miki Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Zawsze warto spróbować, ktoś musi być pierwszy
KUBAS2012 Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 ha ha ha ... Poszukuje maszyny polerskiej ...
miki Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 ha ha ha ...Poszukuje maszyny polerskiej ... Przyjedź na spota to coś pomyślimy
KUBAS2012 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 ha ha ha ...Poszukuje maszyny polerskiej ... Przyjedź na spota to coś pomyślimy Dzięki za info
afroo. Opublikowano 7 Maja 2014 Opublikowano 7 Maja 2014 A wosk do felg możecie jakiś polecić? Warto w ogóle po każdym myciu kłaść wosk, czy lepszy efekt (ale i droższy) będzie po położeniu raz-dwa razy w roku kwarcu np GYEON Q2 RIM Kit - ShowCarShine - Detailing Shop ?
miki Opublikowano 7 Maja 2014 Opublikowano 7 Maja 2014 Rimwax, ale FK 1000p też się dobrze sprawdza, a masz 2w1. Po to kładziesz wosk żeby nie szorować ich za każdym razem
jacek70 Opublikowano 7 Maja 2014 Opublikowano 7 Maja 2014 A ja powiem krótko jak jest zrysowany lakier to żadne cudowne specyfiki których nazwę ciężko wymienić nie pomogą. Na lakier w dobrej kondycji wystarczy K2 i jest ok.
miki Opublikowano 7 Maja 2014 Opublikowano 7 Maja 2014 Dobrze że było krótko... Jeśli K2 jest super to... ehhh, zresztą nieważne...
afroo. Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Rimwax, ale FK 1000p też się dobrze sprawdza, a masz 2w1. Po to kładziesz wosk żeby nie szorować ich za każdym razem No tak, skoro FK radzi sobie nawet na felgach to mam odpowiedź. Jeszcze tylko w kwestii kwarcu, który podałem - warto się w niego bawić skoro i tak po nim nakłada się wosk?
miki Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Na kwarcach się nie znam, musiałbyś uderzyć do Griffe albo Makkiego
Griffe Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 FK1000 sprawdza sie na felgach bardzo dobrze. Nie lecac ich za kazdym razem OSTRA chemia, wosk posiedzi przez kilka dobrych myc. Kwarc bedzie wytrzymalszy, ale tu tez wszystko sie sprowadza do przebiegu, klockow, ilosci myc i chemii uzytej podczas mycia.
Griffe Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Negatywnie. Woski nie lubia wysokich temperatur.
afroo. Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 FK1000 sprawdza sie na felgach bardzo dobrze. Nie lecac ich za kazdym razem OSTRA chemia, wosk posiedzi przez kilka dobrych myc.Kwarc bedzie wytrzymalszy, ale tu tez wszystko sie sprowadza do przebiegu, klockow, ilosci myc i chemii uzytej podczas mycia. Tenzi Prix zalicza się do ostrej chemii i zjada wosk?
afroo. Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Może zje mi dłoń a wosk pozostanie na miejscu. Jak masz odpowiadać w taki sposób to dziękuję za uwagę i pozdro.
miki Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Kolego zluzuj trochę, patrz na emotki Po prixie by Ci dłoni nie zeżarło, po aluxie mogłoby być różnie Prix to kopia IronX, trochę słabsza ale za to tańsza. Oba posiadają neutralne pH, wosk naturalny oslabią, w przypadku sealanta - czyli Fk 1000p nic wielkiego się nie powinno dziać.
Lucas21 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Jak mój lakier ma drobne ryski to tym preparatem meguiars ultimate coumpond nic nie da jak przelece całe auto? Bo się pogubiłem już. rok 2007 zadbany, lakier w dobrym stanie świeci się przeglądać sie można jak w lustrze, lecz z bliska ryski widoczne trochę. Bo jeśli lakier mam ok i nie potrzebuje nic to odrazu wosk bym chciał.. Takie zwykły wok w sprayu na maske i mikrofibra jazda bedzie dobry czy jak? Tak lakier wygląda.
kris-krzysztof Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Lucas21 dodałeś profesjonalnie zrobione zdjęcie przedstawiające "stan" raczej kolor lakieru. Musisz zrobic lepsze foto oświetlając lakier np latarka.
Rekomendowane odpowiedzi