Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej polecacie do A4 B8 2.0 TDI CR?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.01.2018 o 22:32, Dev napisał:

jak się boisz o to że masz za dużo oleju w silniku to go w ogóle nie wlewaj, po co Ci on tam ? na pewno nie zapcha DPFa 

Ja ostatnio zmieniałem olej w dobrym, choć drogim nieautoryzowanym serwisie i rzeczywiście mam 

stan na max. 

Opublikowano

Może ktoś poratować pilnie, jaki jest moment dokręcania korka spustu oleju silnikowego (CAGA)

Opublikowano
7 godzin temu, fafiks napisał:

Może ktoś poratować pilnie, jaki jest moment dokręcania korka spustu oleju silnikowego (CAGA)

Hej, z tego co pamietam to okolo 25Nm. Ja dokręciłem do 28Nm i jest git :hi:

Opublikowano

Witam. Chcę zakupić olej Motula. Na forach piszą że jest coraz więcej podróbek? Po czym najlepiej rozpoznać czy to oryginał? Albo gdzie najlepiej kupować?  Czy w Inter Cars są OK?

Opublikowano
57 minut temu, resiak82 napisał:

Witam. Chcę zakupić olej Motula. Na forach piszą że jest coraz więcej podróbek? Po czym najlepiej rozpoznać czy to oryginał? Albo gdzie najlepiej kupować?  Czy w Inter Cars są OK?

Kupuj u naszych sprzedawców z forum.

@dzik, @Wandej, @tomekhxc

Opublikowano

W inter cars na pewno jest OK.

Opublikowano
25 minut temu, dzik napisał:

W inter cars na pewno jest OK.

Dzięki za odp. Ten się rozumiem nadaje MOTUL 8100 X-CLEAN 5W30 C3? W IC 187zł

Opublikowano

x-clean + c3 507.00 normę koniecznie zachowaj.

Opublikowano
2 godziny temu, dzik napisał:

x-clean + c3 507.00 normę koniecznie zachowaj.

Dzięki. Czyli jak na bańce jest 504 00/507 00 będzie OK?

Opublikowano

tak jest Marcinie

Opublikowano

Cześć Panowie, mam ogromną rozkminę odnośnie oleju Motul 8100. Przy okazji załączam wątek w którym mam problem z czujnikiem poziomu oleju, pomimo, że działa poprawnie.

Czy Motul 8100 występuje w dwóch lepkościach 5W30 i 5W40 ? Bo jeżeli tak, to może ja po prostu mam nalane 5W40 i dlatego wywala mi błąd a powinienem nalać 5W30 ?

Opublikowano

Witam. Wczoraj wymieniłem olej, przeszedłem z castrola na motula. Weszło mi może 4,8-4,9. Może dlatego że dobre pół godziny sobie kapało z miski. Czy te wskazanie co jest na foto jest ok? Rok temu wymieniał mi mechanik to na początku miałem maks. Dolać czy tak zostawić?

20180222_142537-800x450.jpg

Edytowane przez resiak82

Opublikowano

zostawić :)

Opublikowano

Ok dzięki

Opublikowano
23 godziny temu, resiak82 napisał:

Witam. Wczoraj wymieniłem olej, przeszedłem z castrola na motula. Weszło mi może 4,8-4,9. Może dlatego że dobre pół godziny sobie kapało z miski. Czy te wskazanie co jest na foto jest ok? Rok temu wymieniał mi mechanik to na początku miałem maks. Dolać czy tak zostawić?

20180222_142537-800x450.jpg

Lepiej nie dolewać. Wystarczy ze otworzysz maskę na odpalonym silniku i wskazania na mmi będą inne. Po paru dniach unormuje się i powinno pokazać max.

Opublikowano
1 godzinę temu, Hubertus01 napisał:

Lepiej nie dolewać. Wystarczy ze otworzysz maskę na odpalonym silniku i wskazania na mmi będą inne. Po paru dniach unormuje się i powinno pokazać max.

Dzisiaj jadąc w trasę 300 km na wskaźniku mmi nie pokazywał nic po prostu pusta podziałka. Może przez te mrozy? Ale później się unormowało i pokazuje jedną kreskę wyżej niż na foto, a więc myślę że jest OK

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, mrarturko napisał:

Siemanko czy ten zestawik oleju i filtra będzie ok audi a4 b8 cagc 120km avant 2010r

http://allegro.pl/oe-vag-filtr-olej-5w30-5l-audi-a4-b8-q3-q5-2-0tdi-i6705765124.html

Tak, będzie idealny. Ale nie sugeruj się tym, że to Longlife - i tak lepiej wymienić po 10k

Opublikowano
W dniu 15.03.2018 o 19:04, Boukhiar napisał:

Tak, będzie idealny. Ale nie sugeruj się tym, że to Longlife - i tak lepiej wymienić po 10k

Dzięki za odpowiedź. Ja wymieniem zawsze co 10 tyś cały komplet niektórzy mówią że nie trzeba ale u mnie taka wymiana wychodzi raz max 2 razy w roku oczywiście na częściach z ASO nie na zamiennikach. Tylko olej kupuje poza bo cena ASO jest z kosmosu. Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Ja wymieniem zawsze co 10 tyś cały komplet niektórzy mówią że nie trzeba ale u mnie taka wymiana wychodzi raz max 2 razy w roku oczywiście na częściach z ASO nie na zamiennikach. Tylko olej kupuje poza bo cena ASO jest z kosmosu. Pozdrawiam

Filtry knechta albo manna jak weźmiesz będzie ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk