Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Co lepsze - skóra czy welur ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rafi 72 :good:

ja mam w swoim b6 skore + alcantre ale alcantre bede zmienial na skore wentylowana-skora to luksus i pasuje do takiej marki jak audi,skore jest latwiej utrzymac w czystosci

Opublikowano

jak dla mnie zdecydowanie polskory + alcantara (ew. material z tym ze ten juz tak ciekawie nie wyglada - ale wiecej przetrwa). Skora bardzo fajnie wyglada, latwa u utrzymaniu itd. ,ale ma swoje wady ...:

- nagrzewa sie cholernie w lecie, a w zimie jest diabelsko nieprzyjemna - oczywiscie mowimy o pierwszym kontakcie i pierwszych paru minutach w samochodzie .

Ktos mi kiedys tlumaczyl ze jemu sie tylek w lecie do skory nie klei (mimo ze nie wentylowana) :gwizdanie: :gwizdanie: - ciekawe... pozatym wsiadanie w krotkich spodenkach do nagrzanego samochodu to horror. I opcja...wlaczam klime i odczekuje zeby spokojnie wsiasc, czy tez zeby zona/kochanka/kobitka mogla w spodniczce usiasc :naughty: , jest jak dla mnie lekko smieszna :gwizdanie: .

Pozatym jak juz ktos napisal ... skora nie ma takiego trzymania jak np alcantara :naughty: .

p.s. prawda jest taka ze przewaznie kazdy chwali swoje i ten co ma skore raczej nie przyzna(sa wyjatki) sie ze skora jest be i lepsze sa "półsrodki" . Z drugiej strony alcantara tez ma wade... zluszcza sie brzydko :kwasny:

Opublikowano

Że skóra nie trzyma jak alcantara niby??? :shocked: To weź się dobrze w lecie zapoć, to dupska oderwać nie zdołasz - hehehehe.

Ja przywykłem już do skóry - w lecie wsiadam na patelnię i zaraz jest spokój, ale fakt, że jak nie przyzwyczajony siadałem na początku, to można się było ręcznikiem wycierać.

Chłodzenie się w gorącym wnętrzu, z włączona na "mrożenie" klimą to raczej też niezbyt dobry pomysł :naughty:

Opublikowano

Że skóra nie trzyma jak alcantara niby??? :shocked: To weź się dobrze w lecie zapoć, to dupska oderwać nie zdołasz - hehehehe.

ta wtedy sie przykleisz elegancko :naughty: ... Nie mowilem o chlodzeniu sie , tylko o chlodzeniu auta podczas gdy Ty czekasz na zew. zeby ze skory troche temp. zeszlo :naughty:

Opublikowano

Zdecydowanie półskóra z alcantarą - dobrze wygląda i siedzi sie super :)

Osobiscie drazni mnie to charakterystyczne skrzypienie skory przy wsiadaniu, ale to juz moje zboczenie. :przebiegly:

ps. wlasnie wyciagnalem z mojej rozbitej B6 AVANT komplet alcantary z boczkami w bardzo dobrym stanie - jak cos prosze o kontakt.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam czarne skóry w całym aucie i jak juz napewno następne będzie też w skórach, mam podgrzewane fotele ale i tak prawie nie używam bo nie uważam żeby w zime były zimne, a lato...nagrzeją się może predzej ale klima robi swoje, więc jak najbardziej jestem za, lepiej się siedzi nikt mi tego nie powie, no i jest prestiż:):cool1:

Opublikowano

Pewnie że tak o gustach się nie dyskutuje :hi:

Opublikowano

Skóra lub półskóra z alcantarą/ materiałem.. :good: ( jeśli są grzane stołki :naughty: ).

W obecnym aucie mam skórę po bokach a stołek z grubego weluru.. w chłodne dni ok , ale w upały to welur grzeje jak koc i człowiek się lepi jak wściekły :thumbdown:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

zgadza sie skórka tylko po bokach i na drzwiach tam gdzie dubsko wszystko inne ale nie skóra broń panie boże czarna :sick3:

Opublikowano

Osobiscie drazni mnie to charakterystyczne skrzypienie skory przy wsiadaniu, ale to juz moje zboczenie. :przebiegly

mam to samo :gwizdanie: szlag mnie trafia jak słyszę ten dźwięk...

optymalna tapicerka to półskóra plus alkantara :cool1:

Opublikowano

optymalna tapicerka to półskóra plus alkantara

REJCZEL !!!

Opublikowano

Welur, ale u mnie nawet woda zostawia jakis slad :) Materiał wykorzystany w b6 to porażka.

Opublikowano

Welur, ale u mnie nawet woda zostawia jakis slad :) Materiał wykorzystany w b6 to porażka.

wypierz dokładnie tapicerkę :wink4: ślady po wodzie robią się bo fotele są brudne mimo iż tego nie wydać

Opublikowano

pol skora z alcantra sama skora jest do niczego tak j.w skrzypi tak dziwnie przy wsiadaniu i wysiadaniu w zime bardzo zimna a w lato za goraca :)

Opublikowano

Tylko welur - ciepły w zimie,a w lecie się nie nagrzewa.

Skóra nigdy do auta no chyba,że jako kurtka :tongue4:

Całkowita racja. Jak jeździsz np. w krótkich gaciach w lecie to do nagrzanego auta ze skórą nie wsiądziesz :gwizdanie:. wietrzenie, czekanie , szukanie cienia... Więcej żadnej skóry. Jedyny +, to wygląd.

Opublikowano

Jedyny +, to wygląd.

a co niby z alcantara wyglada gorzej ?? jak dla mnie 2 razy lepiej :decayed: . Szkoda ze ciezko dostac na rynku uzywanych aut...

Opublikowano

mi podoba sie biala alcantara z czarna skora :kox: wolal bym to niz miec cale siedzenia w skorze... w lato d..sko nie moje :decayed:

Opublikowano

Tylko welur - ciepły w zimie,a w lecie się nie nagrzewa.

Skóra nigdy do auta no chyba,że jako kurtka :tongue4:

Całkowita racja. Jak jeździsz np. w krótkich gaciach w lecie to do nagrzanego auta ze skórą nie wsiądziesz :gwizdanie:. wietrzenie, czekanie , szukanie cienia... Więcej żadnej skóry. Jedyny +, to wygląd.

A Ja sie nie zgadzam :decayed:

Nie wiem gdzie stawiacie auta że tak niby sie wam nagrzewają , Jeszcze nigdy nie miałem czegoś takiego że w lecie nie mogłem wsiaść do środka bo skóra nagrzana :wallbash: w zimie hmmmm dramatu nie ma . Mam skóre i kolejne audi bedzie z pełną skórą bo jest jeden z plusów ( a jest ich kilka ) taki że jesli coś sie wyleje albo zabrudzi to plamy nie zostają :tongue4: i łatwo zmyć :wink4:

Opublikowano

popieram skórę :good: u siebie mam skórę i materiał speed i jestem zadowolony wielce zarówno latem jak i zimą nie mam jakiś ale , a co do utrzymania to jak kolega napisał łatwiej utrzymać ją w czystości niż welur wiem bo miałem i nie tensknie za nim wcale

• 2 tygodnie później...