Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Działanie, montaż i wymiana Vaccum pompy (tandemowa) w Audi A4 B6 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Szukaj części z Angola b7 tam autami nikt nie jeździ po 500 tys jak u nas.

Opublikowano

Ceny w mojej okolicy są w zakresie 250-300 zetów. Nie będę kupował z alledrogo, bo to zbyt ryzykowne jest.

Opublikowano
  • Autor

Ryzyko nie z tej ziemi..... gdybyś zobaczył jak kupuje sie auta w Holandii o 3 w nocy skacząc po naczepie to dopiero byś zobaczył ryzyko.

Opublikowano

Żyjesz na krawędzi widzę.

Opublikowano

Ja kupiłem Boscha z końcówką N z2006r i działania

Opublikowano

038145209Q - ostatni wypust ;)

038 145 209 C >> 038 145 209 A >> 038 145 209 E >> 038 145 209 K >> 038 145 209 H / 038 145 209 M >> 038 145 209 N i 038 145 209 Q - Etka podaje, że z końcówką N idzie niby tylko do Audi A2 a do pozostałych Audi z końcówką Q ;) Ale ludziska zakładają też N i jest OK.
Głowica jest wszędzie taka sama praktycznie w silnikach z pompkami, więc każda z nich podejdzie, ale najlepiej szukaj takiej co ma już wkręcany króciec... Czyli szukaj z najdalszą literką alfabetu - wtedy będzie najtrwalsza :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy vacum 038145209C ma już poprawione krucce?? Wejdzie do awx-a?? Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A tą uszczelkę metalową brać ori czy zamiennik też będzie ok ?

np.ta

http://allegro.pl/uszczelka-pompy-paliwa-vw-audi-skoda-038-145-215-i6139827116.html

Ja brałem zamiennik uszczelki firmy erling, też ok 30 zł kosztowała i jest wszytsko okej, nic nie cieknie.

Opublikowano

Brałem zamiennik i jest ok

Opublikowano

Panowie czy vacum 038145209C ma już poprawione krucce?? Wejdzie do awx-a?? Pozdrawiam

ma juz poprawiony,ale bym szukal nowszej np N. w google wpisz sobie nr vacum i widac czy kruciec jest wkrecany. Ja mam chyba z kocowka N czy Q i wszystko ok

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Cieknie mi moja pompa vacum i daje slabe podcisnenie i szukam innego, jak narazie nie widzę zadnej godnej uwagi używki. Zastanawiam się nad nową. Jak myślicie ta bedzie w porządku ? :

http://allegro.pl/vacum-pompa-paliwa-audi-a3-a4-a6-1-9-2-0-tdi-avf-i6637213229.html

Opublikowano

pierburg czy Bosch....jak najbardziej i dobra cena...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiecie czy w pompie LUK-a z końcówką N problem cieknącej ropy został wyeliminowany?

Opublikowano
  • Autor

W tych pompach wadą był luźny króciec podciśnienia a nie cieknące paliwo.

Opublikowano

Dzięki za info. A ta na aukcji sądząc po zdjęciu to jest już z poprawionym króćcem? Bo po numerze wychodzi, że tak ale chce się upewnić

http://allegro.pl/show_item.php?item=6662429853

Edytowane przez Damjan

Opublikowano

Z poprawionym, ale według mnie trochę przydroga ta pompa.

Opublikowano

Dzięki kolego za potwierdzenie. Co do aukcji to faktycznie cena z gatunku tych wyższych lecz jeszcze nie taka tragiczna. Na alledrogo jest strasznie duża rozpiętość cenowa

Opublikowano

038 145 209 N i 038 145 209 Q - pompy z ostatniego wypustu, poprawione i montowane jak coś w ASO zamiennie.

Opublikowano

Siemka...

Mam problem... Od jakiegoś czasu co kilka dni zostawała mi plama pod autem, myslalem ze może EGR albo coś innego cieknie... Przemyłem silnik, i zacząłem po kilku dniach od przemycia szukać .....

Dziś wymacałem że wyciek który mam to jest z tyłu silnika z pod pompy. A dokładniej wymacałem że poci się ten dekiel na pompie... Widać że ktoś już coś robił przy tej pompie ale to chyba jeszcze w niemczech....

Moje pytanie: Czy da się to jakoś uszczelnić, i jak? Czy trzeba szukać pompy?