pablo666 Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 może ktoś ma jakiś niekonwencjonalny sposób na czyszczenie szyb od wewnątrz, dla mnie najwiekszą trudnością jest dobrze umyć tylną szybę, macie jakieś skuteczne rozwiązanie?
voxan69 Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 Ręczniki jednorazowe i pianka do szyb firmy Forch lub Wurt zero smug i zacieków - cena ok. 40 pln - jak na razie nic lepszego nie znalazłem
pablo666 Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Opublikowano 4 Lipca 2008 tej pianki jeszcze nie próbowałem, chyba się skuszę
Nosfer Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja spróbuję dzisiaj pianki do czyszczenia monitorów - powinno być ok. Zobaczymy..
pablo666 Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Opublikowano 4 Lipca 2008 pianką do monitorów to ja w domu lustra czyszczę hehe
milo222 Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 środek do czyszczenia okien ( obojętnie ) i wytrzeć gazetą ( najlepiej rzeczpospolita) żadnych ścierek czy innych cudactw - zero smugi i zacieków
freon Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja psikam tym, co znajdę w kuchni do mycia okien domowych. Zazwyczaj Mr.Musle. Daje radę, nie mam smug. Wycieram jakąś szmatką Viledy i jest okej. A muszę dodać, że akurat smug bardzo nie lubię, zatem skuteczność tej operacji jest dość wysoka. W piankę za 40 pln nie chciałem inwetsować, aczkolwiek tej metody nie neguję. Mi po prostu szkoda na to kasy.
Korzeń Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 a ja na BP kupilem sciereczki jedne do czyszczenia szyb od srodka a drugie do czyszczenia tapicerki. bardzo dobre rozwiazanie.
easyone Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Co to za numer z ta gazeta ? Mi juz sil braknie na szyby, zawsze zostaja smugi widoczne pod slonce, probowalem juz wielu preparatow, szmatek, jednorazowych recznikow i bardzo ciezko domyc szybe zeby bylo dobrze Sproboje ta pianke za 40zl moze da rade pozdrawiam
milo222 Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 gazeta dobrze pochłania wodę i nie zostawia smug - sprawdzone i zresztą patent z myjni w Poznaniu
freon Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Pamiętająć tę dyskusję, wczoraj byłem w sklepie i widziałem, że te pianki do szyb stoją po 10-15 PLN (PLAK, Castrol, Shell) i się zastanawiałem... bo to już nie 40 PLN jak wyżej. Naprawdę uważacie, że pianką da się zrobić szyby? Możecie mi polecić? I czy tylko od wewnątrz? A od zewnątrz? (Chodzi tu bardziej o przednią szybę, jak się będzie miała później gdy spadnie deszcz i włączy wycieraczki - czy będą smugi?)
Reggi Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 I jak tam te pianki do monitorów Panowie ? Zdają egzamin?
Gość rob Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 dla mnie najwiekszą trudnością jest dobrze umyć tylną szybę, macie jakieś skuteczne rozwiązanie? kupić avanta papierowy ręcznik i Clin
Nosfer Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 kupić avanta papierowy ręcznik i Clin Śmiej się... Wiesz jak tam trudno łapę wsadzić ? Tym bardziej, że raz przetrzeć nie wystarczy... Człowiek się napoci, że Hej !
aaaPablo Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Gazety są dobre do niemal wszystkich szyb, to stary patent jeszcze przedpotopowy. Moja matka kiedyś w domu zawsze myła gazetami. ZERO smug. (tylko najlepiej czarno-białe gazety - dzienniki).
Rekomendowane odpowiedzi