nowy dział pt: " Błąd 005757, Notlauf, zapieczona geometria", bo juz nie chce sie czytać tych wałkowanych milion razy watkow A wszystkim nowicjuszom obowiazkowo nakazac bezwglednie uzywanie szukajki.
andrzej22 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ciężko wpisać notlauf w Google a potem wyczyscić turbine...
keepper45 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ciężko wpisać notlauf w Google a potem wyczyscić turbine... po to jest forum żeby zapytać, chłop zapytał a widze że tu wszyscy obeznani z wysokim poziomem wiedzy teoretycznej którym nie łaska odpowiedzieć ale za to łaska podkreślić swoje ego.
Lukasz_N Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Ciężko wpisać notlauf w Google a potem wyczyscić turbine... po to jest forum żeby zapytać, chłop zapytał a widze że tu wszyscy obeznani z wysokim poziomem wiedzy teoretycznej którym nie łaska odpowiedzieć ale za to łaska podkreślić swoje ego. Owszem, forum jest po to, żeby sobie nawzajem pomagac i rozwiazywac problemy, tylko trzeba przestrzegac kilku prostych podstawowych zasad: Wyciag z regulaminu forum: Przed założeniem nowego wątku prosimy sprawdzić, czy podobna dyskusja już się na forum nie toczyła (pomocna tu będzie wyszukiwarka - opcja "Szukaj"). . Trzeba najpierw wlozyc troche wysilku i uzyc opcji zanim sie zalozy kolejny watek z tematem, ktory setki razy sie tutaj na forum powtarza
keepper45 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Ciężko wpisać notlauf w Google a potem wyczyscić turbine... po to jest forum żeby zapytać, chłop zapytał a widze że tu wszyscy obeznani z wysokim poziomem wiedzy teoretycznej którym nie łaska odpowiedzieć ale za to łaska podkreślić swoje ego. Owszem, forum jest po to, żeby sobie nawzajem pomagac i rozwiazywac problemy, tylko trzeba przestrzegac kilku prostych podstawowych zasad: Wyciag z regulaminu forum: Przed założeniem nowego wątku prosimy sprawdzić, czy podobna dyskusja już się na forum nie toczyła (pomocna tu będzie wyszukiwarka - opcja "Szukaj"). . Trzeba najpierw wlozyc troche wysilku i uzyc opcji zanim sie zalozy kolejny watek z tematem, ktory setki razy sie tutaj na forum powtarza Żeby każdy w taki sposób potrafił odpowiedzieć to by było dobrze, ale niestety nie wszyscy potrafią. Jeden woli zarzucić cos komuś niż np odpisać normalnie i poinstruować co i jak.
cabanmat Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Podpisuję się... mam ten sam błąd w ALH 90KM. Więc mówicie że gdy złapie muła to puścić gaz, przycisnąć do dechy i jak będzie szedł to n75 nie domaga ? Ostatnio jechałem 180km/h i było wszystko ok
Rekomendowane odpowiedzi